گروه سیاسی: روز گذشته محمدحسن ابوترابی‌فرد نایب‌رئیس مجلس در جریان برگزاری جلسه علنی از ضیافت افطاری مجلس با رئیس‌جمهور منتخب خبر داد و این مهمانی را مقدمه‌ای بر تعامل حسنه دولت یازدهم و مجلس نهم دانست.

حسن روحانی

افطارهای سیاسی یک سنت در میان سیاستمداران بوده‌ و امسال در روزهایی که تیم کاری دولت آینده در ارزیابی مردان کابینه خود به سر می‌برد‌ماه رمضان و دور‌هم‌نشینی‌های آن شاید کمکی برای این شرایط باشد و چه بسا چهره‌های زیادی از دولت آتی از دل همین مهمانی‌ها برآیند. مجلس در همین نخستین روزهای‌ماه رمضان به‌دنبال استفاده از فرصت پیش‌آمده برآمد تا هم مقدمه تعامل میان خود و دولت آینده را چیده باشد و هم به‌طور غیررسمی و سر یک میز شام به گوشه و زوایای سلایق موجود در تشکیل تیم جدید کابینه دولت یازدهم پی برده باشد.

در دودولت محمود احمدی‌نژاد با همه تلاش‌هایی که در جهت کاهش تنش‌ها بین دو قوه صورت گرفت اما مجلس خاطره خوبی از نحوه تعامل دولت با خود ندارد، همچنان که رئیس‌جمهور نیز به‌طور مشخص چندین بار در سخنانی به‌طور مستقیم نهاد قانونگذاری کشور را هدف انتقاد تیز خود قرار داده بود. مجلس نیز تنها در 2سال اخیر 25درصد مصوبات هیأت دولت را غیرقانونی اعلام کرد. حجم اتفاقات در روابط 2قوه طی این چند سال چنان بود که به‌تدریج پرده فاصله‌ها میان دوطرف رو به ضخامت گذاشت و مجلس ترجیح داد از سر مسالمت، پاپی دولت در روزهای آخر فعالیتش نشود که توصیه‌ها نیز بر همین بود.

قانون‌گرایی و اعتدال که شعار حسن روحانی برای تشکیل دولت خود بود مجلس را نیز به اصلاح روابط پارلمان و دستگاه اجرایی کشور در آینده امیدوارتر کرد. این اتفاق چنان بود که با انتخاب حسن روحانی و گمانه‌زنی پیرامون اعضای دولتش، مجلسی که تصمیم داشت با تدوین یک طرح برای چینش اعضای کابینه شرط و شروطی مانند 10سال سابقه اجرایی و دارابودن مدرک فوق‌لیسانس بگذارد با پیغام‌های غیررسمی ترجیح داد به‌طور کلی این طرح را از دستور کار خود خارج کند تا تصمیمات درباره رأی اعتماد از طریق همان سازوکار قبلی پیگیری شود.

در نخستین میزبانی‌ها از رئیس‌جمهور منتخب، دیروز مجلس در یک ضیافت افطاری پیشقدم دعوت از حسن روحانی و تیم همراهش شد. او در یک جلسه غیرعلنی در جمع پارلمان نشینان هم سخنرانی کرد و هم صحبت‌های نمایندگان را شنید. این نشست چند ساعت پس از آن برگزار شد که فراکسیون رهروان ولایت مجلس طی آخرین بررسی‌ها به‌دنبال تعیین ترکیب نهایی کمیته‌های تخصصی برای رایزنی با وزرای پیشنهادی دولت یازدهم برآمده بود.

وظیفه اصلی این کمیته‌های تخصصی نیز بررسی برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت و تأیید شایستگی و لیاقت افراد برای حضور در کابینه یازدهم اعلام شده است. اسماعیل جلیلی عضو هیأت رئیسه این فراکسیون در گفت‌وگو با فارس از نتیجه جلسات دیروز چنین خبر داد که بیش از 200نماینده به عضویت کارگروه‌های هفت‌گانه‌ تعامل دولت و مجلس درآمده‌اند. دیدار دیشب شاید شروع مناسبی برای این تصمیم مجلس بود تا از نزدیک در جریان دیدگاه‌های حسن روحانی در تشکیل کابینه آینده خود قرار بگیرد.

حسن روحانی شاید به‌طور غیررسمی خودش هم سفره افطاری برای مدیران قدیمی و جمعی از روحانیون داشته باشد، چه بسا که ائتلاف‌ها و برخی شوراهای مشورتی نقش بسزایی در انتخاب‌شدن وی داشتند و البته که چینش کابینه نیز بی‌تأثیر از نظرات همین جمع همراه نیست. روحانی حتما در روزهای آینده مهمان چهره‌های دیگری ازجمله سیدمحمد خاتمی، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و علی‌اکبر ناطق نوری خواهد بود که از او در انتخابات حمایت کرده‌اند و چه بسا ترکیب کابینه هم از همین افطاری‌ها بیرون‌ آید.

کد خبر 223163
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز