خورشت‌ها یکی از متنوع‌ترین انواع غذاها هستند که اگرچه پخت آنها محدود به زمان خاص و مواد غذایی مشخصی نیست، اما برخی از آنها تحت عنوان خورشت‌های فصلی شناخته می‌شوند. خورشت فسنجان کدو حلوایی در زمره این خورشت‌ها قرار دارد.

همشهری - سعیده مرادی: فاطمه باقری، مدرس آشپزی طرز تهیه خورشت فسنجان و کدو حلوایی را ارائه کرده است تا با پخت آن طعمی متفاوت را تجربه کنید.

مدت زمان آماده سازی: ۴۵ دقیق

مدت زمان پخت: ۵ ساعت

تعداد: برای ۶ نفر

مواد لازم:

کدو حلوایی پوره شده:۲۰۰ گرم

مغز گردو:۴۰۰ گرم

مرغ: یک‌ونیم کیلو گرم

پیاز متوسط: ۲ عدد

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری

رب انار: ۲ قاشق غذا خوری

زردچوبه: یک قاشق مربا خوری

فلفل سیاه: یک قاشق چای خوری

نمک: به میزان لازم

روش تهیه:

۱: در ابتدا با چرخ گوشت، مغز گردوها را ۳ بار چرخ کنید. در این حین کدوحلوایی‌ها را شسته و پوست بگیرید و با مقدار کمی آب بپزید. بعد از پخت آنها را له کنید.

۲: در ادامه کمی روغن داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا داغ شود. پیاز خرد شده را در آن سرخ کنید. فلفل سیاه و زردچوبه را بیفزایید و با رب گوجه فرنگی تفت دهید. کدوی پوره شده و مغزگردوها را هم اضافه کرده و هم بزنید تا کمی سرخ شوند. رب انار هم در این مرحله به مواد بیفزایید.

۳: حالا مرغ‌ها را داخل قابلمه ریخته و ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید. وقتی که آب به جوش آمد، درب قابلمه را ببندید و بگذارید تا خورشت حدود ۳ ساعت با شعله ملایم بپزد.

۴: بعد از گذشت ۳ ساعت، مقداری یخ داخل خورشت بریزید. بعد اجازه دهید تا فسنجان یک ساعت دیگر بپزد و روغن بیندازد.

نکته:

طبق ذائقه می توان فسنجان را شیرین یا ملس تهیه کرد، برای این کار مقدار رب انار را زیاد یا شکر به آن اضافه کنید.

منبع: روزنامه همشهری