شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۴
۰ نفر

بر اساس آمارها، بخش قابل توجهی از زنان تجربه‌ تعقیب شدن را داشته‌اند و چون ممکن است شما هم زمانی احساس کنید کسی دنبالتان به راه افتاده، بهتر است بدانید که در چنین موقعیتی چطور باید رفتار کنید.

تعقیب کردن

به گزارش همشهری آنلاین، در این مطلب راهکارهایی به شما یاد خواهیم داد که کمک می‌کنند در صورت تعقیب شدن دچار مشکل نشوید و می‌خواهیم ببینیم اصلاً چطور باید متوجه شویم که کسی تعقیب مان می‌کند یا نه.

۱- حواستان به دور و برتان باشد

به هر جزئیاتی توجه کنید، مثلاً اسم خیابان‌ها، پلاک خانه‌ها، ساختمان‌ها، فروشگاه‌ها و کافه‌هایی که اطرافتان می‌بینید. شما باید بدانید دقیقاً کجا هستید تا بتوانید کمک لازم را بگیرید. از جاهای تنگ و کم‌نور مثل کوچه‌ها و راهروها که تنها یک یا دو مسیر ورود و خروج دارند دوری کنید.

۲- زنگ بزنید و کمک بخواهید

با تلفن همراهتان با خانواده یا دوستانتان که ممکن است در آن نزدیکی باشند تماس بگیرید. بگویید کجا هستید و از آن‌ها بخواهید دنبالتان بیایند. بهتر است در یک مکان عمومی، کافه یا فروشگاه با آن‌ها قرار بگذارید. اگر گوشی ندارید یا تلفن همراهتان به هر دلیلی قابل استفاده نیست، به هر جایی که فکر می‌کنید ممکن است تلفن باشد بروید، بگویید کسی دنبالتان می‌کند و بخواهید تلفنشان را در اختیارتان بگذارند.

۳- جای شلوغ بروید

اگر کسی دنبالتان کرد بین جمعیت راحت‌تر می‌توانید خود را گم کنید و احتمالش بیشتر است که آن شخص هم دودل شود و جلوی دیگران دست به کاری نزند. اگر در مسیرتان جای شلوغی را رد کردید، وانمود کنید که ناگهان فهمیده‌اید چیزی را فراموش کرده‌اید؛ مثلاً جیبتان را بگردید، بلند آه کشید، بگویید که کیف پولتان را فراموش کرده‌اید و به سمت دیگری روید.

۴- مستقیم به خانه نروید

ممکن است همان وقتی که سعی دارید وارد خانه شوید کسی که تعقیبتان می‌کند گیرتان بیاندازد. به علاوه، اینگونه محل زندگی‌تان را یاد می‌گیرد و ممکن است همان جا منتظر بماند تا از خانه خارج شوید یا بعداً به آنجا برگردد. تا وقتی که ۱۰۰ درصد مطمئن نشده باشید که دیگر کسی تعقیبتان نمی‌کند، خطرناک است که به خانه بروید.

۵- در راه خود زیاد و در جاهایی که انتظارش نمی‌رود توقف کنید

از خیابان رد شوید و برای خودتان یک خوراکی بخرید. به محل کار یکی از دوستان تان بروید و او را ببینید. به یک مرکز خرید بروید و در آنجا خرید کنید. تا می‌توانید مسیر خود را پیچیده کنید. این کار دنبال کردن تان را سخت می‌کند و حتی ممکن است کسی که تعقیب تان می‌کند را آنقدر خسته کند که دست از دنبال کردن تان بردارد.

۶- از هر فرصتی برای دیدن ظاهر کسی که تعقیب تان می‌کند استفاده کنید

سعی کنید بدون آنکه معلوم شود متوجه حضور کسی که تعقیب تان می‌کند شده اید، به دقت نگاهش کنید. مستقیم برنگردید پشت تان را نگاه کنید. برای این کار، هر زمان که شد از شیشه‌ها و آینه‌ی ماشین‌ها استفاده کنید و وقتی می‌خواهید از خیابان رد شوید نگاهی به اطراف بیاندازید. اگر بخواهید این اتفاق را به پلیس خبر دهید، باید ویژگی‌های ظاهری شخصی که تعقیب تان می‌کند را بدانید.

۷- ظاهرتان را تغییر دهید

اگر چند لایه لباس تن تان بود می‌توانید لایه‌ی آخر را درآورید. کت، هودی یا پالتویتان را که درآورید کار شناسایی تان بین جمعیت برای کسی که دنبال تان می‌کند سخت‌تر می‌شود. اضافه کردن یا حذف یک شال یا عینک آفتابی هم کمک کننده خواهد بود. به علاوه، کلاه تان را سرتان بگذارید و موهایتان را بپوشانید تا گرفتن تان سخت‌تر شود.

۸- با یک نفر صحبت کنید

سعی کنید در خیابان با یک نفر وارد صحبت شوید. وانمود کنید دوست تان است تا کسی که دنبال تان می‌کند تصور کند تنها نیستید. می‌توانید وارد جایی شوید و با کسانی که در آنجا هستند هم صحبت کنید. به آن‌ها بگویید که کسی تعقیب تان می‌کند و بخواهید در صورت امکان تا جایی با شما بیایند تا بتوانید بدون مشکل به خانه برگردید.

۹- برگردید و به کسی که دنبال تان است نگاه کنید

این کار را تنها در صورتی انجام دهید که همه‌ی تلاش هایتان برای خودداری از مواجهه‌ی مستقیم بی نتیجه مانده باشد. با نگاه مستقیم می‌توانید کسی که تعقیب تان می‌کند را بهتر به خاطر بسپارید تا بعداً ظاهرش را توصیف کنید. همه‌ی تلاش تان را کنید تا با اعتماد به نفس به نظر برسید. با این کار به کسی که تعقیب تان می‌کند می‌فهمانید که می‌دانید دنبال تان است و ترسی از او ندارید. اما سعی کنید به او خیره نشوید. چون به احتمال زیاد تلاش تان شکست می‌خورد و فقط کسی که دنبال تان است را عصبانی می‌کند.

۱۰- سر و صدا کنید

اگر احساس کردید اوضاع دارد خطرناک می‌شود، فریاد بکشید. می‌توانید به جای «کمک» بگویید «آتش!»، چون آدم‌ها به این کلمه بیشتر واکنش نشان می‌دهند. یک صدای بلند می‌تواند توجه دیگران را به موقعیتی که در آن هستید جلب کند و درنتیجه کسی که تعقیب تان می‌کند را بترساند و فراری دهد. اما بدانید که در بعضی موارد این کار می‌تواند رفتار فرد متجاوز را نسبت به شما خشن‌تر کند.

۱۱- سوییچ تان را دم دست بگذارید

اگر ماشین دارید، هر چه سریع‌تر دست تان به کلیدهایتان برسد بهتر است. این تنها راهی است که برای فرار از خطر دارید و نباید وقت تان را با گشتن به دنبال سوییچ در کیف تان هدر دهید. اما در عین حال، در بدترین حالت، همین کلیدها می‌توانند سلاح شما برای دفاع از خودتان باشد. کلیدها را طوری لای انگشتان تان بگذارید که دندانه‌ی آن‌ها رو به بیرون قرار گیرد. حالا برای دفاع از خودتان هم مشت تان را دارید و هم چیز نوک تیزی داخل آن.

مهم‌ترین چیز این است که بدانید واقعاً کسی دنبال تان است یا شما بدگمان شده اید.

سرعت تان را تغییر دهید. اگر کسی که احتمال می‌دهید دنبال تان است هم سرعتش را تغییر دهد، یعنی احتمالاً حدس تان درست است.

چند حرکت غیر منطقی انجام دهید (مثلاً دور یک ساختمان بچرخید) و از خیابان رد شوید و ببینید هنوز هم دنبال تان است.

با زیرکی او را به دنبال خود به داخل یک فروشگاه بکشانید و سپس از آنجا بیرون بیایید. اگر او هم با شما بیرون آمد، فوراً به داخل فروشگاه برگردید. اگر دنبال شما نباشد دلیلی ندارد که او هم به داخل برگردد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

کد خبر 592682

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha