مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۷:۴۲
۰ نفر

گروه شهری: از ساعت 10 و پانزده دقیقه 12بهمن تونل توحید به روی مردم باز شد.

هزینه ساخت این تونل بیش از 300 میلیارد تومان برآورد شده است، با این حساب اگر جمعیت شهر تهران را 8 میلیون نفر در نظر بگیریم سهم هر شهروند تهرانی برای ساخت این تونل حدود 38 هزار تومان بوده است.

به گفته قالیباف شهردار تهران، تونل توحید با پول مردم ساخته شد و به همین دلیل مردم هم آن‌را افتتاح کردند.وی اعلام کرد: گرچه روال مرسوم در افتتاحیه‌ها همیشه اینگونه بوده که مسئولان در آن حاضر باشند اما وقتی تونلی با این عظمت با پول مردم ساخته شده است پس باید اجازه دهیم توسط خود مردم هم افتتاح شود.

وی در بخش دیگری از مصاحبه‌خود با خبرنگاران، تونل توحید را در مقایسه با دیگر طرح‌های عمرانی حتی در مقایسه با کشورهای دیگر یک پروژه سربلند دانست و گفت: مهم‌ترین دغدغه مردم تهران ترافیک است و از آنجا که دغدغه ما چیزی جز دغدغه مردم نیست، توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی را مورد توجه قرار داد‌ه‌ایم.

شهردار تهران افزود: تونل توحید از جهات مختلف و به‌ویژه از لحاظ روانی برای مردم اهمیت دارد؛ چراکه با کم شدن گره‌های ترافیک تهران و به‌ویژه مسیر میدان توحید، زنجان و جمهوری فشارهای روحی و روانی مردم کم می‌شود و کاهش آلودگی هوا و آلودگی صوتی نیز موجب رضایت بیشتر شهروندان خواهد شد.

قالیباف گفت:‌ خیلی‌ها باور نداشتند که تونل توحید در این مدت ساخته شود و فکر می‌کنم از این نظر هم تونل توحید یک رکورد است. وی همچنین ضمن تبریک آغاز دهه مبارک فجر تاکید کرد: در این پروژه بزرگ همه دست به دست هم داده و مثل دوران دفاع مقدس با تلاش فراوان وظیفه خود را انجام دادند.

شهردار تهران افزود: این پروژه جرات مهندسان ایرانی را نیز نشان داد و شعار حضرت امام(ره) که خودباوری داشته باشید را مورد توجه قرار داد.به گفته قالیباف، ما در انقلاب به‌دنبال این بودیم که بتوانیم کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برسانیم؛ یعنی بگوییم با پیاده‌سازی‌ و استقرار شریعت اسلامی ما می‌توانیم متضمن عدل اجتماعی، استقلال سیاسی، غنای اقتصادی، رشد علمی و رشد اخلاقی باشیم.

وی عنوان کرد: اینها شعار انقلاب بوده و هست بنابراین غفلت از آن به منزله فاصله گرفتن از مسیر انقلاب، آرمان‌های امام و مقام معظم رهبری است.

به گفته شهردار تهران، روح انقلابی و جهادی و فرهنگ جهاد و شهادت اگر بر همه کارها حاکم شود می‌تواند به انجام کارهای خالصانه منجر شود.قالیباف خود را فرزند انقلاب خواند و گفت: همه افتخارم این است که در فرهنگ انقلاب تربیت شده‌ام و دست پرورده فرهنگ امام(ره) و انقلابم.

ایمنی تونل توحید بالاتر از استانداردهای معمول است

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران به مردم قول داد که ضرایب ایمنی و مهندسی تونل توحید فراتر از حد و اندازه‌های معمول است.حسن بیادی تونل توحید را از جمله دستاوردهای بزرگ فرزندان انقلاب اسلامی دانست.

وی با بیان اینکه تمامی تلاش مدیریت شهری صرف حل مشکلات مردم می‌شود، گفت: افتتاح تونل بزرگ توحید، با کیفیت و با همه مشخصات فنی توسط بچه‌های جبهه و جنگ صورت گرفته است.

وی در مورد برخی شایعه‌ها و انتقاداتی که در طول ساخت تونل توحید مطرح شده بود، افزود: اتفاقاتی که در زمان احداث تونل رخ داد ارتباطی به تونل نداشت و بیشتر جو‌سازی‌‌های سیاسی بود وگرنه تونل از نظر مهندسی هیچ اشکالی نداشت.

بیادی با اعلام اینکه تونل توحید یک هدیه حداقلی به مردم بزرگ و خوب تهران است، گفت: بعد از این نیز باید برای احداث تونل‌های دیگر تلاش کنیم؛ به همین دلیل شهرداری تهران مطالعاتی را در مورد احداث تونل‌های دیگر در حال انجام دارد و می‌کوشد تا از فضاهای زیر سطحی شهر تهران بیشترین استفاده را کند.

تأثیرات مطلوب تونل توحید در مهندسی ترافیک

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران نیز در حاشیه مراسم افتتاح تونل توحید با اشاره به تاثیرات این پروژه در ترافیک محدوده میدان توحید و اطراف آن گفت: این پروژه از اقدامات مطلوب مهندسی ترافیکی شهری است که با کاهش ترافیک تاثیر عمده‌ای بر کاهش آلودگی‌های صوتی و زیست‌محیطی خواهد داشت. سرهنگ هاشمی افزود: به‌عنوان یک ایرانی از این اقدام بسیار خوب که به کاهش ترافیک - به‌عنوان مشکل عمده مردم تهران - منجر می‌شود، خوشحالم.

وی ضمن تبریک و خسته نباشید به مجموعه شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری، پیمانکاران، مهندسان و کارگران و همه کسانی که در احداث این پروژه نقش داشتند گفت: امیدوارم هر روزمان بهتر از روز قبل باشد و فردایی درخشان و امیدوار‌کننده داشته باشیم و شاهد آن باشیم که امید در زندگی مردم روز به روز بیشتر شود.

عضو جامعه روحانیت مبارز تهران با بیان اینکه سازندگان تونل توحید از آحاد مختلف مردم شریف ایران بودند، گفت: ساخت این پروژه عظیم توان و جرات مهندسان داخلی را ثابت کرد.

حجت‌الاسلام عبدالمقیم ناصحی، ضمن ابراز خوشوقتی از افتتاح تونل توحید افزود: این پیشرفت‌ها موجب خوشحالی ماست و از همین رو برای همه کسانی که دل به ترقی و تعالی کشور دارند، آرزوی موفقیت می‌کنم.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد شهرداری تهران گفت: در حال حاضر رقابت تنگاتنگی میان ایران و سایر کشورهای دنیا وجود دارد و پیشرفت‌های اینچنینی مورد توجه کارشناسان کشورهای دیگر قرار می‌گیرد؛ چنانچه سفیرانی که از این پروژه بازدید کردند، بر عظمت این کار تاکید داشتند و آن را ستودند.

ناصحی با اشاره به توان مهندسان داخلی در ساخت چنین پروژه‌ای اظهار کرد: همه کسانی که در ساخت این تونل زحمت کشیدند از آحاد ملت شریف ایران بودند و جرات و نیروی مهندسان داخلی را به درستی نشان دادند.

ویژگی‌های تونل توحید

اتصال این دو بزرگراه (از میدان توحید تا میدان جمهوری) تا سال 1377 بلاتکلیف بود اما با توجه به حساسیت، ترافیک سنگین و نیاز شدید شهر به اتصال این دو بزرگراه، شهرداری تهران در سال 1377 اقدام به انتخاب مشاور برای مطالعه و بررسی اتصال این دو بزرگراه کرد و در همین راستا در اواخر سال 1385 پیمانکار انتخاب و در اوایل سال 86 رسما عملیات اجرایی پروژه تونل توحید شروع شد.

از ویژگی‌های خاص این پروژه، باید به تلاقی تونل با خط 2 و 4 مترو اشاره کرد.
در روند حفاری، تونل توحید گاهی با ناپایداری خاک به‌ویژه در شمال شفت میدان توحید مواجه شد که این امر کندی عملیات اجرا را در برداشت. همچنین در طول مسیر حفاری معارضانی از جمله لوله‌های آب شرب، تأسیسات شهری، رشته‌های متعدد قنات، کانال‌های فاضلاب و غیره بود ولی موانع برطرف و پروژه اجرا شد.

برای اجرای این پروژه 6 کارگاه اصلی در نقاط مختلف رمپ شمالی، ابتدای خیابان باقرخان، میدان توحید، خیابان نیایش (بین توحید و آزادی)، تقاطع خیابان آزادی و توحید، میدان جمهوری و تقاطع خیابان آذربایجان با نواب، به اضافه حدود 30 جبهه کاری در محل مستقر و فعال بودند.

براساس این گزارش، 70 عدد جت‌فن، 11 اگزوز فن برای تهویه و خروج هوای آلوده و ورود هوای تازه به تونل، ژنراتورهای اختصاصی و اضطراری برق که درصورت قطع برق تهران و شبکه سراسری به‌صورت خودکار برق تونل را همواره روشن نگه دارد و جبران قطع برق کند در این تونل تعبیه شده است.

همچنین تأمین روشنایی استاندارد، پیش‌بینی تنظیم نور طبیعی بیرون و نور مصنوعی داخل تونل (عدم‌خیرگی)، تعبیه شبکه‌های فاضلاب و همچنین نصب بیش از 3 هزار شمع و بیش از 25 هزار قطعه بتنی و نصب سیستم هوشمند و محاسبه دقیق خودروها در کنار مقاوم‌سازی تونل برای مواجهه با زلزله و تکان‌های تخریبی ناشی از گسل‌ها از جمله ویژگی‌های این تونل است.

به گزارش همشهری مرکز کنترل ترافیک ویژه‌ای برای تونل توحید ایجاد شده است تا تمام مسیر تونل توحید از رمپ شمالی تا انتهای رمپ جنوبی به‌وسیله دوربین‌های نظارتی لحظه به لحظه تحت کنترل و نظارت باشد.

با بهره‌برداری از تونل توحید، مشکل ترافیک در حد فاصل تقاطع خیابان باقرخان و بزرگراه شهید چمران و خیابان آذربایجان و بزرگراه شهید نواب صفوی رفع می‌شود که صرفه‌جویی در مصرف بنزین و کاهش آلودگی‌های هوا، صوتی و بصری را نیز به‌دنبال دارد.با وجود این، تونل توحید به‌مدت 2ماه شب‌ها از ساعت 22 تا 6 بامداد برای نصب برخی تجهیزات و تکمیل کردن پروژه مسدود می‌شود.

کد خبر 100783

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز