همشهری - سعیده مرادی: فاطمه باقری، مدرس آشپزی طرز تهیه خورشت فسنجان و کدو حلوایی را ارائه کرده است تا با پخت آن طعمی متفاوت را تجربه کنید.
مدت زمان آماده سازی: ۴۵ دقیق
مدت زمان پخت: ۵ ساعت
تعداد: برای ۶ نفر
مواد لازم:
کدو حلوایی پوره شده:۲۰۰ گرم
مغز گردو:۴۰۰ گرم
مرغ: یکونیم کیلو گرم
پیاز متوسط: ۲ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
رب انار: ۲ قاشق غذا خوری
زردچوبه: یک قاشق مربا خوری
فلفل سیاه: یک قاشق چای خوری
نمک: به میزان لازم
روش تهیه:
۱: در ابتدا با چرخ گوشت، مغز گردوها را ۳ بار چرخ کنید. در این حین کدوحلواییها را شسته و پوست بگیرید و با مقدار کمی آب بپزید. بعد از پخت آنها را له کنید.
۲: در ادامه کمی روغن داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا داغ شود. پیاز خرد شده را در آن سرخ کنید. فلفل سیاه و زردچوبه را بیفزایید و با رب گوجه فرنگی تفت دهید. کدوی پوره شده و مغزگردوها را هم اضافه کرده و هم بزنید تا کمی سرخ شوند. رب انار هم در این مرحله به مواد بیفزایید.
۳: حالا مرغها را داخل قابلمه ریخته و ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید. وقتی که آب به جوش آمد، درب قابلمه را ببندید و بگذارید تا خورشت حدود ۳ ساعت با شعله ملایم بپزد.
۴: بعد از گذشت ۳ ساعت، مقداری یخ داخل خورشت بریزید. بعد اجازه دهید تا فسنجان یک ساعت دیگر بپزد و روغن بیندازد.
نکته:
طبق ذائقه می توان فسنجان را شیرین یا ملس تهیه کرد، برای این کار مقدار رب انار را زیاد یا شکر به آن اضافه کنید.
نظر شما