حجتالله سقاوی با اعلام بهرهبرداری از بخشی از پارک 42 هکتاری اهواز، بهسازی پارکهای این شهر را از دیگر برنامههای سازمان پارکها و فضای سبز در سالجاری عنوان کرد و افزود: «پیش از عید نوروز کار بهسازی 6 پارک اهواز 80 درصد پیشرفت داشته است و پیشبینی میشود تا پایان فروردین بهسازی این پارکها به پایان برسد.»
وی گلکاری میدانها و ایجاد فرشگل در اهواز را از دیگر فعالیتهای این سازمان در نوروز امسال برشمرد و گفت که در سال گذشته 90 هکتار فضای سبز در شهر اهواز ایجاد شد و بیشترین تمرکز نیز در ورودیها و خروجیهای شهر بود. افزون بر این طرح پارک 42 هکتاری و پارک جزیره شادی از طرحهای بزرگ در حال اجر است که عملیات اجرایی پارک جزیره شادی نیز تا یک ماه آینده آغاز میشود.
وی پیشبینی کرد که پایان مهرماه پارک جزیره شادی نیز آماده بهرهبرداری شود.
رئیس سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اهواز افزود: امسال ساحلسازی شرق کارون نیز با جدیت پیگیری میشود و طرح پارک ساحلی در حد فاصل پارک لاله تا پل هفتم تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد، همچنین ساماندهی ساحل غربی کارون، حد فاصل پل پنجم تا پارک شقایق نیز در دستور کار قرار دارد و عملیات اجرایی ساحلسازی این محدوده در نیمه نخست سال آغاز میشود و تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
سقاوی اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال یا اوایل سال آینده سراسر ساحل کارون در بخش غربی و شرقی در محدوده گذر از شهر اهواز به پارک تبدیل شود.
وی اعلام کرد که تجهیزات و وسایل بازی پارکهای لاله و پاداد از یک شرکت ایتالیایی خریداری شده و عملیات نصب تجهیزات در حال انجام است و پیشبینی کرد کار نصب تجهیزات جدید پارک لاله و پارک پاداد تا یک ماه آینده به پایان برسد.
وی افزود: مطالعات ایجاد و ساماندهی پارک ساحلی حد فاصل پل پنجم تا ششم در شرق کارون و پارک 300 هکتاری شهروند نیز در حال انجام است.
مدیریت پسماند در اهواز
در همین حال رئیس سازمان مدیریت پسماند اهواز نیز از تأیید طرح جامع مدیریت پسماند اهواز از سوی سازمان همیاری شهرداریها خبر داد. وی که در جلسه کارگروه مدیریت پسماند در استانداری خوزستان سخن میگفت، افزود: نخستین بخش اعتبارات این طرح به میزان 370 میلیون تومان هفته آخر سال گذشته تخصیص داده شد که بهطور کامل در زمینه مدیریت پسماند هزینه میشود.
محمدسعید گلابکش با بیان اینکه طرح مکانیزاسیون خدمات شهری نیز از اقداماتی بود که در زمینه مدیریت پسماند با مشارکت 5 پیمانکار به اجرا درآمده است، تصریح کرد: «50 درصد ماشینآلات تهیه شده برای طرح مکانیزاسیون خدمات شهری اهواز اکنون در پنج منطقه شهر اهواز وارد سامانه شده است و بقیه آن نیز تا 2 ماه آینده در اختیار خدمات شهری قرار میگیرد.» وی طرح تفکیک زباله در مبدأ را از مهمترین برنامههای سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز در سالجاری دانست و اضافه کرد که در این زمینه طرح آموزش چهره به چهره شهروندان در منطقه 2 اهواز بهزودی آغاز میشود.
گلابکش همچنین اعلام کرد که محل جدید دفن زبالههای اهواز در حال آمادهسازی است و پیشبینی کرد که از مهرماه سالجاری زبالههای شهر اهواز در محل جدید دفن شود. وی اضافه کرد که کارخانه کمپوست اهواز هم با ظرفیت 1100 تن و با سرمایهگذاری بخش خصوصی، قرار است بهمن ماه امسال آغاز به کار کند. در اهواز روزانه 1250 تن پسماند تولید میشود که 70 درصد آن پسماند آلی و 30 درصد پسماند خشک و قابل بازیافت است.
گلابکش مهمترین مشکل شهرداری اهواز در زمینه مدیریت پسماندها را عملکرد شرکتهایی مانند شرکت نفت، فولاد و نیروهای نظامی و انتظامی دانست که زبالههای خود را بهطورغیراصولی و با خودروهای غیراستاندارد حمل میکنند.