گروه ادب و هنر: مدیرعامل خانه سینما در نخستین نشست رسانه‌ای سال جدید خود به نبود تعامل بین خانه سینما و معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزایش قیمت بلیت، کمبود بودجه آن نهاد صنفی، اختلافات تهیه‌کنندگان و ... پرداخت

و فرهاد توحیدی را به‌عنوان دبیر چهاردهمین جشن سینما معرفی کرد.

به گزارش مهر، نشست مطبوعاتی هیأت‌مدیره خانه سینما صبح دیروز با حضور محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل، امین تارخ سخنگو و فرهاد توحیدی نایب رئیس برگزار شد.

محمدمهدی عسگرپور در پاسخ به سؤالی در ارتباط با حضور نماینده خانه سینما در شورای پروانه ساخت با توجه به سیر نزولی این مجوزها عنوان کرد: ما در این ارتباط پیگیری‌های خود را انجام داده‌ایم ولی ارتباط بین مجامع حاکمیتی و صنفی سینما به‌گونه‌ای مبهم است.

ما به مسئولین معاونت سینمایی عنوان کردیم اشکالی ندارد اگر شما خودتان می‌خواهید پروانه ساخت، پروانه نمایش، اکران و یا تمام پروسه‌های تولید را در دست بگیرید اما قطعاً باید برای این کار، ساز و کار قانونی داشته باشید.

وی تاکید کرد: اگر می‌خواهید این شرایط را ادامه دهید در همان هیأت وزیران ملغی شدن حضور نماینده خانه سینما را تصویب کنید. بهتر است به یک جمع بندی برسید و این را اعلام کنید. در هر صورت این شیوه‌ای که در پیش گرفته‌اند بزرگ منشانه نیست.

مدیرعامل خانه سینما در پاسخ به سؤال دیگری درباره تعامل خانه سینما و معاونت سینمایی و پایان کشمکش‌های این دو نهاد گفت:‌ درست است ما در جشنواره فیلم فجر همراه دوستان معاونت سینمایی در یک میز کنار هم نشستیم اما تعاملی صورت نگرفت و شاید بعدها این اتفاق بیفتد. قدر این کشمکش‌ها را بدانیم شاید به نسل بعد و آینده کمک کند.

قیمت بلیت سینما

عسگرپور همچنین درباره افزایش قیمت بلیت‌ها که توسط شورای صنفی نمایش پایان سال گذشته تصویب شده است، گفت: رسیدن به قیمت بلیت، معادلات ساده‌ای ندارد. معادلات پیچیده‌ای در این امر وجود دارد و باید حمایت‌های دولتی در حوزه اکران و پخش فیلم‌ها صورت گیرد.

چند پارامتر مشخص را عنوان کنند تا این مسیر از آن طریق قابل حل شود و این فاصله پوشش پیدا کند. در کشورهای دیگر هم دولت‌ها فاصله بین قیمت بلیت‌ها و ورود آثار به شبکه نمایش خانگی را با حمایت‌هایی پر می‌کنند.

مدیرعامل خانه سینما درباره شکایت خانه سینما از فرج‌الله سلحشور گفت: ما این موضوع را رها نکرده‌ایم و وکیل خانه سینما بعد از هر جلسه مرا در جریان پرونده قرار می‌دهد و ما همچنان منتظر هستیم و آن را دنبال می‌کنیم.

اطلاعی از تشکیل شورای‌عالی سینما ندارم

وی درباره تشکیل شورای‌عالی سینما و اعلام آن از طرف معاونت سینمایی افزود: من اطلاعات زیادی در این باره ندارم فقط خبر آن را خوانده‌ام و می‌دانم چنین موضوعی مطرح شده است. در این ارتباط و تعامل با ما هیچ تماسی گرفته نشده است.

باید ابتدا شکل و شمایل آن معلوم شود تا درباره آن قضاوت کنیم.  عسگرپور درباره بودجه خانه سینما عنوان کرد: 34 درصد از بودجه ما در سال گذشته حذف شده است. بودجه‌ای که برای ما در نظر گرفته‌اند به اندازه بودجه ساخت یک تا یک و نیم فیلم سینمایی است. درصورتی که همین نهاد باید به فکر قشر آسیب‌پذیر سینما نیز باشد و از آنها نیز حمایت مالی کند.

ادامه مشکلات هنرمندان

مدیرعامل خانه سینما با اشاره به مشکلات معیشتی هنرمندان، یکی از برنامه‌های این تشکل صنفی را تلاش برای حل این مسائل دانست.

وی گفت: بخش عمده فعالیت‌های ما در خانه سینما در حوزه رفاه و تامین اجتماعی بود. ترجیح دادیم سیزدهمین جشن خانه سینما را به شکل یک نکوداشت و یا گرامیداشت روز ملی سینما برگزار کنیم.

برای سال 89 نیز بخش عمده فعالیت‌های ما حول محور رفاه و تامین اجتماعی است. با تمام این اوصاف ما تمام مجموعه فعالیت‌هایمان را به سمتی بردیم که مشکل بیمه بیکاری را حل کنیم و در ادامه این مسیر همه اعضای اصناف سینمایی را بیمه تکمیلی کنیم.

عسگرپور افزود: بعد از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی ما همچنان درگیر معادلات زندگی هنرمندانی هستیم که دوران کهولت خود را می‌گذرانند و یا به رحمت خدا رفته‌اند. درصورتی که برای بعضی مراسم همین افراد همیشه زینت هستند پس باید برای رفاه حال آنان و خانواده‌هایشان فعالیت‌های ویژه‌ای صورت گیرد.

ما بحث بیمه بیکاری را حدود 2 تا 3سال به‌طور جدی مطرح کردیم و حتی در دیدار رئیس‌جمهور با کارگردانان نیز این موضوع را عنوان کرده و درخواست کردیم از صندوق بیمه بیکاری منابع آن تامین شود که نشد.

آیین‌نامه جشن خانه سینما تغییر نمی‌کند

فرهاد توحیدی دبیر چهاردهمین جشن خانه سینما نیز در ادامه عنوان کرد: قصد داریم جشن چهاردهم را با قدرت بیشتری برگزار کنیم. خیلی مایل نیستیم مقررات تغییر کند و دنبال یک مرکز مستقل برای برگزاری جشن خانه سینما هستیم.

به همین دلیل از همان آیین‌نامه سال گذشته استفاده می‌کنیم. البته آیین‌نامه‌ای که دوستان در مجمع عمومی تدوین آن را انجام دادند تا به یک نهاد دائمی تبدیل شود تا‌کنون پیشرفت‌های خوبی کرده، کار تدوین آن تمام شده و مقدمات آن نیز فراهم شده است.

وی افزود: نمایشگاه توانمندی‌های سینما که سال گذشته قرار بود با جشن سیزدهم برگزار شود امسال با دغدغه کمتری برپا خواهد شد و مذاکره با اسپانسرهای مالی جشن نیز آغاز شده است.

وی ادامه داد: حدود 10 ماهی است که در خانه سینما تصمیم داریم بانک فیلمنامه را به بانک آثار تبدیل کنیم. با نهایی شدن اساسنامه بانک آثار و تصویب آن قطعاً این موضوع امسال انجام خواهد شد. این بانک برای مابقی اصناف همچون طراحان صحنه و لباس نیز می‌تواند تشکیل شود.

کد خبر 104934

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سینما

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز