همشهری - سعیده مرادی: اگر شما هم جزو مادرانی هستید که به تغذیه کودکان خود اهمیت میدهید، از این موادغذایی برای تغذیهشان کمک بگیرید و غذا یا میانوعدهای خوشمزه برای فرزندانتان تهیه کنید.
پوره کدو
مناسب رده سنی:۱تا ۲سال
مدت زمان پخت: ۴۰دقیقه
مواد لازم:
کدو سبز: ۴عدد
کره: ۱قاشق غذاخوری
ماست: به مقدار لازم
آب: یک لیوان
نمک و فلفل: به مقدار لازم
آبغوره یا گرد غوره: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱: ابتدا کدوها را پوست کنده و آنها را درشت خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید به همراه آب، کره و مقداری نمک بهخوبی بپزند. این کار حدود ۲۰دقیقه تا نیمساعت طول میکشد. وقتی تنها مقدار کمی آب در قابلمه باقی ماند، شعله را خاموش کنید.
۲: پس از پخته شدن کدوها، آن را داخل میکسر بریزید یا با گوشتکوب خوب بکوبید تا کاملا له شوند و موادی یکدست داشته باشید. دقت کنید که هنگام له کردن کدوها نباید به آنها آب اضافه کرد؛ چون کدو آب میاندازد. سپس پوره را داخل ظرف ریخته و اجازه دهید تا خنک شود.
۴: به مواد پس از خنک شدن، ماست و مقدار خیلی کمی فلفل و نمک اضافه کنید.
۳: در انتها پوره را در ظرف ریخته و مقداری آبغوره یا گرد غوره هم به آن بیفزایید تا خوشمزهتر شود.
نکته آشپزی:
- هرقدر آب غذا بعد از پخت آن کم باشد، پوره غلیظتر و سفتتری خواهید داشت.
-کدوها را با پوست هم میتوان استفاده کرد؛ در این صورت باید بهخوبی شسته شوند.
پوره سیبزمینی
مناسب رده سنی:۲تا ۴سال
مدت زمان پخت: یکساعت
مواد لازم:
سیبزمینی: ۲عدد بزرگ
شیر: یکدوم فنجان
کره: یکچهارم پیمانه
نمک: یک قاشق چایخوری
فلفل: به مقدار خیلی کم
شیر: سهچهارم لیوان
خامه: یک قاشق غذاخوری
آویشن و جعفری خرد شده: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱: ابتدا سیبزمینیها را پوست بگیرید و درشت خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. حدود ۲۰دقیقه آن را روی شعله قرار داده و اجازه دهید بهخوبی پخته و نرم شوند.
۲: پس از پختن سیبزمینی، آنرا له کنید.
۳: کره نرم شده در دمای اتاق را همراه شیر و خامه، نمک و فلفل به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به بافتی کرمی و یکدست برسد.
۴: در نهایت پوره را در ظرف موردنظرتان بریزید و مقداری آویشن یا جعفری خردشده روی آن بریزید.
نکته:
-سیبزمینی بهدلیل داشتن کربوهیدرات منبع مفیدی برای تأمین انرژی است؛ بنابراین پوره سیبزمینی را در وعده غذایی کودکان بگنجانید.
پوره تخممرغ و لوبیا سبز
مناسب رده سنی:۴ تا ۶سال
مدت زمان پخت: ۹۰دقیقه
مواد لازم:
تخممرغ: ۲عدد
لوبیا سبز خردشده: یک لیوان
گردوی خرد شده: یکدوم لیوان
پیاز: یک عدد
روغن زیتون یا مایع: ۲ قاشق غذاخوری
آب مرغ: یکچهارم لیوان
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱: ابتدا تخممرغها را با مقداری آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا بهخوبی بپزند. سپس آنها را ریز خرد کنید.
۲: لوبیا سبزها را بشویید و با آب بپزید تا نیمپز شوند.
۳: پیاز را خرد کنید و با ۲قاشق غذاخوری روغن مایع یا روغن زیتون تفت دهید تا نرم شود.
۴: پیاز را همراه لوبیاسبز، تخممرغ پخته، گردوی خردشده، آب مرغ و مقدار کمی نمک داخل میکسر بریزید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
نکتهها:
- میتوان پوره را در ظرف ریخت و همراه با نان سبوسدار سرو کرد.
-به جای آب مرغ میتوانید از آبی که لوبیا در آن پخته شده است، استفاده کنید.
پوره ماهی
مناسب رده سنی: ۶تا ۸سال
مدت زمان پخت: ۵۰دقیقه
مواد لازم:
فیله ماهی دودی: ۴۰۰ گرم
نان تست: ۶عدد
پنیر خامهای: ۲۰۰ گرم
لیمو ترش: ۳عدد
ساقه کرفس به همراه برگ: ۲عدد
سبزی شاهی و جعفری: به مقدار لازم
روغن زیتون: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱: فیلههای ماهی دودی را درون غذاساز بریزید و پوره کنید. سپس پنیر خامهای را به آن بیفزایید.
۲: پوست لیموترش رنده شده را همراه آب یکی از لیموها، مقداری نمک و فلفل و برگ جعفری و کرفسهای خرد شده به ماهی اضافه کنید و هم بزنید تا مواد نرم و یکدست شوند.
۳: سبزی شاهی را به همراه برگهای باقیمانده جعفری ریز خرد کرده و داخل ظرفی جداگانه بریزید.
۴:در نهایت پوره ماهی را داخل ظرف بریزید و همراه با مخلوط سبزیجات سرو کنید.
نکته:
-این پوره حدوده ۶۰ کالری دارد و نیاز کودک به اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین، سلنیوم، فسفر، پتاسیم و فولات را تامین خواهد کرد.