مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۶:۴۱
۰ نفر

گروه دانش و سلامت: دانشمندان هر روز راه‌های جدیدی را برای تولید انرژی با استفاده از مواد و گیاهان و طبیعت آزمایش می‌کنند

شاید گران بودن تولید انرژی از سوخت‌های فسیلی باعث شده است تا در اروپا و آمریکا روش‌های تولید برق از انرژی‌های جایگزین‌شونده مانند باد، آب و خورشید توسعه روزافزونی پیدا کند. حتی در برخی کشورها از انرژی موج دریا یا گرمای زمین و آتشفشان‌ها نیز برق تولید می‌کنند.

حالا به‌نظر می‌رسد موج جدیدی از فعالیت‌های تولید برق به وسیله گیاهان به جریان افتاده است. در تازه‌ترین فعالیت‌های تحقیقاتی، دانشمندان موفق شده‌اند از گوجه فرنگی و حتی جلبک، برق تولید کنند.

نوعی لامپ بسیار عجیب ابداع شده است که با استفاده از گوجه فرنگی می‌تواند یک اتاق را روشن کند. به گزارش مهر، شاید زمانی دور از تصور بود که گیاهی چون گوجه فرنگی در تامین روشنایی اتاق، نقش داشته باشد اما امروز به‌نظر می‌رسد این تصور غیرممکن در قالب لامپی بسیار عجیب به واقعیت تبدیل شده است.

این لامپ در سالن روشن - خاموش نمایشگاه بین‌المللی مبلمان میلان به نمایش درآمده است. این سالن درواقع ویترین بین‌المللی خلاقیت ایده‌پردازان زیر 35 سال است و در آن 700 ذهن جوان ایده‌های جالب خود را به معرض دید گذاشته‌اند.

این لامپ شگفت انگیز از فناوری LED (دیودهای ساطع‌کننده نور) برخوردار است و با جمع‌آوری انرژی که از یک واکنش شیمیایی میان اسیدهای گوجه فرنگی، روی و مس ایجاد می‌شود همانند یک لامپ معمولی، روشنایی محیط را تامین می‌کند.

به گزارش لارپوبلیکا، این روشنایی نیازمند حجم زیادی گوجه فرنگی است و لامپ تنها تا زمانی روشنایی خود را حفظ می‌کند که میوه رشد می‌کند و به محض آنکه گوجه فرنگی رسیده شد، نور لامپ ضعیف می‌شود و به این ترتیب گوجه فرنگی می‌تواند مورد مصرف خوراکی قرار گیرد.

در ابداع این لامپ شگفت انگیز و استفاده از فناوری روشنایی، مواردی از قبیل توجه به کمیت منابع طبیعی لازم حتی برای تولید کوچک‌ترین انرژی لازم برای مصارف روزانه رعایت شده است.

جلبک برای برق

محققان دانشگاه استنفورد جریان الکتریسته‌ای را کشف کرده‌اند که از گیاهان منشأ می‌گیرد. به گزارش ایسنا، این دانشمند‌ان دو شاخه‌ای را به سلول‌های جلبک متصل کرده و توانستند جریان برق اندکی را به دست بیاورند.

آنها این جریان الکتریکی را در منبع مهم تولید انرژی تحت عنوان فرایند فتوسنتز کشف کردند. این فرایند روشی است که گیاه از آن برای تبدیل نور خورشید به انرژی شیمیایی استفاده می‌کند.

محققان می‌گویند: این کشف می‌تواند نخستین گام در جهت تولید الکتریسیته زیستی با کارایی فوق‌العاده باشد که محصول پسماند آن دی اکسید کربن نباشد. وون هیانگ ریو، نویسنده اصلی این تحقیق در مقاله نشریه «نانو لترز» خاطرنشان کرد: ما معتقدیم نخستین گروهی هستیم که الکترون‌ها را از درون سلول‌های گیاهی زنده خارج کرده‌ایم. برای این آزمایش محققان یک نانوالکترود منحصر به فرد فوق‌العاده حساس از جنس طلا تولید کردند که به‌ویژه برای جست‌وجو درون سلول‌ها طراحی شده بود.

الکترود طلایی از سلول‌هایی که در حال فتوسنتز بودند، الکترون‌هایی را جمع‌آوری کرد که توسط نور انرژی گرفته بودند و محققان از این انرژی یک جریان الکتریکی اندک و ضعیف تولید کردند. محققان می‌گویند: نتیجه این تحقیق تولید جریان برق به شیوه‌ای است که هیچ کربنی وارد اتمسفر زمین نشود چون تنها پسماند فرایند فتوسنتز پروتون و اکسیژن است.

کد خبر 105488

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز