به گزارش همشهری آنلاین، خورش قیمه یکی از آن غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی دارد و تقریبا معدود افرادی هستند که این غذا را دوست نداشته باشند. معمولا این خورش به همراه پلو سرو میشود و همچین در بعضی از مناسبتهای مذهبی از آن به عنوان غذای نذری بین مردم پخش میکنند. خورش قیمه را میتوانید با تکههای گوشت یا پنیر کبابی تهیه کنید و از یک غذای کامل و مقوی در کنار دوستان و خانوادهتان لذت ببرید.
در این دستورالعمل ما برای دورچین خورش قیمه از سیبزمینی استفاده کردهایم اما این خورش را با بادمجان سرخ شده نیز میتوانید سرو کنید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش قیمه جا افتاده و مجلسی را با تمام فوت و فنهایش به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورش قیمه (برای ۶ نفر)
گوشت گوسفند ۴۰۰ گرم
لپه دو پیمانه
سیبزمینی دو عدد
پیاز دو عدد
لیمو عمانی سه عدد
رب گوجهفرنگی سه قاشق غذاخوری
روغن مایع، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورش قیمه با گوشت
► مرحله اول
خورش قیمه هم مانند قورمه سبزی از آن غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که تهیه آن فوت و فنهای خاص خودش را دارد. برای تهیه یک خورش قیمه حرفهای، لعابدار و مجلسی باید لپهها را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و بهتر پخته شود. اما اگر یادتان رفت یا فرصت خیس دادن لپهها را نداشتید هم اشکالی ندارد. پیشنهاد ما این است که لپه را به صورت جداگانه در یک قابلمه کوچک بریزید و با آب روی حرارت قرار دهید تا به مدت یک ربع تا بیست دقیقه نیمپز شده و نفخ آن گرفته شود.
► مرحله دوم
لیمو عمانیها را نیز با چاقو یا چنگال سوراخ کنید و داخل یک کاسه آب قرار دهید تا نرم شده و تلخی آنها گرفته شود و خورشتتان را تلخ نکند. در همین حین که لپهها در حال پختن هستند پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و با یک یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن آفتابگران درون همان قابلمه که میخواهید خورش را داخل آن بپزید تفت دهید.
► مرحله سوم
یک قاشق چایخوری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و با قاشق چوبی خوب هم بزنید. پس از دو دقیقه زمانی که بوی خوش پیازداغ کل آشپزخانهتان را پر کرد و پیازها کمی نرم شدند گوشتهایی را که به صورت تکههای کوچک خرد کردید را به آنها اضافه کنید و کمی آنها را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله ادویهها را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید.
► مرحله چهارم
زمانی که رنگ گوشت نیز تغییر کرد لپه را که حالا تقریبا نیمپز شده آبکش کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس حدود ۵ لیوان آب ترجیحا گرم روی موادتان بریزید. رب گوجه فرنگی را به همراه یک قاشق غذاخوری روغن درون یک ظرف جداگانه بریزید و تفت دهید. اینکار باعث میشود تا رب گوجهفرنگی رنگ بهتری به خودش بگیرد و در نتیجه خورش شما خوشرنگتر شود.
► مرحله پنجم
پس از اینکه رب را با کمی روغن تفت دادید آن را به آن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر آن را کمی زیاد کنید تا آب درون آن بجوشد و کمی از آن بخار شود. بعد از اینکه آب درون قابلمه جوشید زیر آن را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا خورش به آرامی شروع به پختن کند و کم کم جا بیفتد.
► مرحله ششم
بعد از اینکه گوشت و لپه کاملا پخته شد لیمو عمانیها را به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل را نیز درون آن بریزید. برای خوشرنگ شدن خورشتان میتوانید کمی زعفران نیز به آن اضافه کنید. بعد از اینکه چاشنیهای مورد نظرتان را به خورش اضافه کردید باید حدود یک ساعت به خورشتان زمان دهید تا خوب جا بیفتد.
► مرحله هفتم
در همین حین که خورشتان در حال جا افتادن است سیب زمینیها را به صورت خلالی برش دهید و سرخ کنید و زمان سرو آن را در کنار بشقاب خورش قیمه خود به عنوان دورچین قرار دهید. خورشت قیمه با گوشت تکهای شما آماده است و میتوانید آن را با برنج کته یابرنج دمی زعفرانی نوش جان کنید.
نکات طرز تهیه خورش قیمه
- دقت کنید که اگر لپهها را جداگانه میپزید حتما آن را ابتدا آبکش کرده و سپس به خورش خود اضافه کنید.
- لیمو عمانیهای را نیز از یکساعت قبل با چنگال یا چاقو سوراخ کنید و داخل آب بگذارید تا تلخی آنها گرفته شود و خورشتتان را تلخ نکند.
- برای اینکه خورش قیمهتان رنگ و لعاب بیشتری داشته باشد میتوانید یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
منبع: کتاب کاله
نظر شما