تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۸۶ - ۱۵:۳۰

مریم رشدی: یکی از معروف‌ترین سوپ‌های زمستانی، سوپ برش است که اگرچه در اصل به آذربایجان شوروی سابق تعلق دارد ولی در منطقه آذربایجان ایران نیز طبخ شده و بسیار پرطرفدار است.

در این مناطق، مصرف این سوپ به همراه نان جو رواج داشته و یک وعده غذایی کامل به حساب می‌آید.

مواد لازم:

ـ استخوان قلم گوساله، یک کیلوگرم

ـ کلم برگ، یک کیلوگرم (خلالی خرد شود)

ـ چغندر قرمز، نیم کیلوگرم

ـ هویج، نیم کیلوگرم

ـ کرفس، نیم کیلوگرم

ـ فلفل دلمه‌ای، 250 گرم

ـ پیاز بزرگ، 2 عدد

ـ سیب‌زمینی، یک کیلوگرم

ـ گوجه‌فرنگی، نیم کیلوگرم

- رب گوجه‌فرنگی، 4 قاشق سوپ‌خوری

ـ روغن مایع مخصوص سرخ‌کردن به مقدار لازم

ـ برگ بو، 4 عدد

ـ دانه فلفل سیاه، 10 عدد

ـ پودر فلفل قرمز، یک قاشق چای‌خوری

ـ جعفری خرد شده، 2 قاشق سوپ‌خوری

ـ نمک، به میزان لازم

  طرز تهیه:

1 ـ ابتدا استخوان‌های قلم گوساله را به قطعات کوچک‌تر خرد کرده و در قابلمه بزرگی حاوی مقداری آب بریزید و کمی نمک، برگ بو و دانه‌های فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد. [آشنایی با نحوه فریزر کردن گوشت]

2 ـ در فاصله پخت قلم‌ها، چغندر و هویج را پوست کنده و پس از خردکردن، داخل ظرفی بریزید. سپس پیازها و 2 عدد از سیب‌زمینی‌ها را نیز پوست کنده و در کاسه‌ای رنده کنید. دو عدد از فلفل‌های دلمه‌ای را نیز رنده کرده و به مخلوط پیاز و سیب‌زمینی اضافه کنید.

3 ـ بعد از اینکه قلم‌ها پخته شدند، زیر شعله اجاق گاز را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا سرد شود. با سرد شدن قلم پخته و آب آن، لایه‌‌ای سفیدرنگ از چربی روی مواد ایجاد می‌شود. این لایه چربی را با قاشق بردارید و به ظرف دیگری منتقل کنید؛ در ضمن استخوان‌های قلم را نیز بیرون آورید.

4 ـ در یک تابه مقداری روغن بریزید و هویج و چغندر خردشده را در آن تفت دهید. پس از اینکه مواد تفت داده و کمی پخته شد، به آن قلم اضافه کنید. حالا کمی صبر کنید تا سبزیجات در آب قلم بپزند. [نحوه شستن سبزیجات]

وقتی مرحله پخت هویج و چغندر به نیمه رسید، سبزیجات رنده‌شده را به این مخلوط بیفزایید تا پخته شده و سوپ غلیظ شود.

5 ـ در این فاصله زمانی، باقیمانده فلفل دلمه‌ای و سیب زمینی‌ها را همراه کرفس به صورت درشت خرد کرده و پس از آنکه سوپ کمی غلیظ شد، به آن اضافه کنید و حرارت دادن را ادامه دهید تا مواد افزوده بپزند. [آشنایی با خواص کرفس]

6 ـ حالا نوبت کلم است. در این مرحله، کلم خردشده را به غذا اضافه کنید و مدتی حرارت دهید تا نیم‌پز شود. سپس نیمی از گوجه‌فرنگی‌ها را در مخلوط رنده کرده و نیمی دیگر را به صورت خرد کرده اضافه کنید.‌[آْشنایی با خواص کلم]

7 ـ پس از آن، رب گوجه‌فرنگی را در چند قاشق آب سوپ حل کرده و به آن بیفزایید.

8 ـ در مراحل پایانی، فلفل قرمز را اضافه کرده و درجه حرارت اجاق گاز را کم کنید و بگذارید سوپ حسابی جا بیفتد. برای این منظور، یک ساعت زمان لازم است. سپس سوپ را در ظرف موردنظر بریزید و روی آن را با جعفری خرد شده تزئین کنید.

نکته: اگر می‌خواهید غذای کاملی داشته باشید ـ با توجه به تعداد نفرات ـ مقداری گوشت ماهیچه گوسفند نیز تهیه کرده و پس از خردکردن، از همان ابتدا به آب قلم اضافه کنید. به این ترتیب، گوشت به همراه سبزیجات خواهد پخت.

برچسب‌ها