سید مهدی سیدی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر گفت: از سال گذشته تاکنون که این طرح اجرا شده نزدیک به 18 میلیارد و 500 میلیون تومان به صورت بلاعوض به دانشجویان دوره دکتری پرداخت شده است.
وی افزود: تحصیل رایگان در دانشگاه، کارمند و بورس نبودن، حضور تمام وقت در دانشگاه و دفاع از رساله حداکثر در 4 نیم سال تحصیلی از شرایط اصلی برای پرداخت پنج میلیون تومان به هر دانشجوی دکتری است.
سیدی اضافه کرد: دانشجویان دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد و دانشگاههای غیر انتفاعی مشمول طرح پژوهانه نمیشوند.
وی در عین حال گفت: البته دانشجویانی که برای اجرای رساله شان از دستگاههای اجرایی به خاطر ماهیت پایان نامه کمک می گیرند و یا عضو بنیاد ملی نخبگان هستند و همچنین از جایزه این بنیاد استفاده میکنند مشمول این طرح میشوند به شرط آنکه مبلغ کل دریافتی شان از سه برابر مقدار پژوهانه بیشتر نشود.
وی با اشاره به مراحل پرداخت 5 میلیون تومان کمک بلاعوض در سه مرحله به دانشجویان دوره دکتری در قالب طرح پژوهانه گفت: در صورت دفاع و تصویب پروپوزال 35 درصد و در صورت تأیید استاد راهنما و گروه مبنی بر اجرای نیمی از کار رساله 35 درصد ، و همچنین در صورت دفاع نهایی از این پایان نامه نیز 30 درصد باقیمانده از این مبلغ به دانشجو پرداخت خواهد شد.
معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: در صورتی که دانشجو از پروپوزال خود دفاع کرد و پروپوزال تصویب شد، دانشگاهها اسامی را به وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال و این دو وزارتخانه نیز اسامی را به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارجاع خواهند کرد.
وی گفت: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرایط این دانشجویان بررسی و مبلغ 5 میلیون تومان به حساب دانشگاه ها و در وجه دانشجو واریز خواهد شد و دانشگاه نیز در سه مرحله یاد شده این مبلغ را به دانشجو پرداخت خواهد کرد.
وی افزود: دانشجویانی که از 16 بهمن 88 تا 31 شهریور 89 موفق به دفاع از پروپوزال خود شده اند نیز مبلغ یادشده ، حداکثر تا بهمن به حسابشان واریز خواهد شد.