به گزارش ایسنا، دبیر شورای عالی فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تهران از طراحی جدید قبور بهشت زهرا (س) خبر داد و گفت: در بخش سازماندهی کالبدی سازمان بهشت زهرا(س) مجموعه فضای طرح توسعه و گسترش آن به صورت سهطبقه طراحی شده که بخشی از نیاز تهران را حل خواهد کرد.
، حجت الاسلام و المسلمین امرودی در جلسه شورای عالی فرهنگی، اجتماعی و ورزشی که به منظور ارائه گزارش و بررسی وضعیت آرامستانهای تهران در ساماندهی آنان برگزار شد، با ارائه آماری از آرامستانهای سطح شهر تهران گفت: در حال حاضر 80 آرامستان در سطح شهر تهران وجود دارد که بزرگترین آنها بهشت زهرا (س) است.
وی افزود: سازمان بهشت زهرا (س) مطالعات خوبی در راستای تحقق مفهوم آرامستان و تبدیل آنها به یک فضای مطلوب شهری که در بردارنده هویت تاریخی، ملی، مذهبی و هویت دینی است انجام داده و برنامههای خود را برای تبدیل این فضای خدماتی به یک مجموعه بزرگ فرهنگی تنظیم کرده است.
دبیر شورای عالی فرهنگی، اجتماعی و ورزشی با اشاره به ساماندهی امواتی که در امامزادههای تهران دفن میشوند، تصریح کرد: بسیاری از آرامستانها در کنار امامزادههای تهران قرار دارد و در حال حاضر 118 امامزاده در تهران وجود دارد از این رو مطالعه میشود تا با چه کاربستی میتوان وضعیت آینده آنها را ساماندهی کرد.
حجت الاسلام والمسلمین امرودی اختصاص 11 گورستان از بین 80 گورستان به اقلیتهای دینی مذهبی را بیانگر توجه به این قشر دانست و عنوان کرد: 18 گورستان به عنوان آثار ملی ثبت شده که بسیاری تحت نظر سازمانهای اوقاف، میراث فرهنگی، بخش خصوصی، هیات امناهای آرامستانها هستند و شهرداری تهران از عوامل و سازمانهایی هستند که با این آرامستانها ارتباط مستقیم دارد.
حجت الاسلام و المسلمین امرودی ادامه داد: قبوری که بیش از 30 سال از دفن آنها گذشته باشد و بخشی از قبور یک طبقه با در نظر گرفتن اصول شرعی و با اولویت خانواده درجه یک متوفی به مرور زمان در طرح افزایش طبقاتی سازمان بهشت زهرا (س) طراحی شده است.
به گفته دبیر شورای عالی فرهنگی، اجتماعی و ورزشی، سازمان بهشت زهرا (س) به جد به دنبال ساماندهی این آرامستان به عنوان یکی از بزرگترین مراکز فرهنگی و محل اتصال روح زمینیان با آسمان که در بردارنده هویت دینی تاریخی و ملی ماست مدنظر قرار داده و در برنامههای مدیریت جدید این سازمان فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی به صورت کاملا گسترده گنجانده شده است.
وی درباره اقدام برخی از شهرداران تهران نسبت به پیرایش این آرامستانها، گفت: در این جلسه مقرر شد در برنامه دو سالانه طرحی تهیه شود تا برخی از شهرداران مناطق 22 گانه نسبت به پیرایش تعدادی از آرامستانها اقدام کنند.
دبیر شورای عالی فرهنگی، اجتماعی و ورزشی در خاتمه عنوان کرد: شهرداری به عنوان یک نهاد اجتماعی نسبت به چگونگی ارائه خدمات اجتماعی و فرهنگی در این فضای معنوی احساس مسوولیت میکند تا از فضایی که به صورت طبیعی صدها هزار نفر در هفته در فضایی کاملا معنوی و تاثیرگذار مانند بهشت زهرا(س) قرار میگیرند، ضمن فراهم کردن سهلترین شیوهها و بهترین تسهیلات برای شهروندان در زیارت اهل قبور برای انجام امور ماموریتی خود در رابطه با کفن، دفن و تجهییز اموات از این فضای مناسب در جهت اهداف فرهنگی و اجتماعی نیز استفاده کنند.