به گزارش همشهری آنلاین، با گوشت چرخ کرده میتوانید غذاهای خوشمزه و متنوعی در کوتاهترین زمان ممکن تهیه کنید. اگر از خوردن برنج خسته شدهاید و میخواهید غذاهای نونی را امتحان کنید یکی از اولین انتخابهای شما گوشت چرخ کرده است، در ادامه دستور پخت انواع غذای نونی با گوشت چرخ کرده را برای شما گردآوری کردهایم.
مواد لازم خوراک گوشت چرخ کرده و بادمجان برای ۴ نفر
بادمجان ۹۰۰ گرم
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۴۵۰ گرم
گوجه خرد شده ۴۵۰ گرم
جعفری خشک ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱/۴ قاشق چایخوری
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
تخم مرغ زده شده ۲ عدد
شیر ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه خوراک گوشت چرخ کرده و بادمجان
برای تهیه سس، روغن زیتون را در تابه ریخته روی حرارت زیاد بگذارید و پیاز خرد شده را اضافه کرده تفت دهید تا سبک شود.
گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه تفت دهید تا آبش کشیده شود.
گوجه خرد شده را اضافه کنید و در تابه را بگذارید و ۲۰ دقیقه دیگر به پخت با حرارت ملایم ادامه دهید. هر از گاهی مواد را هم بزنید که ته نگیرد.
جعفری، نمک و فلفل را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر با شعله ملایم بپزید.
فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
کلاه بادمجانها را جدا کنید و با پوست به صورت حلقهای به ضخامتت ۱ سانتی خورد کنید.
کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و بادمجانها را کف سینی بچینید و رویشان نمک بپاشید و ۱۵ دقیقه در فر قرار دید بپزد.
در ظرف مورد نظر یک لایه بادمجان بچینید و نیمی از مایه گوشت را رویش بریزید و دوباره یک لایه بادمجان و یک لایه دیگر گوشت بریزید و روی ظرف را با یک لایه دیگر بادمجان پر کنید و به مدت ۳۵ دقیقه در فر قرار دهید.
تخم مرغ را به همراه ۱ قاشق شیر و کمی نمک هم بزنید و روی خوراک بریزید و ۱۰ دقیقه دیگر در فر قرار دهید تا طلایی شود.
این غذای نونی با گوشت چرخ کرده و بادمجان شما آماده است.
مواد لازم کباب تابهای برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد بزرگ
گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه کباب تابهای
برای تهیه این غذای نونی با گوشت چرخ کرده ساده، پیازها را پوست گرفته و رنده کنید.
گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه نمایید و مخلوط کنید یکدست شود و چند دقیقه ورز دهید تا حالت چسبنده پیدا کند.
روی مواد را بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در بخچال قرار دهید استراحت کند.
کف یک تابه نچسب را چرب کنید و مایه کباب را کف تابه به صورت یکدست صاف کنید.
در تابه را بگذارید و روی حرارت قرار دهید تا کباب خودش را بگیرد.
کباب را به شکل دلخواه برش بزنید و سپس برگردانید تا طرف دیگرش هم بپزد.
برای تهیه سس کباب رب گوجه فرنگی را در تابهای دیگر تفت دهید و نصف فنجان آب و زعفران را اضافه کنید و کمی فلفل سیاه و آبلیمو بزنید.
سس را داخل تابه کباب بریزید و در تابه را بگذارید تا به خورد کباب برود.
گوجه فرنگیها را نصف کنید و کنار تابه بچینید تا همراه با سس بپزد.
در صورت تمایل میتوانید سیب زمینیها را خلالی سرخ کنید و کنار کباب تابهای سرو نمایید.
غذای نونی با گوشت چرخ کرده ساده شما آماده است.
مواد لازم شامی کباب برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
تخم مرغ ۱ عدد
پیاز ۱ عدد بزرگ
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی
طرز تهیه شامی کباب
سیب زمینیها را پوست بگیرید و ریز رنده کنید و با فشار دست آب اضافه شان را بگیرید.
پیاز را هم رنده کنید و آب اضافه اش را بگیرید و به همراه گوشت چرخ کرده، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به سیب زمینی اضافه کرده و ورز دهید تا چسبنده شود.
آرد نخود چی را هم اضافه کنید تا مواد منسجمتر شوند و دوباره کمی مواد را ورز دهید تا حالت شل و آبکی نداشته باشد.
اگر مایه شامی انسجام کافی نداشت میتوانید یک عدد تخم مرغ به آن اضافه کنید.
روی مواد را بپوشانید و یک تا چند ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
تابهای را روی حرارت بگذارید و روغن اضافه کنید تا داغ شود.
شامیها را با دست شکل بدید و در روغن سرخ کنید.
برای تهیه سس مخصوص شامی، گوجه فرنگی را ریز خرد کنید و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا آبشان کشیده شود سپس کمی نمک و فلفل سیاه بزنید. برای تهیه سس میتوانید از قارچ و فلفل دلمه هم استفاده کنید.
درصورت تمایل میتوانید ۱۰۰ گرم لپه در ترکیب شامی استفاده کنید فقط کافی است لپهها را از شب قبل خیس کنید و سپس آبکش کرده بکوبید تا له شود و به مایه شامی اضافهاش کنید.
میتوانید ۲ – ۳ قاشق از سبزیجات معطر مثل جعفری، تره، مرزه و غیره برای سس شامی استفاده کنید.
این غذای نونی با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی شما آماده است.
مواد لازم سمبوسه گوش چرخ کرده و قارچ برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
جعفری ۱۰۰ گرم
فلفل دلمهای ۲ عدد
قارچ ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد درشت
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
نان لواش یا یوفکا به مقدار کافی
طرز تهیه سمبوسه گوشت چرخ کرده و قارچ
پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا سبک شود سپس گوشت چرخ کرده را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه نمایید.
بعد از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، فلفل دلمه نگینی خرد شده را اضافه کرده مخلوط کنید و ۵ – ۷ دقیقه در تابه را بگذارید تا فلفل دلمه و پیاز کاملا نرم شوند.
قارچ نگینی خرد شده را اضافه کرده تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود.
وسط تابه را باز کنید و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید.
جعفری ساطوری شده را اضافه کرده و تفت دهید تا آبش کشیده شود.
به سلیقه خودتان مقداری نمک و فلفل قرمز به مایه سمبوسه اضافه کرده و ازروی حرارت بردارید تا کمی خنک شود.
نان لواش یا نان یوفکا را به صورت طولی با عرض ۱۰ سانتی برش بزنید و مقداری از مایه را داخل نان قرار داده و به صورت مثلثی تا بزنید.
سمبوسهها را در روغن داغ شناور سرخ کنید و روی دستمال حولهای بگذارید تا روغن اضافهشان کشیده شود.
این غذای نونی با گوشت چرخ کرده و قارچ شما آماده است.
مواد لازم بقچه بادمجان برای ۵ – ۶ نفر
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
بادمجان ۵ یا ۶ عدد
پوره گوجه فرنگی ۴۰۰ میلی لیتر
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر به میزان لازم
طرز تهیه بقچه بادمجان
برای تهیه بقچه بادمجان از بادمجانهای قلمی و کشیده استفاده کنید تا بتوانید به راحتی به شکل بقچه آنها را بپیچید.
بادمجانها را با پوست کن یا چاقوی تیز به صورت نواری با قطر حدود ۴ میلیمتر برش بزنید و در کاسه آب نمک به مدت نیم تا یک ساعت قرار دهید تا تلخیاش گرفته شود و سپس خشکشان کنید.
تابهای را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن به آن اضافه کنید و بعد از این که داغ شد بادمجانها را سرخ کنید و روی دستمال حولهای بگذارید تا روغن اضافهشان کشیده شود.
برای تهیه مواد میانی بقچه بادمجان تابهای را روی شعله ملایم بگذارید تا گرم شود.
پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در تابه تفت دهید سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد.
پوره گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر را اضافه کنید.
بعد از اینکه آب گوجه کشیده شد در صورتی که حس کردید رنگ مواد به اندازه کافی قرمز نیست می توانید ۱ – ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید.
دو نوار از بادمجان را به حالت به علاوه روی هم قرار دهید و مقداری از مایه گوشتی را وسط آن بگذارید و کنارههای بادمجان را روی مواد بیاورید و با خلال دندان ثابتش کنید.
بقچههای بادمجان را در ظرف پیرکس بچینید و یک چهارم پیمانه پننیر پیتزا رویش بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه قرار دهید تا پنیر ذوب و برشته شود.
برای تهیه این غذا بدون فر میتوانید مقداری پوره گوجه فرنگی، پیاز خرد شده، نمک فلفل، زردچوبه و پودر سیر را در یک قابلمه متوسط بریزید و بقچههای بادمجان را داخل قابلمه بچینید و به همراه سس بپزید.
این غذای نونی با گوشت چرخ کرده و بادمجان شما آماده است.
منبع: بیتوته