به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اکالا، نان رول دارچینی یا سینامون رول، نانی خوش عطر و طعم است که میتوانید برای صبحانه و عصرانه آن را پخت کنید.
مواد لازم رولت دارچینی (نان رول شده دارچینی)
تخم مرغ ٢ عدد
خمیر مایه ١ قاشق غذاخوری
شکر ١ قاشق غذاخوری
کره ٢٠٠ گرم
شیر ١ پیمانه
آرد ٣ و ٣/۴ پیمانه(حدودا ۴پیمانه)
نمک ١ قاشق چایخوری
شکر قهوهای ٢/٣ پیمانه
دارچین ١/٢ پیمانه
طرز تهیه
در مرحله اول باید خمیر مایه را آماده کنید و عمل بیاورید. برای این کار شکر را در شیر حل کنید. خمیر مایه را اضافه کنید و هم بزنید. روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید ده تا بیست دقیقه استراحت کنم تا خمیر مایه فعال شود.
نکته خیلی مهم در عملآوری خمیرمایه تازگی خمیرمایه و گرم بودن شیر است! دقت کنید که شیر یا آبی که برای عمل آوردن خمیر مایه استفاده میکنید باید گرم باشد در حدی که انگشت را نسوزاند.
بعد از مدت زمان مذکور، ملاحظه میکنید که خمیر مایه فعال شده و پف کرده و حجم آن زیادتر شده.
خمیر مایه فعال را به ظرف بزرگتری منتقل کنید. تخممرغها رو اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید. صدگرم کره آب شده را اضافه کنید. نمک را هم اضافه کنید. آرد را کم کم به مواد بیفزایید.
سعی کنید با قاشق چوبی مواد را هم بزنید. تا جایی باید آرد اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. خمیر را ورز دهید و سعی کنید چسبندگی خمیر را با ورز دادن بگیرید اگر باز چسبنده بود آرد را قاشق قاشق اضافه کنید. اگر آرد را زیاد بریزید خمیر پف نمیکند و سنگین میشود.
خمیر را به خوبی ورز دهید. وقتی چسبندگی خمیر را گرفتید، خمیرتان برای استراحت آماده است.
تمام سطح کاسه گودی را روغن بمالید. خمیر را چونه کنید و داخل کاسه قرار دهید و روی کاسه سلفون بکشید یا با حوله بپوشانید. خمیر را در محیط گرم یک ساعت استراحت دهید. تا پف کرده و حجیم شود. بعد از این مدت با دست پف خمیر را بگیرید. خمیر را از کاسه خارج کنید. کمی ورز دهید.
روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را به شکل مستطیل با وردنه باز کنید.خمیر را به قطر یک سانت باز کنید.
برای مواد میانی، دارچین، شکر قهوهای و صد گرم کره باقیمانده هم دمای محیط که کاملا نرم شده را در کاسهای بریزید و همه را با هم مخلوط کنید.
مواد را روی خمیر بمالید. این مواد را در تمام سطح خمیر به آرامی پخش کنید. بعد شروع کنید به رول کردن خمیر.
با چاقوی تیز یا نخ دندان خمیر را از وسط ببرید. به این صورت که نخ دندان را از زیر رو رول رد کنید و دوطرف نخ را به هم برسانید تا خمیر را برش دهد. خمیر را به برشهای مساوی دو یا سه سانتی تقسیم کنید.
هر برش را با فاصله داخل ظرف یا قالبی که در فر میگذارید، به صورت منظم بچینید. حتما ظرف را قبل از چیدن خمیر چرب کنید. و یا کف ظرف قبل از کار میتوانید کاغذ روغنی بیندازید.
روی رولهای برش خورده رو با پارچه بپوشانید و مجددا یک ساعت استراحت دهید تا خمیر پف کند و فاصله خالی بین برشها پر شود.
بعد از این زمان ظرف را در فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه به مدت یک ربع گرم کردهاید قرار دهید. وقتی خمیر طلایی شد و پخت خمیر را از فر خارج کنید.
این زمان بین ٢٠ تا ٣٠ دقیقه متغیر است. با توجه به فر برای نرمتر ماندن خمیر میتوانید در زمان پخت نان، یک ظرف آب جوش در طبقه پایین فر قرار دهید.
بعد از اینکه رولهای دارچین پخته شد آیسینگ پنیری را روی نان رول همانطور که داغ است بمالید و تمام سطح نان را بپوشانید.
تهیه آیسینگ پنیر خامهای
مواد لازم آیسینگ خامهای پنیر خامهای ١٠٠گرم
خامه صبحانه ۵٠ گرم
پودر قند ١/٢ پیمانه (میزانش را میتوانید کم و زیاد کنید)
شیر دو تا سه قاشق غذاخوری
وانیل ١/٢ قاشق چایخوری
پنیر خامهای را بزنید تا کمی نرم شود پودر قند را اضافه کنید. خامه را هم اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید در آخر وانیل و شیر را کم کم اضافه کنید همه مواد را به خوبی هم بزنید تا به قوام مورد نظر برسد.
نکات مهم نان رول دارچینی
ـ این کرم را روی رولهای داغ بمالید و بعد مطمئنم برای خوردنش نمیتوانید مقاومت کنید چون فضای خانه پرشده از عطر دارچین، و این کرم خوشمزه هم عطر و طعم این نان خوشمزه را صد برابر میکند!
ـ بهتر است این نانها را گرم سرو کنید میتوانید اگر قرار است نان را نگهداری کنید، در ظرف دربسته قرار دهید.
ـ برای مواد میانی این نان میتوانید از سیب، گردو، تکههای شکلات هم استفاده کنید که هر کدام طعم فوقالعادهای به این نان میدهد.
ـ خمیر این نان بسیار کاربردی است و در شکلهای مختلف و مصارف گوناگون میشود از آن بهره برد.
نظر شما