معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت از محیط زیست آذربایجان غربی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت:
آب در تراز آبی دریاچه ارومیه به یک هزار و 272 سانتی متر از آبهای آزاد رسیده ت که در مقایسه با آغاز امسال 60 سانتی متر افزایش یافته است.
حمید رعناقد علت این افزایش را بارندگی های اخیر و تخلیه روان آب های سطحی به دریاچه ارومیه عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه حداقل 200 هزار هکتار از مساحت دریاچه ارومیه بر اثر خشکسالیهای اخیر تبدیل به شوره زار شده است گفت: بر اثر بارندگی های بهاری امسال تعدادی از این شوره زارها به خصوص در مصب رودخانه ها از جمله زرینه رود، سیمینه رود و باراندوز پرآب و به محلی برای استقرار پرندگان تبدیل شده است.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت از محیط زیست آذربایجان غربی کاهش غلظت نمک از 350 گرم در لیتر به 260 گرم را از دیگر آثار مثبت افزایش آب دریاچه ارومیه اعلام و ابراز امیدواری کرد: با کاهش غلظت نمک آب دریاچه ارومیه وضعیت زیست آرتمیا تنها موجود ارزشمند دریاچه ارومیه به حالت مطلوب گذشته برگردد.
رعناقد افزود: این سطح تراز آبی دریاچه ارومیه نسبت به حداقل سطح تراز اکولوژیک تعریف شده، 2 متر پایین تر و نسبت به حداکثر تراز آب این دریاچه در سال های گذشته، 6 متر کمتر است.
دریاچه ارومیه بزرگ ترین دریاچه کشور است که در ارتفاع 1267 متری از سطح دریا واقع شده است.
طول آن حدود 130 تا 140 کیلومتر و عرض آن بین 15 تا 50 کیلومتر متغیر است.
عمق متوسط این دریاچه 5 تا 6 متر در تراز عادی است و شورترین دریاچه دنیا بعد از بحرالمیت به شمار می رود.
دریاچه ارومیه دارای 102 جزیره و شبه جزیره است که از اهمیت گردشگری شایان توجهی برخوردار است که مهم ترین آنها جزیره کبودان، اشک، اسپیر و آرزو است.