به گزارش همشهری آنلاین به نقل بهداشت نیوز، حسین مهرکش، کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی گرایش تغذیه اظهار کرد: چربیها عمدتا شامل روغنها، دانههای خشکبار و آجیل هستند و کربوهیدراتها مواد خوراکی حاوی قند به شمار میروند که در رعایت رژیم غذایی باید به الگوی مصرف آنها توجه کنیم.
مهرکش اضافه کرد: برنج، سیب زمینی، ماکارونی، نان و... از جمله کربوهیدراتهای پرطرفدار را شامل میشوند، این در حالی است که در رژیم غذایی به جهت کاهش یا افزایش وزن، چندان درگیر پروتئینها نیستیم.
وی ادامه داد: ما در طی آزمایشی دو گروه را به عنوان جامعه آماری در نظر گرفتیم که در هر دوی آنها میزان دریافت پروتئین یکسان و کالری دریافتی هر روز آنها هم مشابه بوده ولی یک گروه بیشتر چربی مصرف میکردند و گروه دیگر کربوهیدرات بیشتر.
این متخصص تغذیه ورزشی اذعان داشت: پس از آزمایشهای مختلف بر روی دو گروه مذکور مشخص شد هیچ نشانهای از افزایش یا کاهش وزن مشاهده نمیشود.
وی اضافه کرد: این آزمایشها ثابت کرد اگر افراد در محدوده کالری مورد نیاز خودشان مواد غذایی دریافت کنند و پروتئین دو گروه یکسان باشد، چربی و کربوهیدات در رژیم غذایی با یکدیگر تفاوتی ندارد.
مهرکش گفت: بنابراین شخص میتواند مصرف چربی را در طول روز از یک مقدار مشخص بالاتر ببرد و اگر در محدوده نقصان کالری باشد، کاهش چربی را تجربه خواهیم کرد.
وی ادامه داد: به ورزشکاران توصیه میکنم اگر میخواهند از هر دو گروه چربی و کربوهیدرات استفاده کنند بهتر است در روزهایی که تمرین دارند و شدت عمل آنها بیشتر است کربوهیدرات آنها بیشتر و چربیشان کمتر و روزهایی که تمرین ندارند این رژیم را به صورت بالعکس رعایت کنند.
این کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی گرایش تغذیه خاطرنشان کرد: البته تمامی این رژیمهای غذایی باید بر پایه نقصان کالری رعایت شود یعنی ورودی کالری بدن فرد از خروجی آن کمتر باشد که به این رژیم، رژیم چرخشی کربوهیدرات میگویند.