به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: انار ترش طبعی سرد و خشک و انار شیرین مزاجی سرد و معتدل دارد و این میوه حاوی ویتامینهایی مانند A، E، C و اسید فولیک است.
وی با اشاره به اینکه انار آنتی اکسیدانی بسیار قوی است؛ اظهار داشت: طبق بررسیهای انجام شده، خاصیت آنتی اکسیدانی انار ۳ برابر چای سبز است و آب انار از تجمع پلاکتها در عروق خونی جلوگیری میکند.
این پژوهشگر عنوان کرد: مصرف انار سبب تصفیه خون و دفع سموم بدن میشود، همچنین این میوه با از بین بردن اسیدهای چرب نقش موثری در کاهش چربیهای اطراف شکم دارد.
عظمایی با عنوان اینکه انار تاثیر بسزایی در کاهش فشار و قند خون دارد؛ یادآور شد: مصرف این میوه برای افرادی که دچار خارش بدن هستند و طبع گرمی دارند توصیه میشود، همچنین رب انار خاصیت چاق کنندگی دارد بنابراین مصرف آن برای افراد لاغر مفید است.
فواید و مضرات خوردن انار
وی ابراز کرد: مصرف انار در دوران بارداری موجب زیبایی چهره نوزاد میشود و مصرف رب انار نیز از ویار حاملگی جلوگیری میکند. استفاده از آب انار در زمان بارداری مانع از آسیب رسیدن به مغز جنین میشود.
این پژوهشگر توصیه کرد: مصرف انار همراه با گلپر از ایجاد دل درد جلوگیری می کند و از طرفی سبب جذب بهتر آن میشود. بهترین زمان مصرف این میوه صبح ناشتا همراه با مقداری گلپر است.
وی همچنین تصریح کرد: آب انار حاوی ترکیباتی مانند کلاژن و الاستین است بنابراین مصرف آن نقش چشمگیری در از بین بردن ترکهای پوستی دارد و سبب حفظ جوانی و شادابی پوست میشود.
وی عنوان کرد: مبتلایان به زخم معده باید از مصرف انار ترش اجتناب کنند زیرا استفاده از این میوه سبب تشدید زخم معده میشود. همچنین استفاده از انار شیرین در افراد سردمزاج توصیه میشود همچنین این افراد باید پس از خوردن این میوه مقداری نبات و زنجبیل مصرف کند.
گفتنی است؛ مصرف بیش از حد انار و رب انار سبب یبوست میشود بنابراین مصرف انار همراه با هستههای آن در مبتلایان به اسهال مفید است همچنین زیادهروی در مصرف انار ترش سبب کاهش هورمونهای مردانه میشود.