به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیتوته، شیر پلو یکی از غذاهای سنتی آذریهاست که به زبان محلی سوتی پلو گفته میشود. سوت در ترکی به معنی شیر است. شیر پلو اردبیل طرفداران زیادی دارد و از ترکیب شیر و زردچوبه برای تهیه آن استفاده میشود ولی شما میتوانید زعفران را جایگزین زردچوبه نمایید. شیر پلو را میتوانید با کشمش، خرما، هویج رنده شده و تفت داده شده، ماهی دودی یا مرغ بپزید.
مواد لازم شیر پلو اردبیل
برنج ۲ پیمانه
شیر ۲ پیمانه
کشمش ۲ ق غذا خوری
زعفران دم کرده ۳ ق غذا خوری
خرما ۵ عدد
فیله مرغ ۵ عدد
کره و روغن به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
لیموترش ۱ عدد
طرز تهیه شیر پلو اردبیل
فیلههای مرغ را به همراه ادویه، نمک، زعفران و آب لیمو ترش مزهدار کنید و یک ساعت در یخچال بگذارید سپس با کمی کره سرخ کنید تا پخته شوند.
برنج را به مدت ۲ – ۳ ساعت در آب و نمک خیس کنید.
آب برنج را خالی کنید و به همراه شیر در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
شیر باید یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد.
کمی زردچوبه و زعفران و روغن به قابلمه اضافه کنید و مخلوط کرده و صبر کنید تا شیر به خورد برنج برود و تبخیر شود.
از زردچوبه حداکثر به اندازه ۱ قاشق چایخوری استفاده کنید وگرنه ممکن است برنج را تلخ کند.
احتمال این که اوایل جوش آمدن، شیر سر برود وجود دارد پس کنار گاز بمانید.
شیر که تبخیر شد، برنج را به مدت نیم ساعت دم بگذارید.
کشمش ها را در تابه با کره کمی تفت دهید تا پف کنند.
هسته های خرما را در صورت تمایل خارج کنید و خرما را هم تفت دهید تا نرم شود.
شیر پلو را در دیس بکشید و تکههای مرغ، خرما و کشمش را برای تزئین روی پلو استفاده کنید.
مواد لازم شیر پلو تبریزی
گلاب یک سوم پیمانه
آب پیاز به مقدار لازم
آب دو پیمانه
خلال پسته یک پیمانه
پیاز داغ یک پیمانه
فیله مرغ ۵۰۰ گرم
دارچین یک دوم قاشق چاییخوری
کشمش پلویی یک پیمانه
نمک یک قاشق چایخوری
زعفران یک قاشق چایخوری
شیر چهار پیمانه
کره ۲۰۰ گرم
برنج سه و نیم پیمانه
طرز تهیه شیر پلو تبریزی
فیلههای مرغ را با نمک، زعفران و آب پیاز مزه دار کنید.
برنج را از نیم ساعت قبل در آب جوش و کمی نمک بخیسانید.
نیم لیتر آب و شیر را در قابلمه بریزید تا بجوش آید.
آب برنج را خالی کنید و در قابلمه بریزید.
نمک، زعفران و گلاب را اضافه کنید.
نصف شیر که تبخیر شد، کره را اضافه کنید و صبر کنید تا شیر جذب برنج شود.
درقابلمه را به همراه دم کنی بگذارید و به مدت ۳۵ دقیقه صبر کنید برنج روی حرارت ملایم دم بکشد.
کشمش را با کره و دارچین تفت دید.
فیله های مرغ مزه دار شده را سرخ کنید تا کاملا بپزد.
برنج را در دیس بکشید و با کشمش، پیازداغ و خلال پسته و فیلههای مرغ تزئین کنید.