دیابت به عنوان یکی از بیماری‌های مهم و در حال افزایش در جامعه ایرانی مطرح است اما سؤال اینجاست که آیا می‌توان نسبت به درمان این بیماری امیدوار بود؟

چاقی

به گزارش همشهری آنلاین، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در این باره به همشهری آنلاین گفت: زمانی که فرد در مرحله پیش‌دیابت یا ابتلای اولیه به این بیماری است، اگر رژیم را رعایت کند و فعالیت ورزشی (۱۵۰ دقیقه در هفته یا ۳۰ دقیقه پیاده‌روی روزانه در ۵ روز از هفته) داشته باشد، می‌توان بیماری را درمان کرد. اما به طور کلی دیابت درمان‌پذیر نیست و قابل کنترل شدن است.

دکتر افشین استوار با هشدار نسبت به شیوع دیابت در کشور به دو عامل مهم در این زمینه اشاره کرد و گفت: چاقی و کم‌تحرکی دو عامل مهم در ابتلا به دیابت است که شیوع آن در کشور بسیار بالا گزارش می‌شود. ما دو نوع چاقی داریم؛ یک نوع چاقی شکمی (سیب‌گونه) و یک نوع چاقی در ناحیه ران (گلابی‌گونه) داریم. در مطالعات خارجی معمولا به این صورت بود که مردان بیشتر دچار چاقی شکمی می‌شدند و زنان در ناحیه ران‌ها این چاقی را داشتند. اما مطالعات در ایران و بر اساس دیتاهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد که شیوع چاقی شکمی در زنان ایرانی در مقایسه با کشورهای دیگر بیشتر است و ریسک بیشتری در ابتلا به دیابت و عوارض این بیماری دارند.

استوار شیوع چاقی در زنان را هم دو برابر مردان عنوان کرد و افزود: بیش از ۲۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال کشور چاق هستند یا معیارهای چاقی را دارند، اما این عدد در زنان بیشتر است. ۱۴ درصد مردان ایرانی چاق هستند اما این عدد برای زنان ایرانی دو برابر و ۲۸ درصد است.

وی تاکید کرد: مشکل دیگر این است که بیش از ۵۰ درصد مردم ایران دچار کم‌تحرکی هستند و حداقل فعالیت بدنی توصیه شده در هفته را ندارند؛ یعنی ۱۵۰ دقیقه در هفته یا ۳۰ دقیقه در روز به مدت ۵ روز در هفته. این وضعیت در زنان نامناسب‌تر است چون کم‌تحرکی در زنان حدود ۶۰ درصد و در مردان حدود ۴۰ درصد گزارش می‌شود.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه با بیان این که همه اینها باعث می‌شود که خطر ابتلا به دیابت در زنان بیشتر از مردان باشد و از این نظر باید هشدار جدی به این بخش از جمعیت کشور داده شود، اظهار کرد: چاقی شکمی یعنی انباشت چربی در ناحیه شکمی که به شدت با دیابت و عوارض آن مثل بیماری‌های قلبی – عروقی، فشار خون بالا و سکته‌های مغزی ارتباط مغزی دارد. خطر این گونه از چاقی در مقایسه با چاقی ناحیه ران‌ها بیشتر است. هر چند که با پیشگیری از این عوامل خطر، زنان می‌توانند به میزان قابل توجهی سلامت خود را تضمین و از ابتلا به دیابت پیشگیری کنند.

بیشتر بخوانید:

کد خبر 808307
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha