فرهاد پورمحمدسخا با اعلام این خبر به ایسنا گفت: بهمنظور تصفیه و امحاء شیرابه حاصل از دفن سنتی زباله که بهعلت آلایندگی محیطزیست همواره موجب نگرانی شهروندان و مسئولین بوده است، کنسرسیوم داخلی با همکاری دانشکده محیطزیست دانشگاه تهران انتخاب شده و بهزودی مراحل اجرایی این طرح آغاز خواهد شد.
وی افزود: با اجرای این طرح، حوضچه شیرابه بهتدریج تصفیه و امحاء شده و با توجه به بهرهبرداری از اولین سلول دفن بهداشتی کشور در مجتمع آرادکوه و حذف شیرابه، در آینده نزدیک این معضل بهطور کامل برطرف خواهد شد.
پورمحمد سخا با اشاره به اثرات زیانبار شیرابه زبالهها یادآور شد: شیرابههای حاصل از دفن زباله بهدلیل خصوصیات ویژه از جمله مواد آلی و ترکیبات شیمیایی مختلف باید مورد توجه قرار گیرد.
این موضوع حتی در کشورهای پیشرفته نیز سبب تخریب محیطزیست بوده و مستلزم هزینههای قابل توجهی برای رفع آلودگی آن است.
مدیرعامل سازمان بازیافت در ادامه به تاثیرات کلان طرحهای این سازمان در سطح ملی و فراملی اشاره و اظهار داشت: درخواستهای بسیاری برای بازدید، مشاوره و انتقال دانش فنی از سراسر کشور دریافت شده و کشورهایی نظیر عراق، ونزوئلا، سوریه و تاجیکستان نیز درخواست همکاری با این سازمان داشتهاند.
به گفته وی با توجه به اهمیت زیستمحیطی طرحهای این سازمان که پس از سالیان متمادی به دفن غیراصولی و غیربهداشتی زبالههای شهر تهران خاتمه داده و مطابق با آخرین استانداردهای جهانی در حال اجراست، بسیاری از مسئولان اعم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان شورای شهر، شهرداریها و استانداریهای کشور و نمایندگانی از کشورهای ونزوئلا، عراق، تاجیکستان و متخصصان مدیریت پسماند از این طرحها بازدید کرده و اقدامات شهرداری تهران در زمینه پردازش و بازیافت پسماندهای کلانشهر تهران را ستودهاند.