به گزارش سرویس اجتماعی برنا به نقل از وبدا؛ آرزو دهقانی کارشناس آموزشی اورژانس کشور با بیان این که پرخوری در ماه رمضان موجب سوء هاضمه و نفخ میشود اظهار داشت: افراد میتوانند برای جلوگیری از نفخ، از مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، غذاهای تند و ادویه دار و همچنین غذاهایی که ایجاد نفخ میکنند مثل تخممرغ، کلم، لوبیا، عدس و نوشابههای گازدار خوداری کنند.
دهقانی افزود: برای درمان این بیماری افراد میتوانند از آب یا آب میوه استفاده کرده و از غذاهای سرخ کردنی اجتناب کنند.
وی یکی دیگر از عوارض روزه گرفتن را ضعف و افت فشار خون دانست و عنوان کرد: افزایش تعریق، ضعف، خستگی، کم شدن انرژی، سرگیجه بهویژه هنگام برخاستن، ظاهر رنگ پریده و احساس افتادن از علائم افت فشارخون است که این علائم بیشتر هنگام بعد از ظهر اتفاق میافتد.
کارشناس آموزشی اورژانس کشور گفت: مصرف کم مایعات و کاهش مصرف نمک به افت فشار خون کمک میکند که برای جلوگیری از آن میتوان مصرف نمک و مایعات را افزایش داده و از رفتن به مکانهای گرم اجتناب کرد.
وی خاطرنشان کرد: افت فشار خون باید با گرفتن فشار خون در هنگام بروز علائم تأیید شود و افراد دارای فشار خون بالا ممکن است در طول ماه رمضان نیاز به تنظیم مجدد داروهای خود توسط پزشک داشته باشند.
دهقانی اضافه کرد: سردرد نیز یکی دیگر از عوارض روزهداری است که این علائم با عدم مصرف کافئین و تنباکو ،انجام کار زیاد در طول روز، کم خوابی و گرسنگی، در انتهای روز بدتر میشود که سردرد وقتی با افت فشار خون همراه شود، میتواند منجر به حالت تهوع قبل از افطار شود.