به گزارش بیبیسی، تحقیقات روی هزار و 300 کودک که توسط دانشگاههای میشیگان و مونترال در آمریکا و کانادا انجام گرفته نشانگر آن است که هر یک ساعت تلویزیون دیدن یک کودک، اثرات مخربی بر وی میگذارد. در نتیجه این تحقیقات مشخص شده است که عملکرد کودکان بهدلیل دیدن تلویزیون در منزل کاهش یافته و آنها همچنین بیشتر به خوردن فستفود روی میآورند. محققان انگلیسی میگویند که والدین نباید به کودکان اجازه دیدن هر برنامهای در تلویزیون را بدهند و در عوض باید آنها را به دیدن برنامههای مفید و آموزنده در تلویزیون ترغیب کنند.در این تحقیق از والدین کودکان مشارکتکننده پرسیده شد که کودکان 2 سال و نیمه و 4 سال و نیمه چقدر تلویزیون میبینند.
بهطور میانگین کودکان 2 ساله 9 ساعت در هفته تلویزیون میدیدند و نوجوانان 14 ساله نیز زیر 15 ساعت تلویزیون تماشا میکردند. این به آن معناست که 11 درصد کودکان 2 ساله و
23 درصد از کودکان 4 ساله بیش از میانگین 2ساعت در روز تلویزیون میدیدند. پزشکان توصیه کردهاند که کودکان نباید بیش از 2 ساعت در روز تلویزیون تماشا کنند. پس از آنکه این کودکان به سن 10سالگی رسیدند درباره وضعیت تحصیلی آنها در کلاسهای درس از معلمانشان پرسیده شد و مشخص شدکه بازده تحصیلی آنها نسبت به کودکانی که کمتر تلویزیون تماشا میکنند، کاهش یافته است. دیدن تلویزیون در 2 سالگی موجب میشود کودکان به هنگام مدرسه رفتن کمتر در فعالیتهای کلاسی مشارکت داشته باشند و نتوانند در درس ریاضیات نمرات بالایی کسب کنند.
از دیگر مضرات تلویزیون برای کودکان میتوان به پرخوری و در نتیجه چاقی اشاره کرد. نتایج تحقیقات بیانگر آن است که کودکانی که بیش از اندازه تلویزیون تماشا میکنند، بیشتر دچار چاقی میشوند. آنها وقتشان را صرف دویدن، بازیکردن یا ورزشهایی که به آن نیاز دارند، نمیکنند و معمولاً همراه با تماشای تلویزیون تنقلات و خوراکی میخورند. همچنین تبلیغات مواد غذایی دارای ارزش کم غذایی که در تلویزیون به نمایش در میآید مورد توجه کودکان قرار میگیرد. در این تبلیغات، تقریباً هیچ وقت درباره مواد مفید و مغذی برای تغذیه کودکان سخنی به میان نمیآید. درنتیجه کودک نیز والدین را مجبور میکند تا غذاهایی که ارزش غذایی کمتری دارند یا حتی گاه برای سلامتی مضر هستند، بخرند.
از سویی دیگر نتایج تحقیقاتی که اخیرا انجام گرفته نشانگر آن است که تلویزیون تاثیر نامطلوبی بر خواب کودکان میگذارد. بنا بر این تحقیقات بهنظر میرسد نوزادان و کودکان نوپایی که بیشتر وقتشان را جلوی تلویزیون میگذرانند بیشتر از بقیه کودکان دچار کمبود خواب میشوند. در نتیجه والدینی که با برنامه خواب کودکان و نوزادان خود مشکل دارند، باید از میزان تماشای تلویزیون و ساعاتی که کودکانشان صرف این امر میکنند کاهش دهند. خواب برای کودک همانند تغذیه، لازم و ضروری است. بسیاری از کودکان برای به خواب رفتن مشکل دارند و به موقع نمیخوابند. در کودکان معمولا بیخوابی اوایل شب اتفاق میافتد و بهاصطلاح به آن بیخوابی شبانه گفته میشود.