به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیتوته، همانطور که میدانید کلم دارای انواع مختلفی است مانند کلم پیچ، کلم بروکلی و... کلم قمری نیز از خانواده کلم به شمار میرود که مزهای نسبتا تند و غلیظ دارد. کلم قمری دارای کلسیم، آهن، ویتامین سی و کربوهیدرات است که در این غذا نیز بکار رفته. ماش و قمری نمونه دیگری از غذاهای سنتی اصفهان است.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفند ۲۰۰ گرم
ماش یک لیوان
سبزی شامل، تره، جعفری، شنبلیله و مرزه ۳۰۰ گرم
برنج ۱/۲ استکان
پیاز متوسط ۲ عدد، خلالی و سرخ شده
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
کلم قمری ۲ عدد
طرز تهیه طرز تهیه آش ماش و قمری
مرحله اول
ابتدا گوشت را که قبلا تمیز کرده و شستهاید با مقدار مناسبی آب روی حرارت بگذارید تا نیم پز شود. ماشها را جداگانه بپزید.
مرحله دوم
وقتی گوشت نیمپز شد، کلم قمریهای رنده شده را اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه با یکدیگر پخته شوند.
مرحله سوم
سبزیها را که قبلا پاک کردهاید همراه با برنج به مخلوط گوشت و قمری اضافه کنید، ۲۰ دقیقه زمان پخت دهید.
مرحله چهارم
در آخر ماشهای پخته شده را افزوده و اجازه دهید غذا جا افتد تا زمانیکه آب آن تمام شود، سپس با گوشتکوب آن را کوبیده تا کشدار و یکدست شود.
مرحله پنجم
ماش و قمری آماده شده را در ظرف مورد نظر کشیده و با پیاز داغ تزئین کرده، همراه با نان تازه و ترشی سرو کنید.
نکات
۱- در صورتی که از کلم قمری خرد شده استفاده میکنید بایستی همزمان با گوشت پخته شود.
۲- سبزی ماش و قمری نیازی به ریز شدن ندارد؛ فقط کافی است ساقه جعفری و شنبلیله گرفته شده و در صورت نیاز تره ۲ قسمت شود.