همشهری‌آنلاین: رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه با بیان اینکه اگر دولت اصلاح قیمت و خرید تضمینی مرغ را طی چند روز آینده آغاز نکند، همانند سال 90 و 91 با بحران صنعت مرغ و تخم مرغ مواجه خواهیم شد، 5 پیشنهاد برای مقابله با این وضعیت ارائه کرد.

فارس نوشت: حسن مهربانی با بیان اینکه امروز قیمت مرغ زنده به حدود 3 هزار و 100 تومان رسیده است، تصریح کرد: این قیمت تولیدکنندگان را به شدت در حاشیه زیان قرار داده است و زمانی که قیمت مرغ تا این حد افت می‌کند به طور طبیعی شاهد امتناع تولیدکنندگان از تولید مرغ خواهیم بود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه با اشاره به اتفاقات سال 90 در صنعت مرغ یادآور شد: طی ماه‌های آبان و آذر سال 90 به این دلیل که خرید تضمینی با قیمت مناسبی صورت نگرفت و ذخیره سازی مناسب انجام نشد و نیز به دلیل کمبود سویا در اسفند 90 و فروردین 91 قیمت جوجه به شدت نزول کرد.

وی افزود: همین دلایل باعث کاهش انگیزه تولیدکنندگان برای تولید و کمبود مرغ در ماه مبارک رمضان سال 91 شد.

مهربانی ادامه داد: امروز نیز شاهد تکرار همین مسئله هستیم، قیمت جوجه‌ای که باید 850 تومان باشد به حدود 500 تا 700 تومان رسیده است و اگر این شرایط ادامه پیدا کند، گله‌های مولد که جوجه مورد نیاز را تولید می‌کنند از چرخه تولید خارج می‌شوند و تبعات این مسئله 5 الی 6 ماه دیگر گریبان مردم را می‌گیرد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه، تصمیمات نادرست مسئولان را مورد انتقاد قرار داد و عنوان کرد: پس از آنکه با کمبود مرغ روبرو شدیم با اتخاذ یک تصمیم اشتباه، واردات مرغ با هر قیمت و به هر طریقی انجام شد و شاهد دو اتفاق بد بودیم اول اینکه بیماری‌های ناشناخته وارد کشور شد و از سوی دیگر تولید داخلی به شدت ضربه دید.

مهربانی تاکید کرد: در واقع تولید کننده برای تولید خود برنامه ریزی دقیقی دارد ولی متولیان بازار به موقع وظیفه خود را انجام نمی‌دهند.

وی یادآور شد: از دو هفته گذشته اعلام کردیم که دولت باید پس از اتمام تعطیلات عید نوروز به اصلاح قیمت‌ها پرداخته و ذخیره سازی مرغ را آغاز کند، هرچند دولت هنوز انجام این کار را جدی نگرفته است.

مهربانی به عنوان پیشنهاد اول انجمن به منظور جلوگیری از بحران کمبود مرغ که به گفته وی ارزان ترین پروتئین در دسترس مردم است، گفت: نرخ تورم را باید در قیمت‌ها حساب کرده و پس از تعیین قیمت مناسب برای خرید تضمینی، به موقع مرغ را از تولیدکننده و تشکل‌ها خریداری کنند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه بابیان این نکته که اگر قیمت‌ها اصلاح شود، مرغدار رغبت پیدا می‌کند و مازاد تولیدات خود را به شرکت پشتیبانی امور دام می‌دهد، بیان کرد: از این طریق به جای اینکه یارانه را به تولیدکننده خارجی بدهیم، تولید کننده داخلی را حمایت می‌کنیم.

وی افزود: مسئله دیگر عدم تخصیص ارز لازم برای ترخیص نهاده‌هایی است که در حال حاضر در بنادر کشور متوقف شده‌اند. همین موضوع باعث شده است که ظرف یک ماه اخیر قیمت سویا و ذرت از 10 تا 30 درصد افزایش پیدا کند.

این فعال اقتصادی در صنعت دام و طیور نگرانی دیگر خود را عدم تخصیص ارز به موقع برای گشایش اعتبار و ثبت سفارش‌های جدید برای ماه تیر اعلام و تاکید کرد: در حال حاضر ارز لازم برای ثبت سفارش به کندی انجام می‌شود که همین موضوع در آینده مشکل آفرین خواهد شد.

مهربانی یادآور شد: این صنعت در طول یک سال به حدود 5/2 میلیارد دلار ارز نیاز دارد. اگر برای تخصیص ارز برای واردات ذرت و سویا تاخیری به وجود آید گرفتاری‌های جدی برای این صنعت به وجود می‌آید.

بر اساس این گزارش در طول یک سال به واردات 4 میلیون تن ذرت و 5/2 میلیون تن سویا نیاز است. ارزش تولیدات این صنعت 5/5 میلیارد دلار است که از این بین 4 میلیارد دلار آن به تولید مرغ و 5/1 میلیارد دلار آن به تخم مرغ اختصاص دارد.

طبق آمار موجود در سال 91 نوسان قیمت جوجه یک روزه برای تولید کننده مرغ و تخم مرغ نزدیک به 5/18 درصد بوده است. از سوی دیگر جوجه یک روزه در حال حاضر نسبت به سال 89 با 3درصد کاهش قیمت به فروش می‌رسد.

کد خبر 208633
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز