دکتر مجید غیور مبرهن در گفتوگو با ایسنا، درباره اهمیت مصرف آجیلها در هرم غذایی اظهار کرد: در هرم غذایی، گوشت، حبوبات، تخممرغ و مغزها در یک ردیف قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه یک فرد سالم روزانه باید حدود دو تا سه واحد از مواد غذایی این طبقه را مصرف کند، افزود: به 45 تا 60 گرم گوشت یک واحد اطلاق میشود.
رییس جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: به یک لیوان حبوبات پخته، یک تخممرغ متوسط و یک لیوان از مغزها نیز یک واحد گفته میشود.
وی با بیان اینکه مواد غذایی این طبقه میتوانند جایگزین هم شوند، خاطرنشان کرد: باید مصرف این مواد غذایی متعادل باشد.
دکتر غیور با تاکید بر اینکه این مغزها بهتر است به صورت تازه مصرف شوند، تصریح کرد: مغزها میوهها را میتوان برای مدت کوتاهی در فریزر نگهداری کرد.
وی مصرف آجیلها و مغزها را به صورت پودر شده برای سالمندان توصیه کرد و گفت: مصرف این مغزها برای زنان باردار یا شیرده بیشتر از سایر افراد توصیه میشود.
این متخصص تغذیه اظهار کرد: بهتر است کودکان زیر یک سال و افرادی که آلرژی دارند، این مغزها را مصرف نکنند یا با احتیاط مصرف کنند زیرا مصرف این مغزها احتمال آلرژی را در آنان افزایش میدهد.
دکتر غیور تصریح کرد: بهتر است کودکان زیر یک سال ماهی، تخممرغ کامل، آجیل و عسل مصرف نکنند.
وی با بیان اینکه برای کودکان یک تا دو ساله مصرف آجیل توصیه میشود، خاطرنشان کرد: بهتر است حجم زیادی از این مغزها در یک وعده به کودک داده شود چرا که ممکن است مشکلاتی از قبیل یبوست را برای وی ایجاد کند