تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۳

پوره‌ها جزو نخستین موادمغذی‌ای هستند که در وعده‌های غذایی کودکان به‌ویژه در ماه‌ها و سال‌های ابتدایی تولدشان گنجانده می‌شود؛ غذاهایی به ظاهر ساده، اما مقوی که در رشد کودک بسیار تأثیرگذارند و بیشتر کودکان هم از خوردن آنها استقبال می‌کنند.

همشهری - سعیده مرادی: اگر شما هم جزو مادرانی هستید که به تغذیه کودکان خود اهمیت می‌دهید، از این موادغذایی برای تغذیه‌شان کمک بگیرید و غذا یا میان‌وعدهای خوشمزه برای فرزندانتان تهیه کنید.

پوره کدو

مناسب رده سنی:۱تا ۲سال

مدت زمان پخت: ۴۰دقیقه

مواد لازم:

کدو سبز: ۴عدد

کره: ۱قاشق غذاخوری

ماست: به مقدار لازم

آب: یک لیوان

نمک و فلفل: به مقدار لازم

آبغوره یا گرد غوره: به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱: ابتدا کدوها را پوست کنده و آنها را درشت خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید به همراه آب، کره و مقداری نمک به‌خوبی بپزند. این کار حدود ۲۰دقیقه تا نیم‌ساعت طول می‌کشد. وقتی تنها مقدار کمی آب در قابلمه باقی ماند، شعله را خاموش کنید.

۲: پس از پخته شدن کدوها، آن را داخل میکسر بریزید یا با گوشتکوب خوب بکوبید تا کاملا له شوند و موادی یک‌دست داشته باشید. دقت کنید که هنگام له کردن کدوها نباید به آنها آب اضافه کرد؛ چون کدو آب می‌اندازد. سپس پوره را داخل ظرف ریخته و اجازه دهید تا خنک شود.

۴: به مواد پس از خنک شدن، ماست و مقدار خیلی کمی فلفل و نمک اضافه کنید.

۳: در انتها پوره را در ظرف ریخته و مقداری آبغوره یا گرد غوره هم به آن بیفزایید تا خوشمزه‌تر شود.

نکته آشپزی:

- هرقدر آب غذا بعد از پخت آن کم باشد، پوره غلیظ‌تر و سفت‌تری خواهید داشت.

-کدوها را با پوست هم می‌توان استفاده کرد؛ در این صورت باید به‌خوبی شسته شوند.

پوره سیب‌زمینی

مناسب رده سنی:۲تا ۴سال

مدت زمان پخت: یک‌ساعت

مواد لازم:

سیب‌زمینی: ۲عدد بزرگ

شیر: یک‌دوم فنجان

کره: یک‌چهارم پیمانه

نمک: یک قاشق چایخوری

فلفل: به مقدار خیلی کم

شیر: سه‌چهارم لیوان

خامه: یک قاشق غذاخوری

آویشن و جعفری خرد شده: به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱: ابتدا سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید و درشت خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. حدود ۲۰دقیقه آن را روی شعله قرار داده و اجازه دهید به‌خوبی پخته و نرم شوند.

۲: پس از پختن سیب‌زمینی، آن‌را له کنید.

۳: کره نرم شده در دمای اتاق را همراه شیر و خامه، نمک و فلفل به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به بافتی کرمی و یکدست برسد.

۴: در نهایت پوره را در ظرف موردنظرتان بریزید و مقداری آویشن یا جعفری خردشده روی آن بریزید.

نکته:

-سیب‌زمینی به‌دلیل داشتن کربوهیدرات منبع مفیدی برای تأمین انرژی است؛ بنابراین پوره‌ سیب‌زمینی را در وعده غذایی کودکان بگنجانید.

پوره تخم‌مرغ و لوبیا سبز

مناسب رده سنی:۴ تا ۶سال

مدت زمان پخت: ۹۰دقیقه

مواد لازم:

تخم‌مرغ: ۲عدد

لوبیا سبز خردشده: یک لیوان

گردوی خرد شده: یک‌دوم لیوان

پیاز: یک عدد

روغن زیتون یا مایع: ۲ قاشق غذاخوری

آب مرغ: یک‌چهارم لیوان

نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱: ابتدا تخم‌مرغ‌ها را با مقداری آب داخل قابلمه‌ بریزید و اجازه دهید تا به‌خوبی بپزند. سپس آنها را ریز خرد کنید.

۲: لوبیا سبزها را بشویید و با آب بپزید تا نیم‌پز شوند.

۳: پیاز را خرد کنید و با ۲قاشق غذاخوری روغن مایع یا روغن زیتون تفت دهید تا نرم شود.

۴: پیاز را همراه لوبیاسبز، تخم‌مرغ پخته، گردوی خردشده، آب مرغ و مقدار کمی نمک داخل میکسر بریزید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.

نکته‌ها:

- می‌توان پوره را در ظرف ریخت و همراه با نان سبوسدار سرو کرد.

-به جای آب مرغ می‌توانید از آبی که لوبیا در آن پخته شده است، استفاده کنید.

پوره ماهی

مناسب رده سنی: ۶تا ۸سال

مدت زمان پخت: ۵۰دقیقه

مواد لازم:

فیله ماهی دودی: ۴۰۰ گرم

نان تست: ۶عدد

پنیر خامه‌ای: ۲۰۰ گرم

لیمو ترش: ۳عدد

ساقه کرفس به همراه برگ: ۲عدد

سبزی شاهی و جعفری: به مقدار لازم

روغن زیتون: به مقدار لازم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱: فیله‌های ماهی دودی را درون غذاساز بریزید و پوره کنید. سپس پنیر خامه‌ای را به آن بیفزایید.

۲: پوست لیموترش رنده شده را همراه آب یکی از لیموها، مقداری نمک و فلفل و برگ جعفری و کرفس‌های خرد شده به ماهی اضافه کنید و هم بزنید تا مواد نرم و یکدست شوند.

۳: سبزی شاهی را به همراه برگ‌های باقیمانده جعفری ریز خرد کرده و داخل ظرفی جداگانه بریزید.

۴:در نهایت پوره ماهی را داخل ظرف بریزید و همراه با مخلوط سبزیجات سرو کنید.

نکته:

-این پوره حدوده ۶۰ کالری دارد و نیاز کودک به اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین، سلنیوم، فسفر، پتاسیم و فولات را تامین خواهد کرد.

منبع: روزنامه همشهری