همشهری آنلاین: در کاوش‌ نجات‌بخشی گورستان خواجه عسگر بم، دو تدفین متفاوت به‌صورت جنینی و تاق‌باز کشف شد.

bam

به گزارش ایسنا، نادر علیدادی سلیمانی، سرپرست هیأت کاوش باستان‌شناسی گورستان خواجه عسگر بم در این‌باره گفت : اشیایی که در این تدفین کشف شد، فرم‌های شناخته‌شده‌ای مانند جام‌های پایه‌دار با بدنه‌ کشیده و کف حلقوی‌شکل دارد.

او ادامه داد: این سفال‌ها براساس بررسی‌های باستان‌شناسی که پیش از این در منطقه‌ انجام شده بود، هم‌زمان با محوطه‌ بزرگ بیدران در نزدیکی خواجه عسگر یا محوطه‌های دوره‌ مس‌سنگی در حاشیه‌ رود بم، محوطه‌ مطوط‌آباد در دشت جیرفت و هم‌زمان با لایه‌ دوره‌ علی‌آباد در تل ابلیس دشت بردسیر است که پیش از انقلاب توسط ژوزف کالدول کاوش شد.

علیدادی سلیمانی بیان کرد: این تدفین‌ها اطلاعات خوبی از شیوه‌ تدفین در دوره‌ مس‌سنگی دشت بم و حوزه‌ جنوب شرق ایران در اختیار قرار می‌دهد.

سرپرست هیأت کاوش باستان‌شناسی گورستان خواجه عسگر بم گفت: مطالعه‌ اشیایی که پیش از این به‌دست آمده، نشان داد که این گورستان متعلق به هزاره‌ چهارم پیش از میلاد و اواخر دوره‌ مس‌سنگی است.

او یادآوری کرد: عملیات کاوش نجات‌بخشی و آزادبخشی گورستان خواجه عسگر واقع در شهرستان بم با هدف مطالعه و آزادسازی از 27 آذرماه آغاز شده است.

کد خبر 124063
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز