مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۰۸:۱۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: یک شرکت خصوصی ژاپنی تا پنج سال دیگر، نخستین روبات دوپای انسان‌نما را به تنها قمر زمین می‌فرستد تا پرچم ژاپن را در ماه به اهتزاز درآورد.

به نظر می‌رسد علاقه وافر ژاپنی‌ها به روبات‌ها محدود به زمین نمی‌شود ، چرا که آن‌ها تصمیم دارند تا سال 2015 / 1394یک روبات دو پا به ماه بفرستند. البته به نظر می‌رسد مهم‌ترین ماموریت این روبات دو پا تحقق بلندپروازی‌ها و جاه‌طلبی‌های دانشمندان این کشور باشد، چرا که به گفته سایت CrunchGear تنها ماموریت این روبات قرار دادن پرچم ژاپن روی سطح ماه خواهد بود.

به گزارش پاپ ساینس، قبلا نیز دولت ژاپن از برنامه‌های خود برای فرستادن یک روبات به سطح ماه تا سال 2020 / 1409 خبر داده بود. این کشور تصمیم دارد به فاصله یک دهه بعد از این رویداد، اولین فضانورد خود را نیز به ماه بفرستد. این عملیات قرار است توسط سازمان فعالیت‌های فضایی هیگاشیوساکا در اوزاکا (SOHLA) به انجام برسد.

سوهلا قبلا در سال 2009 / 1388 میکروماهواره مایدو-1 را به فضا فرستاده بود و بر همین اساس تصمیم دارد روبات دوپای خود را نیز مایدو-کان نام‌گذاری کند.

شش شرکت خصوصی که ائتلاف SOHLA را تشکیل داده‌اند، تصمیم دارند ده‌ونیم میلیون دلار برای ساخت مایدو-کان هزینه کنند. آن‌ها هم‌چنین از تخصص آژانس اکتشاف فضایی ژاپن (JAXA) نیز استفاده خواهند کرد . ژاکسا قبلا تصمیم به ساخت روبات‌های دوپا داشت ، اما در سال 2005 / 1384 برنامه‌های خود برای ساخت این روبات‌ها را لغو کرد و ساخت روبات‌های چرخ‌دار را جایگزین آن کرد.

شاید در صورت هم‌زمانی اجرای این دو پروژه، مایدو-کان بتواند از روبات‌های سیار ساخت ژاکسا سواری رایگان بگیرد !

نیرویوکی یوشیدا، یکی از اعضای هیئت مدیره سوهلا در این باره گفت : "روبات‌های انسان‌نما بسیار جالب هستند و همیشه باعث هیجان و شگفتی مردم می‌شوند. اما ما این بار امیدواریم بتوانیم روباتی بسازیم که رویای رفتن به ماه را محقق کند".

به گزارش آسمان پارس، ژاپن همواره برای ساخت روبات‌های انسان‌نما و استفاده از توانایی‌های روبات‌ها طرفداران زیادی داشته است. روبات‌های ساخت این کشور انواع بسیار مختلفی از روبات‌های شبیه‌سازی شده موسوم به robo-clones گرفته تا روبات‌های کنترل شونده توسط ذهن Asimo را در بر می‌گیرند.

اما به نظر می‌رسد آخرین برنامه‌ها برای ساخت روبات‌های انسان‌نما و فرستادن آن به فضا بسیار عجیب‌تر از برنامه‌های گذشته باشد که شاید ارزش‌های زیادی برای جلب توجه‌ عمومی داشته، اما از لحاظ علمی ارزش چندانی نداشته باشد و به همین دلیل در مورد اجرای آن تردیدهایی وجود دارد.

به هر حال اگر این ائتلاف خصوصی روی تصمیم خود پایبند باشد و روبات مایدو-کان را که قادر به حرکت روی سطح ناهموار ماه و آن هم روی دو پای خود است، بسازد؛ آن‌‌گاه می‌توان در مورد این تردیدها تجدیدنظر کرد. البته شاید این روبات ژاپنی بتواند درس‌ها و تجربیات خوبی برای نسخه بعدی روبات ساخت ناسا به نام Robonaut-2  به همراه داشته باشد که قرار است اولین انسان‌نمای ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی باشد.

کد خبر 106409

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز