ماکارونی یک غذای بین‌المللی است که تقریبا در همه کشورها سرو می‌شود، اما خاستگاه و محل تولد انواع ماکارونی، کشور ایتالیاست. تقریبا کمتر کسی را می‌توان سراغ گرفت که این غذای خوشمزه را دوست نداشته باشد. ماکارونی انواع و اشکال گوناگون دارد و به روش‌ها و با موادی مثل گوشت، پنیر، مرغ و قارچ تهیه می‌شود. ایرانی‌ها هم شیوه خودشان را برای پخت آن دارند.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فرارو، ایرانی‌ها معمولا ماکارونی را دم می‌گذارند که باعث غنی شدن نشاسته آن می‌شود و به همین جهت تبدیل به یک غذای پر کالری می‌شود و بسیار هم برای معده مضر است. اما شیوه صحیح طبخ ماکارونی به این صورت است که آن را دم نمی‌گذارند بلکه به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در آب در حال جوش می‌ریزند بعد آبکش می‌کنند و با مواد گوشتی و ... سرو می‌کنند. اما ذائقه ما ایرانی‌ها ماکارونی که دم کشیده شده باشد را بیشتر می‌پسندد مخصوصاً اگر با مایه فراوان و ته‌دیگ سیب‌زمینی ترد و لذیذ سرو شود.

در این بخش طرز تهیه ماکارونی به شیوه ایرانی با مواد گوشتی را برای شما در نظر گرفته‌ایم. البته شما می‌توانید مایه ماکارونی را به دلخواه خودتان تغییر دهید مثلاً می‌توانید از ذرت، هویج خردشده و... استفاده کنید. برای ته‌دیگ هم می‌توانید از سیب‌زمینی ورقه‌شده یا نان استفاده کنید. با پاشیدن کمی کنجد کف قابلمه می‌توانید ته‌دیگ ماکارونی را تزیین کنید.

مواد اولیه لازم برای تهیه ماکارونی برای ۴ نفر:

ماکارونی رشته‌ای یا فرمی ۵۰۰ گرم

گوشت چرخ‌شده ۲۵۰ گرم

پیاز رنده‌شده ۱ عدد

سیب‌زمینی متوسط نگینی خردشده ۲ عدد

فلفل دلمه‌ای ۱/۲ عدد

رب گوجه‌فرنگی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

زردچوبه ۱ قاشق چایخوری

فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری

فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چایخوری

پودر آویشن ۱ قاشق چایخوری

آب در حال جوش ۴ لیتر

نمک به میزان لازم

روغن مایع به میزان لازم

  • نکات مربوط به مواد اولیه ماکارونی

۱- نکات مربوط به گوشت

اغلب وقتی صحبت از گوشت قرمز می‌شود بیشتر از مضرات آن گفته می‌شود، اما همان طور که می‌دانید گوشت قرمز حاوی میزان بالای پروتئین است و بهترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه‌ها و استحکام عضلانی بدن است. همچنین دارای میزان قابل توجهی از امگا ۳ است و دارای منبع غنی از آهن است و برای پیشگیری از کم‌خونی بسیار موثر است.

آهن از یک‌سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون کمک می‌کند و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می‌بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین‌های گروه B است. این گروه از ویتامین‌ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری است. بنابراین گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد، اما مهم این است که به میزان مناسب مصرف شود. مصرف ۱ الی ۲ بار در هفته برای بدن بسیار مفید است.
 
حال که با فواید گوشت قرمز آشنا شدید لازم است نکاتی را به شرح ذیل در خصوص بسته‌بندی و منجمد کردن آن رعایت کنید:

در مورد بسته‌بندی و منجمد کردن گوشت قرمز باید توجه داشته باشید که هر قدر حجم گوشت درون بسته‌ها کمتر باشد یعنی به صورت یک لایه پهن و نازک در مشما قرار بگیرد زودتر یخ می‌زند و کیفیت آن هم حفظ می‌شود. برعکس اگر بسته‌بندی ضخیم و پرحجم باشد باعث می‌شود گوشت دیرتر یخ بزند و این امر موجب فساد یا تغییر کیفیت گوشت می‌شود.

۲- نکات مربوط به پیاز

خیلی از اوقات که برای خریدن پیاز به بازارهای میوه و تره‌بار می‌روید در مغازه رنگ‌های مختلفی از پیازها را می‌بینید بدون توجه به اینکه هر کدام از این پیازها مصارف مشخصی دارند آن را می‌خرید در واقع دم دست‌ترین پیاز را انتخاب می‌کنید غافل از اینکه ممکن است پیاز انتخاب‌شده برای مصرفی که در نظر دارید مناسب نباشد.

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیازها توضیح دهیم باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازها است شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم‌تری دارد و از نظر کاربرد تقریبا مثل پیاز قرمز است، یعنی می‌توان آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. 

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد، فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، انواع سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند بنابراین معمولا برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

۳- نکات مربوط به سیب‌زمینی

سیب‌زمینی‌ها را به صورت نگینی خرد کنید. بعد آن‌ها را در آب سرد بریزید و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید سپس آب آن را عوض کنید و مجددا آب سرد روی آن بریزید و در یخچال قرار دهید ۲ تا ۳ بار این کار را تکرار کنید عوض کردن آب سیب‌زمینی باعث می‌شود نشاسته اضافه آن گرفته شود.

۴- نکات مربوط به فلفل دلمه‌ای

همان طور که می‌دانید فلفل دلمه‌ای سبزی پرخاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به‌ویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی‌تری دارد. فلفل دلمه‌ای به دلیل مواد مغذی از جمله ویتامینی که دارد دارویی برای درمان سرماخوردگی محسوب شده و همچنین برای درمان کم‌خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و نیز رفع یبوست بسیار مفید است.

ته فلفل دلمه برجستگی‌هایی وجود دارد. فلفل دلمه‌هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند ماده هستند. فلفل دلمه ماده پرتخم است و طعم شیرینی دارد لذا برای تهیه انواع سالاد و خام‌خواری مناسب‌تر از فلفل نر است. فلفل دلمه‌ای که سه برجستگی در زیر خود دارد نر است تخم کمتری دارد، تندتر است و برای غذا پختن از آن استفاده می‌شود و در آشپزی کاربردی‌تر است. بر عکس فلفل دلمه ماده، فلفل دلمه‌ای نر بعد از تفت دادن و پختن اصلا تلخ نمی‌شود و خوشمزه باقی می‌ماند.

همچنین بخوانید:

طرز تهیه چیکن تترازینی؛ یک پاستای جذاب ایتالیایی

طرز تهیه مک اند چیز | غذای محبوب خوشمزه ایتالیایی‌ها

طرز تهیه سس پستو | عطر و طعم فوق‌العاده چاشنی مخصوص پاستا و فست‌فود

طرز تهیه ماکارونی:

۱- داخل تابه‌ای ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید. بعد گوشت چرخ‌شده، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و پیاز رنده‌شده را اضافه کنید. حدود ۱۵ دقیقه تفت دهید. بعد ۲ قاشق غذاخوری ربی که از قبل آن را تفت داده‌اید را اضافه کنید. بعضی‌ها وقتی پیاز را رنده می‌کنند کاملاً آب آن را می‌گیرند و اصطلاحاً فقط تفاله‌های پیاز را به گوشت اضافه می‌کنند، اما بعد از پخت با این مشکل مواجه می‌شوند که گوشت بوی زهم می‌دهد؛ بنابراین نباید آب پیاز را کامل بگیرید بلکه وقتی پیاز را رنده کردید چند دقیقه آن را کنار بگذارید آبی که از پیاز جدا می‌شود را بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید اصلا نیازی به فشار دادن پیاز و گرفتن تمام آب آن نیست.

۲- سیب‌زمینی‌ها را سرخ کنید. سپس قارچ‌ها را تمیز بشویید و خرد کنید. داخل تابه مورد نظر کمی روغن یا کره بریزید با حرارت بالا تفت دهید تا قارچ‌ها آب نیندازند سپس قارچ و گوشت را با هم مخلوط کنید بعد هم فلفل دلمه‌ای نگینی خردشده را به آن اضافه کنید. ۲ دقیقه تفت دهید در نهایت آویشن را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

۳- در یک قابلمه آب را جوش بیاورید، مقداری نمک در آن بریزید بعد ماکارونی را به آب در حال جوش اضافه کنید به این نکته توجه داشته باشید که قابلمه باید نسبت به حجم ماکارونی‌ها بزرگ‌تر باشد تا ماکارونی در فرآیند جوشیدن جا داشته باشد. هنگامی که ماکارونی را در آب جوش ریختید مرتب آن را با یک چنگال هم بزنید تا رشته‌های ماکارونی به هم نچسبند. داخل آب به هیچ عنوان روغن اضافه نکنید، چون اضافه کردن روغن باعث می‌شود سس به‌خوبی به خرد ماکارونی نرود. ماکارونی‌ها بسته به ضخامت مدت زمان پخت متفاوتی دارند، ولی معمولا بین ۱۰ تا ۱۲ دقیقه کافی است. وقتی زمان آبکشی رسید آن‌ها را در سبد ریخته و کمی آب سرد روی آن بریزید تا بعد از دم کشیدن به هم نچسبند.

۴- اگر بخواهید ماکارونی را به شیوه سالم‌تر درست کنید، باید بعد از آبکش کردن سس را به آن اضافه و سرو کنید، اما اگر بخواهید ماکارونی را به سبک ایرانی تهیه کنید باید آن را بین نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه دم بگذارید. برای این منظور ابتدا باید ته‌دیگ را آماده کنید.

 برای ته‌دیگ بسته به ذائقه می‌توانید از نان یا سیب‌زمینی استفاده کنید. اگر خواستید از ته دیگ سیب‌زمینی استفاده کنید سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید و به صورت ورقه‌ای برش بزنید. برای این‌که ته‌دیگ سیب‌زمینی نسوزد بهتر است برش‌ها حدود نیم سانت قطر داشته باشند. روی سیب‌زمینی‌ها مقداری کنجد و نمک بپاشید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید روغن را داغ کنید و سیب‌زمینی‌های آغشته به نمک و کنجد را کف قابلمه بچینید.

برای این‌که ماکارونی یکدستی داشته باشید به صورت لایه لایه ماکارونی و مایه ماکارونی را در قابلمه بریزید. به این ترتیب که در لایه اول ماکارونی، لایه دوم نصف مایه ماکارونی و به همین ترتیب تا آخر ادامه دهید.

مدت زمان دم کشیدن ماکارونی و برشته شدن ته‌دیگ سیب‌زمینی بستگی به ضخامت کف قابلمه دارد، ولی معمولا ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برای دم کشیدن ماکارونی و برشته شدن ته‌دیگ آن کافی است. موقعی که ماکارونی را دم گذاشتید بعد از ۱۰ دقیقه حتما ۱/۲ پیمانه آب به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود ماکارونی خوب بخار کند و هنگام سرو بافتی نرم و لطیف داشته باشد.

برچسب‌ها