به گزارش واحد مرکزی خبر، مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: هشت راس کروکودیل هفت تا هشت ساله برای تکثیر و پرورش با شرایط بهداشتی و قرنطینه ای در این مزرعه 2 هکتاری نگهداری میشوند.
ذبیح الله غریب افزود: این مزرعه با سرمایه گذاری 4 میلیارد و500 میلیون ریالی بخش خصوصی ایجاد شده و 30 درصد آن تسهیلات بانکی است.
وی اضافه کرد: تکثیر و پرورش کورکودیل در جزیره هنگام علاوه بر افزودن جاذبه های گردشگری این جزیره و ارزشهای اقتصادی و تجاری بالا، موجب اشتغال میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: نام علمی کورکودیلهای وارداتی کورکودیلوس پروزوس است که از بهترین گونه پرورشی در جهان هستند و دور ریز صیادان، بهترین غذا برای آنان است.
هزار و 300 متر مربع این مزرعه استخر پرورش است و کورکودیل های وارداتی علاوه بر توانایی زیست در آب شور، درآب شیرین نیز زندگی کنند.
غریب افزود: کورکودیل های وارداتی پیش مولد هستند و در سن 10 تا 12 سالگی به مرحله تخم گذاری میرسند.
فصل تخمگذاری کورکودیلها اسفند است و هرکورکودیل بین 40 تا 50 تخم می گذارد و بیش از90 درصد از تخم ها در صورت نگهداری در شرایط مناسب بعد از3 ماه به نوزاد تبدیل می شوند.
کورکودیلهای وارداتی در مقایسه با کورکودیلهای سیستان و بلوچستان از رشد سریعتری برخوردارند.
کورکودیلهای بومی در مدت 4 تا 5 سال 1 و نیم متر رشد می کنند در حالیکه کورکودیل وارداتی بعد از 3 سال به این اندازه می رسد.
پوست کور کدیل به علت نسوز بودن ارزش اقتصادی و تجاری زیادی دارد و از نظر مرغوبیت جزء با کیفیت ترین پوستهای صنعتی جهان محسوب میشود.
50 کشور جهان کورکودیل پرورش می دهند و سالانه یک و نیم میلیون پوست این آبزی در دنیا خرید و فروش میشود.
قیمت پوست خام یک کورکودیل در دنیا 500 دلار است و از استخوان، پوست، و گوشت این حیوان در درمان بسیاری از بیماریها از جمله سرطان استفاده میشود.
همچنین به علت وجود آنتی بیوتیک درخون کورکودیل، از خون این حیوان نیز درکنترل بسیاری از بیماریها استفاده میشود.
جزیره هنگام از توابع شهرستان قشم 70 کیلومتر مربع وسعت دارد.
این جزیره با 500 نفر جمعیت در 60 کیلومتری جزیره قشم و 80 کیلومتری بندرعباس واقع است.
جزیره هنگام به علت داشتن سواحل زیبا و دیدنی از مناطق گردشگری هرمزگان به شمار می رود و شغل بیشتر مردم این جزیره ماهیگیری است.