به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آرگا، پنکیک را از ریختن خمیر آشپزی در تابه تهیه میکنند و طرز تهیه پنکیک ساده تقریبا شبیه طرز تهیه کرپ است.. بیشتر پنکیکها نوعی نان محسوب میشوند. پنکیک را میتوانید با مربای هویج و انواع مربا و شربت و …. مصرف کنید.
انواع کیکهای تابهای نظیر پنکیک پهن و شیرین هستند و روش طبخ آنها را در سراسر جهان متفاوت است. در آلمان کیکهای تابهای را با سیب زمینی طبخ میکنند و در مازندران این نوع کیکهای تابهای به کماج معروف هستند.
مواد لازم
شکر: یک قاشق غذاخوری
تخم مرغ: یک عدد
کره نرم شده: ۱/۲ قاشق غذاخوری
شیر: ۱.۵ پیمانه
آرد: ۱.۵ پیمانه
بیکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری
کشمش: به میزان دلخواه
آرد: ۱.۵ پیمانه
طرز تهیه پنکیک ساده
ابتدا شکر و آرد و بکینگ پودر و نمک را در درون ظرفی مناسب به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. سپس تخم مرغ و کره و شیر را در درون ظرفی دیگر به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. مخلوط تخم مرغ و شیر را به مخلوط شکر و آرد اضافه کنید و با کمک هم زن مایه پنکیک را تا زمانی که مایه نرم و یکدست شود هم بزنید.
اگر میخواهید از کشمش استفاده کنید میتوانید کشمش را بعد از مخلوط کردن همه مواد به مایه پنکیک اضافه کنید. در مرحله بعدی روش پخت پنکیک ساده در درون تابهای مناسب مقداری کره را بر روی حرارت متوسط گاز ذوب کنید.
سپس ۱/۴ از مایه پنکیک را در درون تابه بریزید و به مدت ۳ دقیقه مایه را حرارت دهید بعد از اینکه مایه پنکیک پف کرد طرف دیگر پنکیک را برگردانید و به مدت ۲ دقیقه طرف دیگر پنکیک را حرارت دهید تا قهوهای شود. و همین روش را برای بقیه مایه پنکیک انجام دهید.
نکاتی در مورد تهیه پنکیک
غلظت مایه پنکیک باید به گونهای باشد که اگر مقداری از آن را با قاشق یا ملاقه بردارید و در ارتفاع ۲۰ سانتی از ظرف شروع به ریختن به داخل ظرف کنید، حالت کشسانی آن حفظ شود.
حرارت شعله گاز تاثیر زیادی در میزان کیفیت پنکیک شما دارد، حال برای اینکه حرارت مناسب باشد، در ابتدا با چند نمونه پنکیک کوچک آن را تست کنید تا میزان شعله مناسب را پیدا کنید، اما به طور کلی حرارت مناسب برای پختن پنکیک باید ملایم رو به کم باشد.
تابه مورد استفاده برای پخت پنکیک باید کفی ضخیمی داشته باشد تا از رسیدن حرارت زیاد به پنکیک جلوگیری کند.
استفاده از شیر برای تهیه پنکیک اختیاری است و در صورتی که مزه شیر را دوست ندارید میتوانید یک لیوان آب را جایگزین آن کنید، اما به طور کلی استفاده از شیر در ترکیب مواد پنکیک هم موجب خوشمزهتر شدن آن شده و هم اینکه بافت پنکیک را نرم میکند و نیز از خشک شدن سریع جلوگیری میشود.
اگر میخواهید ظاهر پنکیک تخت نباشد و حالت پفکی داشته باشد، میتوانید نصف قاشق چایخوری بکینگ پودر را به مایه پنکیک بیفزایید، افزودن بیش از حد بکینگ پودر همچنین موجب از دست رفتن خاصیت آن میشود.
بعد از اضافه کردن بکینگ پودر به مایه پنکیک نیز لازم نیست خیلی هم بزنید و بعد از افزودن شیر یا آب به مواد فقط در حدی هم بزنید که مخلوط مواد یکدستی به دست آید.
پنکیکها دارای انواع مختلفی هستند که در کشورهای مختلف به روشهای متنوعی تهیه میشوند، حال میتوان این خوراکی خوشمزه را بعد از آماده کردن به عنوان صبحانه، میانوعده و عصرانه سرو کرده و نوش جان کنید.
برای تزیین پنکیکها نیز میتوان از خامه، عسل، میوههای مختلف، شکلات و پودر آن بر روی لایه آخر پنکیک و یا لابهلای پنکیکها استفاده کرد.
نظر شما