به گزارش همشهری آنلاین، هر جای این خاک برای خودش یک دلمه و کوفته مخصوص دارد. اردبیلیها دلمه برگ موی ترش و شیرین دارند که خیلی هم خوشمزه و لذیذ است. البته با شیره انگور محلی و کمی سرکه و آب لیمو. در ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه و پرطرفدار آموزش داده شده است.
مواد لازم (برای ۴ تا ۶ نفر)
۵۰۰ گرم برگ مو
یک عدد پیاز درشت
۵۰۰گرم گوشت چرخ کرده
نصف پیمانه روغن مایع
به مقدار لازم نمک و فلفل و زردچوبه
یکچهارم پیمانه شیره انگور
نصف پیمانه آبلیمو
یک پیمانه برنج
یکسوم پیمانه لپه
۴ قاشق سوپخوری زعفران دمکرده
به مقدار لازم سبزی معطر (مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، جعفری)
به میزان لازم سرکه
بیشتر بخوانید: دلمه کاهو سالادی و سویا | غذایی خوشمزه برای تامین آب بدن
طرز تهیه دلمه برگ مو با شیره انگور
► مرحله اول
ابتدا برگ مو را با آب سرد بشویید و ۳ دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید تا برگها نرم شوند.
► مرحله دوم
سبزیهای معطر را ریز خرد کنید.
اگر دوست دارید دلمه شما ترش و شیرین شود یک قاشق سوپخوری شکر به آن اضافه کنید.► مرحله سوم
برنج و لپه را با هم شسته و در قابلمهای حاوی مقداری آب بریزید و با کمی نمک و زردچوبه بپزید.
► مرحله چهارم
پیاز را خلالی کرده و با کمی روغن سرخ کنید. گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید، بعد زیر گاز را خاموش کنید، سبزی معطر، برنج و لپه را هم اضافه کرده و نمک و فلفل را هم بریزید.
► مرحله پنجم
کف قابلمه را با چند برگ مو بپوشانید، از مواد به اندازه یک قاشق سوپخوری داخل برگ گذاشته، دلمه را بپیچید و در قابلمه روی هم بچینید. دلمهها را بهصورت بقچه بسته و وارونه داخل قابلمه قرار دهید.
► مرحله ششم
دو لیوان آب، زعفران و روغن مایع را داخل قابلمه ریخته و با حرارت ملایم بگذارید، بپزد. در پایان پخت، سرکه، آب لیمو و شیره انگور را به دلمه اضافه کنید.