آش گوجهسبز، یکی از خوشمزهترین غذاهای فصلی است و حتما با ذائقه شما هماهنگ است.
مواد لازم:
- گوجهسبز؛ 750 گرم
- گوشت چرخکرده؛ 300 گرم
- سبزی آش؛ یک کیلوگرم
- بلغور گندم؛ 2 پیمانه
- لوبیا قرم؛ یک پیمانه
- عدس؛ یک پیمانه
- نعنا خشک؛ 3 قاشق سوپخوری سرخالی
- پیاز؛ نیم کیلوگرم
- نمک؛ به اندازه کافی
- فلفل؛ یک قاشق چایخوری سرخالی
- روغن مایع؛ به میزان لازم
روش تهیه:
1 - ابتدا لوبیا قرمز را در یک کاسه آب بریزید و بگذارید حدود 24ساعت خیس بخورد. بلغور و عدس را نیز به صورت جداگانه در آب به مدت یکساعت خیس کنید.
2 - در این فاصله، یکی از پیازها را پوست بکنید و پس از خرد کردن، در تابهای حاوی مقداری روغن داغ شده، بریزید تا نیمهسرخ شود. سپس گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.اضافه کردن کمی نمک و فلفل به گوشت را نیز فراموش نکنید. در تابه را بگذارید تا گوشت همزمان با سرخ شدن بپزد. در این فاصله زمانی، بقیه پیازها را پوست کنده به صورت خلالی خرد کنید.
نکته: شما میتوانید به جای استفاده از گوشت چرخکرده سرخ شده، در گوشت چرخکرده خام، یک عدد پیاز بزرگ رنده کنید و پس از اضافه کردن نمک و فلفل، مخلوط گوشتی را به صورت کوفتههای ریز درآورید و در روغن سرخ کنید. در پایان مقداری از کوفتهریزهها را داخل آش ریخته، بقیه را برای تزیین روی آن استفاده کنید.
3 - یک قابلمه بزرگ مخصوص آش آماده کنید و در آن کمی روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید. پیازهای خلالیشده را داخل روغن سرخ کنید و بعد یک قاشق از نعنای خشک را نیز در روغن تفت دهید؛ البته پیش از آن، کمی از پیاز داغ را برای تزیین روی آش بردارید. حالا لوبیا را همراه دو لیوان آب اضافه کنید و بگذارید نیمپز شود. پس از آن، عدس و بلغور را اضافه کرده، صبر کنید تا این حبوبات هم نیمپز شوند.
4 - در فاصله زمانی لازم برای پخت حبوبات، سبزی را پاک کنید و پس از شستن، به صورت درشت خرد کنید. بعد از اینکه همه حبوبات نیمپز شدند، سبزی را همراه دو لیوان آب جوشیده به غذا اضافه کنید.
5 - گوجهسبزها را شسته و چوب آنها را جدا کنید. بعد از اینکه سبزی پخته شد، گوجهها را همراه گوشت چرخکرده سرخ شده به آش اضافه کنید. در این مرحله، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد.
نکته: شما میتوانید به جای ریختن همه گوجهها در آش، مقداری از آنها را جدا پخته، بعد از اینکه گوجهها را با قاشق له و هستهشان را جدا کردید، از صافی عبور دهید و به آش اضافه کنید. بقیه را هم به صورت درسته میتوانید به آش اضافه کنید.
6 - در پایان در تابه کوچکی مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس 2قاشق باقیمانده نعنا خشک را در آن تفت دهید. حالا روی آش را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
نکته: در صورتی که دیگر افراد خانواده آش را به اندازه شما ترش دوست ندارند، مقداری برای خودتان بردارید و به بقیه آش، یک یا 2قاشق سوپخوری شکر اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند.