همشهری آنلاین - مریم باقرپور: براساس آمار میراث فرهنگی و میراث ناملموس سازمان گردشگری استان تهران، ۶۵۰ میراث بهعنوان میراث خوراک به ثبت رسیده که این میراث شامل نانها، شیرینها، حلواها، غذاها و در واقع هر نوع خوراکی میشود. این میراث در میان مردم یا یک قوم در یک منطقه خاص جغرافیایی مرسوم بوده و با گذشت زمان، میتواند نسلبهنسل بهعنوان گنجینهای ارزشمند به دوران معاصر یک ملت به ارث برسد. در تهران هم ۱۰ اثر در قالب خوراک به ثبت رسیده که شامل ۲ مدل نان، یک نوع کوکو و یک نوع شیرینی (شیره) و ۶ غذا است. بر اساس زمان ثبت آنها نگاهی به خوراکهای پایتخت انداختهایم.
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
-
پژوهشگر غذاهای تهران: خوراکها عامل کاریابی و ارتباط مردم بود | طهرونیها چه میخوردند؟ | غذاهای اصیل پایتخت را بشناسید
-
گفتوگو با کارشناس غذا و داور مسابقههای آشپزی: چطور یک خوراکی در پی تصاحب جایگاه اشکنه و آش تهرانیهابود؟ | وقتی آشپزیهای کوچه بازاری رونق گرفت
-
آداب مهربانی ساکنان تهران قدیم | از «دهان چشان» تا «تکه همسایگی» و «لقمه مفتکی» | هوس غذا به دل هیچکس نماند
-
ماجرای خواندنی دو آشی که قدیمیهای تهران میپختند | روایت یک تاریخپژوه و تهرانشناس را دراینباره بخوانید
-
مربی و کارشناس آشپزی ایرانی: فینگرفود و پیتزای ایرانی هم داریم| تهران مهد غذاهای فراموششده است
- روایت یکی از نوادگان مظفرالدینشاه درباره غذای تهرانیهای قدیم و آداب مهمانداری؛ از دلمه لذیذ تا غذاهای فصلی فراموششده