به گزارش همشهریآنلاین، هیچ شواهد خاصی درباره اینکه کباب ترکی توسط چه کسی و چه زمانی برای اولین بار ساخته شده وجود ندارد. با این حال، عکس زیر نشان میدهد که از اوایل دهه ۱۹۰۰ وجود داشته است. همانطور که در عکس میبینید قالب تفت دادن گوشت امروز نیز درست مانند آن زمان است. قالب به شکل عمودی است و گوشت روی آن گذاشته شده و یک سرآشپز منتظر است لایههای برشتهشده گوشت را با چاقوی مخصوص برش دهد.
مواد لازم برای کباب ترکی خانگی
گوشت فیله گوساله ۲ تکه ۱۰۰ گرم / ۲۰۰ کالری
گوشت فیله مرغ ۴ تا ۵ عدد ۱۰۰ گرم / ۲۰۰ کالری
قارچ ۳۰۰ گرم ۱۰۰ گرم / ۲۷ کالری
فلفل دلمه یک عدد ۱۰۰ گرم / ۱۵ کالری
نمک و فلفل به میزان لازم ۱۰۰ گرم / ۰ کالری
سیر ۲ تا ۳ عدد ۱۰۰ گرم / ۱۲۰ کالری
پیاز یک عدد بزرگ یک عدد / ۵ کالری
روغن به میزان لازم ۱۰۰ گرم / ۹۰۰ کالری
سیب زمینی عدد متوسط ۱۰۰ گرم / ۷۵ کالری
طرز تهیه کباب ترکی خانگی در ماهیتابه
۱- ابتدا در یک ماهیتابه گود، مقداری روغن بریزید و پیاز را نگینی خرد و سرخ کنید. سیر را هم خرد کرده و اضافه کنید.
۲- گوشت گوساله و مرغ را به ورقههای نازک برش بزنید.
۳- با حرارت زیاد، ابتدا گوشت قرمز و بعد گوشت مرغ را سرخ کرده. سپس قارچ و فلفل دلمه را هم خرد کنید و به گوشتهای ورقهای و سرخ شده بیفزایید.
۴- قبل از سرخ کردن قارچ، یک قاشق آب لیمو به آن اضافه کنید تا رنگ آن تیره نشود. در این مرحله همه مواد را با هم مخلوط کنید و نمک و فلفل بزنید.
۵- در ظرف را ببندید و از روی حرارت بردارید تا مواد نرم شده و طعمدار شوند.
۶- سیبزمینی را خلال و کمی آبپز کنید. دقت کنید نیمهپز شده باشد. سپس آنها را صاف و خشک کرده، نمک بپاشید و سرخ کنید.
۷- غذا را در یک ظرف مناسب کشیده و سیبزمینی را کنار دیس بریزید و با سبزیجات تازه و زیتون تزئین کنید.
طرز تهیه کباب ترکی رستورانی در فر
► مرحله اول
فر را در دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. سپس مخلفات را در غذاساز بریزید و به خوبی با هم ترکیب کنید. میتوانید آنها را به صورت دستی هم ریز و ترکیب کنید که کمی وقتگیرتر است. ادویهها را هم در این مرحله اضافه کنید و ترکیب به دست آمده را روی گوشت بریزید و همه جای گوشت را آغشته کنید؛ حدود یک تا دو ساعت صبر کنید تا مواد به خورد گوشت برود.
► مرحله دوم
ورقه آلومینیومی بزرگ و پهنی را با روغن چرب کنید و گوشت میکسشده را در وسط آن قرار دهید. فویل را به شکل لولهای بپیچاند و چیزی شبیه سوسیسی بزرگ درست کنید و سر و تهاش را جمع کنید و ببندید.
► مرحله سوم
فویل را برای ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فر بگذارید و هرازگاهی فویل را بچرخانید تا همه جای گوشت خوب مغز پخت و برشته شود. از یک دماسنج دیجیتالی آشپزخانه استفاده کنید و دماسنج را در مغز گوشت و قسمت میانیاش فرو کنید. اگر وسط گوشت به دمای ۷۵ درجه سانتیگراد رسیده بود، صبر کنید کمی فویل خنک شود و سپس آن را باز کنید. محتویات داخل فویل را روی سینی فر برگردانید و برای مدت کوتاهی آن را گریل کنید.
► مرحله چهارم
سینی را خارج کنید. کباب ترکی شما آماده است و کافی است آن را با چاقو ارهای تیز و بزرگ، ورقهورقه ببرید و سرو کنید.
منابع: ۷ganj، کتاب کاله