به گزارش خبرگزاری مهر، در حالی که "مارک میلیس" رئیس سابق پروژه BPP ناسا و بنیانگذار انجمن "تائو زیرو" که پشتیبانی از مطالعات درباره سفرهای بین ستارهای را به عهده داشت به تازگی اعلام کرده بدون در نظر گرفتن موانع سیاسی و مالی، انرژی و دست یافتن به مقادیر کافی از آن برای آغاز سفری بین ستارهای تا سال 2196 به طول خواهد انجامید، فیزیکدانان و مهندسان در حال تحقیق بر روی پروژهای هستند که میتواند انسان را سه ساعته به مریخ برساند.
در صورتی که تا به حال نگاهی به کتابهای فیزیک انداخته باشید، قطعا میدانید که هیچ پدیدهای در جهان نیست که بتواند سریعتر از نور حرکت کند، سرعتی برابر 300 هزار کیلومتر بر ثانیه، یا مسافتی برابر یک میلیارد و 183 میلیون کیلومتر بر ساعت و تنها چیزی که فیزیکدانان از این پدیده میدانند این است که امکان سریعتر رفتن از این سرعت وجود ندارد.
اما گروهی از فیزیکدانان نیز هستند که معتقدند توانایی غلبه بر محدودیت موجود برای شکستن سرعت نور را دارند. به گفته این فیزیکدانان، ایده این کار 50 سال پیش توسط دانشمندی آلمانی به نام "بورخارد هایم" ارائه شد که پیشنهاد داده بود میتوان با استفاده از میدان مغناطیسی بسیار قدرتمندی یک فضاپیما را به بُعدی دیگر انتقال داد، بُعدی که در آن قوانین فیزیکی که نور را سریعترین پدیده جهان میداند، وجود نداشته باشد.
این ایده کاملا تخیلی به نظر میرسد همانطور که بسیاری از بزرگترین فیزیکدانان نیز آن را تخیلات تصور میکنند. اما در صورتی که چنین ایدهای عملی باشد میتواند به این معنی باشد که روزی انسان میتواند خود را سه ساعته به مریخ و یا سه ماهه به ستارهای در همین نزدیکی برساند.
نکته جالب توجه در اینجا است که وزارت انرژی ابزاری به نام ماشین Z دارد که میتواند چنین میدان مغناطیسی قدرتمندی را به وجود آورد، در این صورت محققان قادر خواهند بود درست یا غلط بودن این ایده را از نزدیک مورد آزمایش قرار دهند.