البته شما میتوانید خوراک زیر را همراه با تکههای مرغ یا ماهی میل کنید تا به لحاظ پروتئینی نیز غنی شود.
مواد لازم برای 4 نفر:
- کره؛ 50 گرم یا یکچهارم پیمانه
- کاهوی کوچک؛ 4 عدد
- پیازچه؛ 400 گرم
- شکر؛ یک قاشق چایخوری
- نخود سبز؛ 400 گرم
- نعنای تازه؛ 100 گرم
- آب مرغ یا آب جوشیده؛ نصف پیمانه
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- برگ نعنا؛ تعدادی برای تزیین.
روش پخت:
1 – ابتدا کاهوها را شسته و بهصورت عمودی به دو نیم کنید. پیازچهها را نیز پاک کرده و پس از شستن بهصورت تکههای درشت 5/2 سانتیمتری خرد کنید. نصف مقدار کره را در تابهای بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا آب شود. پس از آن، کاهوها و پیازچهها را به آن اضافه کنید و تفت دهید. هنگام تفتدادن، کمی شکر، نمک و فلفل هم در آن بریزید و در ظرف را بگذارید و 5 دقیقه حرارت دهید. در این فاصله، یکبار مواد را هم بزنید.
2 – بعد از گذشت چند دقیقه، نخودفرنگی و نعنا را به همراه آب مرغ یا آب جوشیده اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. زیر شعله اجاقگاز را کم کنید و بگذارید نخود کاملا بپزد. سپس در ظرف را بردارید و شعله اجاقگاز را زیاد کنید تا آب خوراک به چند قاشق سوپخوری کاهش پیدا کند. در این فاصله چندبار مواد را هم بزنید.
3 – باقیمانده کره را به مخلوط سبزیجات اضافه کنید و پس از آبشدن آن، خوراک را در ظرف موردنظر بریزید. سپس با چند برگ نعنای تازه آن را تزیین کنید.
نکته: درصورت تمایل، شما میتوانید برای ایجاد تنوع رنگ و طعم در این خوراک، 2 عدد هویج را نگینی خرد کرده و به غذا اضافه کنید. البته به این ترکیب میتوان پیاز و جعفری نیز افزود.
ارزش غذایی خوراکانرژی پروتئین کربوهیدرات چربی فیبر کلسیم قند
انرژی | پروتئین | کربوهیدرات | چربی | فیبر | کلسیم | قند |
164کیلوکالری | 9.2گرم | 9.8گرم | 10.1گرم | 7.2گرم | 69میلی گرم | 9.8گرم |