همشهری آنلاین: ناسا به تازگی دو تصویر را از یک سحابی منتشر کرده است که اولی با یک تلسکوپ نوری زمینی و دومی با تلسکوپ فضایی مادون قرمز وایز گرفته شده است

سحابی توپ بلوری

این سحابی که با شناسه Ngc 1514 و نام "سحابی توپ بلوری" شناخته می‌شود در فاصله 800 سال نوری از زمین در صورت فلکی ثور واقع شده است.

این سحابی زمانی شکل گرفته است که دو ستاره مرده یک منظومه ستاره‌ای دوتایی لایه‌های خارجی‌تر مواد خود را همانند نوعی سوخت به بیرون پرتاب کردند و به آهستگی تمام ذخیره ماده آنها تمام شد.

این اشکال حلقه مانند زمانی که ستاره‌ها توده ماده خود را به بیرون پرتاب کردند تشکیل شده‌اند.

به تازگی ناسا دو تصویر را منتشر کرده است که تصویر سمت چپ در طول موج نور مرئی و توسط یک تلسکوپ نوری بر روی زمین گرفته شده درحالی که تصویر سمت راست حاصل فعالیت یک دستگاه مادون قرمز است که بر روی تلسکوپ ماهواره‌ای وایز قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان ناسا در این خصوص توضیح دادند: "این جرم آسمانی از بیش از 200 سال قبل مورد مطالعه قرار گرفته است اما تصویری که وایز تهیه کرده بسیار شگفت انگیز است و جزئیات بسیار دقیقی را نشان می‌دهد. به طوریکه در این تصویر می‌توان به وضوح دو حلقه را که بین آنها ماده خارج شده از ستاره‌ها به رنگ فلورسانت نمایان شده است را مشاهده کرد."

کد خبر 121352
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز