«جگر وَز» وعده غذایی محبوب در برخی مناطق غربی ایران است که به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده و حتی استان‌های لرستان و ایلام آن را در فهرست میراث ناملموس ثبت کرده‌اند.

جگر

به گزارش همشهری آنلاین، محسن طرهانی ـ مسئول ثبت میراث استان لرستان ـ درباره این غذای محلی گفت: یکی از غذاهای پرطرفدار، پرکالری و انرژی‌زا «جِگر وَز» است، که در گذشته از جمله غذاهای اشرافی به شمار می‌آمد. این خوراکی مقوی بیشتر در کوهستان و طبیعت تهیه می‌شود. «جگر وَز» که یک وعده غذایی سنگین و پرانرژی است، بیشتر هنگام ناهار مصرف می‌شود.

طرهانی درباره روش و دستور پخت «جگر وَز» توضیح داد: ابتدا وَز یا همان نوار یا پرده چربی روی شکم گوسفند و یا گوساله، به همراه یک عدد جگر را کامل شسته و تمیز کرده، جگر را به اندازه‌های دلخواه و به نحوی که روی سیخ باریک جا بگیرد، برش زده و سپس آن‌ها را نمک زده و کنار می‌گذاریم. بعد از آماده کردن جگرها باید وَز را برش زده و این برش‌ها باید به اندازه‌ای باشد که بتوان آن‌ها را به راحتی روی تکه‌های جگر پیچاند. سپس جگر پیچیده‌شده با وَز را به سیخ می‌کشیم و سیخ‌ها را روی حرارت آتش قرار می‌دهیم تا آرام آرام کباب شود.

«جگر وَز»؛ کبابی پرطرفدار در غرب ایران

این کارشناس ثبت میراث در استان لرستان افزود: وَز به دلیل چرب و نازک بودن، وقتی که دور جگر پیچانده می‌شود و روی حرارت قرار می‌گیرد، طعم بسیار خوشمزه‌ای به جگر می‌دهد. به همین دلیل در لرستان این غذا هواداران زیادی دارد و مردم با رغبت زیادی آن را میل می‌کنند.

«جگر وَز»؛ کبابی پرطرفدار در غرب ایران

او ادامه داد: خوراک «جگر وَز» در بیشتر سالن‌های غذاخوری استان لرستان به‌ویژه شهرستان خرم‌آباد سرو می‌شود و در دسترس گردشگران است. در واقع این غذای محبوب نوعی جاذبه گردشگری برای استان شده است.

طرهانی با بیان این‌که درباره تاریخچه و قدمت این غذا به صورت مکتوب و به عنوان سند، چیزی در دسترس نیست، افزود: «جگر وز» سال ۱۳۹۷ در فهرست میراث ناملموس لرستان ثبت شده است.

جگر وَز یا جگر پرده‌پیچ از کباب‌های محبوب در کرمانشاه، ایلام و کردستان است و به شکلی در مناطق کردنشین عراق رواج دارد. ایلام نیز مهارت تهیه و پخت جگر وز را در فهرست میراث ناملموس این استان ثبت کرده است.

کد خبر 827506

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha