همشهری آنلاین: وزیر بهداشت بر ضرورت حمایت بیمه‌ها از بیماران اعصاب و روان تاکید کرد و گفت: بیمه‌ها حدود ۵۶ روز در سال، این بیماران را می‌پذیرند و مابقی مدت بیماری برای این بیماران همچنان پرهزینه است.

وزیر بهداشت

به گزارش وبدا، دکتر سید حسن هاشمی، در آیین افتتاح همزمان 1000 تخت روانپزشکی جدید در کشور در سالن شهدای اهواز با بیان این که نگاه به بیماران اعصاب و روان باید تغییر پیدا کند افزود: امروزه در کنار افراد مشهور در دنیا، روان شناس و روان پزشک وجود دارد و برخلاف گذشته، این موضوع عیب نیست بلکه یک هنر است.

وزير بهداشت، اعتراف بیمار به داشتن بیماری اعصاب و روان را مهم و موجب پی‌گیری برای درمان بیماری عنوان کرد و با اشاره به بیماری دوقطبی به عنوان یکی از بیماری‌های اعصاب و روان گفت: متاسفانه به این بیماری توجه نمی‌کنیم.

  • بیش از ۲۰ درصد جامعه مبتلا به نوعی از بیماری‌های اعصاب و روان هستند

هاشمي، نقش خانواده‌ها در پذیرش بیماری فرزندانشان را بسیار حائز اهمیت دانست و با اشاره به نقش رسانه‌ها و صداو سیما در آگاهی بخشی مردم در زمینه بیماران اعصاب و روان گفت: بیش از ۲۰ درصد جامعه مبتلا به نوعی از بیماری‌های اعصاب و روان هستند و با اطلاع از آن می‌توان در جهت کمک به این بیماران کمک کرد.

  • ۴۰ هزار تخت روانپزشکی بیمارستانی در کشور نیاز داریم

وزیر بهداشت با بیان این که حدود ۴۰ هزار تخت روانپزشکی بیمارستانی در کشور نیاز داریم افزود: در حال حاضر کل تخت‌های موجود حدود 8 هزار تخت است و قدمت بعضی از این تخت‌ها مربوط به 100 سال گذشته است.

هاشمی افزود: بیمارستان رازی امین آباد که بالغ بر 1000 تخت از 8000 تخت موجود را تشکیل می‌دهد صد سال پیش به عنوان دارالمجانین ساخته شده است و تاکنون نیز در حال ارائه خدمت می‌باشد.

وزیر بهداشت از افزوده شدن 1000 تخت جدید روانپزشکی در سراسر کشور خبر داد و گفت: افزوده شدن این تخت‌ها در واقع به معنای تحت فشار بودن خانواده‌ها در این زمینه بوده و از طرفی دستگاه‌های حمایتی اعم از سازمان بهزیستی و دیگر سازمان‌ها توان حمایت از بیماران اعصاب و روان را ندارند و در برخی از مواقع نیز حضوری برای حمایت ندارند.

هاشمي با توجه به نقش بسزای پیشگیری نسبت به درمان خاطرنشان کرد: اول از همه باید پیشگیری کنیم و اجازه ندهیم این بیماری‌ها بیشتر شود و خانواده‌ها نقش مهمی در این زمینه دارند.

  • مسئولان شرایطی را فراهم آورند که کشور در آرامش باشد

هاشمی از تغییر سبک زندگی مردم، سرد شدن روابط خانوادگی و افزایش سن ازدواج در زندگی امروز به عنوان عوامل تشدید کننده بحران‌های روانی جامعه عنوان کرد و گفت: بخشی از این کار و اصلاح این موضوع به عهده مردم و خانواده هاست که باید مراقبت کنند اما در عین حال مسئولین نیز باید شرایطی را فراهم آورند که کشور در آرامش باشد و طبیعی است که هر چقدر تنازع به خصوص در تربیون‌های عمومی وجود داشته باشد و به شکلی در جامعه احساس ناامنی پمپاژ کند، جامعه بیشتر دچار التهاب خواهد شد.

وزير بهداشت، نقش رسانه‌ها در این موضوع را بسیار پررنگ توصیف کرد و گفت: نباید التهاب آفرینی کنیم و باید بکوشیم در جهت آرامش مردم تلاش کنیم و اضطراب ایجاد نکنیم.

هاشمي گفت: گاهی یک شایعه در مورد یک بیماری یا یک غذا، می‌تواند یک کشور را دچار مشکل جدی کند و اعصاب و روح و روان مردم را به بازی بگیرد.

وزير بهداشت با تشکر از فعالان عرصه بیماری‌های اعصاب و روان گفت: این عزیزان هم مانند بیماران حوزه اعصاب و روان مظلومند و و تلاش‌های فراوانی برای بهبود وضعیت و کمک بیشتر به این بیماران انجام داده اند.

وي با اشاره به بازنگری کتاب تعرفه سلامت، تغییر تعرفه‌ها و احیای دوباره این رشته در کشور گفت: در حال حاضر ما توانسته ایم برای پیشگیری، مراقب سلامت روان را به ازای هر 25هزار نفر در کشور مستقر کنیم و مطمئنم این تدابیر در سال‌های آینده، کاربردهای فراوانی خواهد داشت.

  • بايد راه پيشگيري و درمان را بدانيم

هاشمی تاکید کرد: باید از خود و جامعه در برابر بیماری‌های اعصاب و روان مراقبت کنیم زیرا این موضوع نه تنها در کشور ما بلکه در کل جهان جدی است و در آینده شایع‌ترین بیماری که بشر از آن رنج خواهد برد همین بیماری‌هاست؛ پس باید راه پیشگیری و درمان آن را بدانیم تا بتوانیم از این بیماران که بی‌آنکه گناهی داشته باشند درگیر این بیماری‌ها هستند، مراقبت کنیم.

  • تاكيد بر نقش خيرين در حوزه سلامت

وزیر بهداشت بر نقش خیرین حوزه‌ سلامت در کمک به این بیماران تاکید کرد و افزود: حوزه بیماری‌های اعصاب و روان حوزه ای نیست که تنها با اقدامات دولت به سامان برسد، بنابر این خیرین می‌توانند در این حوزه نقش پررنگی در کمک به این افراد و توجه به آنها داشته باشند.

هاشمی نقش مردم و خانواده‌ها در پیشگیری و درمان بیماری‌های اعصاب و روان را بسیار پررنگ تر از گسترش تخت روانپزشکی، دارو و پزشک دانست و گفت: بیماران اعصاب و روان نیاز به حمایت و مراقبت یعنی روان درمانی دارند.

وزیر بهداشت با تاکید بر این که نشاط اجتماعی تنها از طریق ظواهر مدرن ایجاد نمی‌شود، افزود: روابط دوستانه و صمیمانه در کانون خانواده و نهایت در خانواده بزرگ جمهوری اسلامی ایران می‌تواند منجر به نشاط اجتماعی و در نهایت کاهش بیماری‌های اعصاب و روان شود.

هاشمی ابراز امیدواری کرد: در آینده نه تنها افزایش بیماران اعصاب و روان نداشته باشیم، بلکه شاهد کاهش ابتلا به این بیماری‌ها در جامعه باشیم.

کد خبر 358697

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha