مواد لازم برای 4نفر:
- لوبیا قرمز؛ نصف پیمانه یا 115 گرم (12ساعت در آب سرد خیسانده شود)
- لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی؛ نصف پیمانه یا 115 گرم (12ساعت در آب سرد خیسانده شود)
- برگ بو؛ 2عدد
- کرفس؛ 2ساقه (هرکدام به 4قسمت خرد شود)
- پیاز؛ یک عدد (خلالی خرد شود)
- روغن زیتون؛ 5قاشق سوپخوری
- بادمجان؛ یک عدد 350 گرمی (نگینی خرد شود)
- آب؛ دو و نیم پیمانه
- سیر؛ 3حبه (له شود)
- فلفل سبز تازه تند؛ 2عدد (خرد شود)
- گوجهفرنگی رنده شده؛ 2قاشق سوپخوری
- ربگوجهفرنگی؛ یک قاشق سوپخوری
- پودر فلفل قرمز؛ نصف قاشق چایخوری
- گوجهفرنگی؛ 2عدد بزرگ (خرد شده)
- آب مرغ؛ یک و یک چهارم پیمانه
- نعنا، گشنیز و جعفری تازه خرد شده؛ هر کدام یک قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل؛ به مقدار لازم
روش پخت:
1 - لوبیاها را بعد از خیساندن در آب، به صورت جداگانه در کاسهای حاوی مقداری آب بریزید و 10 تا 15 دقیقه روی اجاقگاز حرارت دهید.
نکته: به آب، نمک اضافه نکنید.
2 - قابلمهای آماده کنید و ساقههای خرد شده کرفس، برگ بو و لوبیاهای نیمپز شده را در آن بریزید و پس از اضافه کردن دو و نیم پیمانه آب به آن، روی حرارت اجاقگاز قرار دهید تا لوبیاها کاملا بپزد.
3 - از سوی دیگر، 4 قاشق سوپخوری از روغن را در تابه بزرگی بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود، سپس بادمجانهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ پیدا کنند.
4 - باقیمانده روغن را در قابلمهای بریزید و پیاز خلالیشده را در آن، 4 تا 5 دقیقه تفت دهید؛ سپس سیر و فلفل سبز تند را اضافه کنید و 5 تا 6 دقیقه دیگر حرارت دهید.
5 - گوجهفرنگی رنده شده را به همراه پودر فلفل قرمز و رب گوجهفرنگی به بادمجان سرخ شده اضافه کنید و آنقدر حرارت دهید تا بادمجان بپزد. حالا نوبت به اضافه کردن مخلوط لوبیا و کرفس همراه نمک، فلفل، آب مرغ و همچنین مخلوط سیر داغ و پیاز داغ و فلفل سبز به بادمجان و گوجهفرنگی داخل تابه می ر سد. پس از اینکه همه مواد را با هم مخلوط کردید، کمی صبر کنید تا خوراک جا بیفتد، سپس سبزیجات خرد شده (نعنا، گشنیز و جعفری) را به خوراک بیفزایید و پس از یکی دو دقیقه حرارت دادن، سرو کنید.