تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰

شیرینی‌ها از محبوب‌ترین خوراکی‌های دنیا هستند که برای همه گروه‌های سنی به‌ویژه کودکان لذتبخش است. از آنجا که شیرینی‌های بازاری مواد نگهدارنده و شکرهای صنعتی دارند می‌تواند برای سلامتی فرزندان مضر باشد، خیلی‌ها ترجیح می‌دهند این خوراکی خوشمزه را در خانه تهیه کنند.

همشهری- پریسا نوری: اگر شما جزو آن دسته از مادران هستید که دل‌تان می‌خواهد شیرینی خانگی سالم برای کودک‌تان تهیه کنید، با ما همراه باشید و با تهیه چند شیرینی خانگی لذیذ کودک‌تان را به وجد بیاورید.

فرنی ۴ مغز

مناسب رده سنی: یک تا ۲ سال

زمان پخت: ۳۰ دقیقه

مواد لازم

شیر: یک لیوان

شکر: ۲ قاشق غذاخوری

آرد برنج: ۲ قاشق غذاخوری

گلاب: یک قاشق غذاخوری

پودر چهارمغز (شامل مغز پسته، گردو، فندق، بادام درختی) : ‌یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه

۱.قابلمه مناسبی روی شعله گاز بگذارید و در آن شیر بریزید.

۲.قبل از اینکه شیر گرم شود آرد برنج را کم کم به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید. دقت کنید اگر آرد برنج را یکجا اضافه کنید گلوله شده و مخلوط یکنواخت نمی‌شود ...

۳.شکر را آرام آرام به مخلوط اضافه و صبر کنید تا یک جوش بزند. اگر با ذائقه کودک شما سازگار است، می‌توانید به جای شکر از عسل برای شیرین کردن فرنی استفاده کنید.

۴.حالا گلاب و پودر چهارمغز را کم کم به مخلوط اضافه کنید. با توجه به اینکه برخی کودکان به بادام هندی حساسیت دارند مراقب باشید بادام هندی را جایگزین بادام درختی نکنید.

۵.اجازه دهید مواد روی حرارت متوسط گاز کمی بجوشد.

۶.حین جوشیدن با قاشق چوبی مخلوط را هم بزنید تا فرنی ته نگیرد.

نکته:

-شیره خرما، شیره توت یا سه‌شیره نیز برای افزایش خواص فرنی گزینه‌های مناسبی هستند.

-مصرف آجیل چهارمغز می‌تواند ضمن تامین انرژی باعث تقویت سیستم‌های گوارشی و عصبی کودک شود، البته بهتر است آن را در خانه آسیاب کنید.

پنکیک

مناسب رده سنی: ۲ تا ۴ سال

زمان پخت: ۳۰ دقیقه

مواد لازم

آرد سفید: یک لیوان سرخالی

شیر: یک لیوان

تخم‌مرغ: یک عدد

مربا، عسل و شکلات صبحانه: یک قاشق غذاخوری

نمک: به مقدار خیلی کم

طرز تهیه

۱.آرد و نمک را درون کاسه‌ای الک کرده، وسط آن را گود کنید.

۲.تخم‌ مرغ را وسط آن بشکنید و هم بزنید. سپس شیر را به آرامی اضافه کنید.

۳.مخلوط را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه هم بزنید تا صاف و یک‌دست شود. سپس به‌مدت یک ساعت بگذارید استراحت کند.

۴.تابه‌ای نچسب‌ را با کمی روغن روی حرارت بگذارید، وقتی داغ شد به اندازه یک ملاقه از خمیر درون تابه بریزید.

۵.صبر کنید دوطرف پنکیک به رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای دربیاید.

۶.وقتی پنکیک‌ها سرد شد روی آنها کمی مربا بمالید.

نکته: درصورت تمایل می‌توانید به جای مربا از پودر قند، عسل یا شکلات صبحانه استفاده کنید.

برشتوک

رده سنی: ۴ تا ۶ سال

زمان پخت: ۱۵۰ دقیقه

مواد لازم

آرد سفید: یک پیمانه

آرد نخودچی: نصف پیمانه

کره: نصف پیمانه

پودر قند: نصف پیمانه

دارچین: یک قاشق غذاخوری

گلاب: ۲ قاشق غذاخوری

پودر هل: نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه

۱.آرد سفید را روی حرارت کم تفت دهید تا خامی آرد از بین برود.

۲.آرد نخودچی را اضافه کرده و به تفت دادن این دو آرد ادامه دهید.

۳.کره آب شده را به ترکیب آرد بیفزایید و به خوبی هم بزنید.

۴.حین هم زدن مواد شیرینی، پودر هل، دارچین، گلاب و پودر قند را هم به مخلوط اضافه کنید و به هم زدن مواد ادامه دهید تا مخلوط یک‌دستی ایجاد شود.

۵.مواد را با کمک قیف در قالب سیلیکونی بریزید و به‌مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا شیرینی برشتوک آماده شود.

نکته: این شیرینی را باید در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید. چون اگر در هوای آزاد نگهداری شود بافت خود را از دست می‌دهد.

کوکی شکلاتی

مناسب رده سنی:۶ تا ۸ سال

زمان پخت:۶۰ دقیقه

مواد لازم

آرد گندم: یک و نیم لیوان

شکر:‌ یک لیوان

کره: ۱۵۰ گرم

تخم مرغ: یک عدد

شکلات چیپسی: یک لیوان سرخالی

وانیل: یک قاشق چایخوری

جوش شیرین: یک چهارم قاشق چایخوری

نمک: ‌به مقدار کم

طرز تهیه

۱.کره ذوب شده و شکر را داخل یک ظرف مخلوط کنید.

۲.تخم‌مرغ و پودر وانیل را هم بزنید و به همراه آرد، نمک و جوش شیرین به ظرف اضافه کنید.

۳.خمیر به دست آمده را با یک قاشق چوبی به خوبی مخلوط کنید و سپس شکلات چیپسی را به خمیر اضافه کنید.

۴.فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. در سینی شیرینی‌پزی کاغذ شیرینی نچسب قرار دهید.

۵.مقداری از خمیر را رویکاغذ شیرینی ریخته و اجازه دهید تا زمانی که روی کوکی‌ها کاملاً برشته شود در فر بماند.

نکته: در تهیه این شیرینی می‌توانید از شکر قهوه‌ای که مقادیر بالاتری کلسیم، آهن و پتاسیم دارد، به جای شکر سفید استفاده کنید.

منبع: روزنامه همشهری