گروه اجتماعی- علی‌اصغر محمدی: چند هزار آموزشگاه علمی آزاد و زبان در کشور فعالیت آموزشی می‌کنند که تنها 6 هزار و 500 آموزشگاه مجوز رسمی دارند و این موضوع موجب نابسامانی شده‌است.

آموزشگاههای آزاد

در برخی از آموزشگاه‌های مجوز‌دار نیز آشفتگی مشاهده می‌شود به این معنا که افزون بر آنچه در مجوز رسمی فعالیت آنها قید شده، آموزش‌های دیگری ارائه می‌شود، البته تخلفات دیگری مانند رعایت نشدن شهریه نیز وجود دارد. معاون وزیر آموزش و پرورش در این باره به پانا اعلام کرد: اکنون 16هزار مدرسه غیرانتفاعی و 6هزار و 500 آموزشگاه علمی آزاد و زبان، بیش از 2میلیون دانش‌آموز را تحت پوشش قرارداده‌اند.

پایتخت، پاتوق آموزشگاه‌های غیر‌مجاز

با آنکه در پایتخت هزاران آموزشگاه‌ فعالیت می‌کنند اما براساس آمار کمتر از 600 آموزشگاه زبان مجوز آموزش و پرورش دارند، البته تعداد آموزشگاه‌های زبان به‌مراتب بیش از این آمار است.مدیر مشارکت‌های مردمی آموزش و پرورش تهران تابستان گذشته اعلام کرد: در شهر تهران 975آموزشگاه آزاد علمی و زبان مجوز فعالیت دارند.مهدی جلالی به والدین توصیه کرد که هنگام ثبت‌نام فرزندانشان به مجوز رسمی فعالیت آموزشگاه‌ها که در دفتر آنها نصب شده دقت کنند.

برخورد با متخلفان

جولان آموزشگاه‌های غیر‌مجاز فقط مختص به آموزش و پرورش نیست و وزارت علوم نیز با این تخلفات دست به گریبان است و هر از گاهی چند مؤسسه پلمب می‌شوند اما همچنان قارچ گونه بر تعداد آنها افزوده می‌شود. مدیر مشارکت‌های مردمی سازمان آموزش و پرورش تهران، تابستان گذشته گفت: وزارت آموزش و پرورش براساس قانون، حق نظارت بر عملکرد آموزشگاه‌های مجاز را دارد که درصورت مشاهده هرگونه تخلف و فعالیت غیرمجاز با تنظیم لایحه و شکایت، پیگرد قانونی را به اداره اماکن نیروی انتظامی که وظیفه برخورد با مراکز و مجموعه‌های غیرقانونی را دارند محول می‌کند. مجاری مختلف صدور مجوز و نیز روند قانونی پیگیری تخلفات آموزشگاه‌های علمی آزاد و زبان از معضلاتی است که موجب کندی برخورد با این مراکز غیر‌مجاز شده‌است.

کار خوبی که انجام نشد

برای بررسی صحت و سقم زمینه فعالیت آموزشگاه‌های علمی و زبان باید مرکزی باشد که بتوان با مراجعه به آن اطلاعات مورد نیاز را دریافت کرد. البته براساس اعلام مدیرکل دفتر پشتیبانی و توسعه مدارس غیر‌دولتی قرار بود فهرست آموزشگاه‌های علمی آزاد آموزش و پرورش، نیمه دوم آبان ماه از طریق سایت سازمان مدارس غیر‌دولتی به نشانی www.dmgh.medu.ir در دسترس مردم باشد که ظاهرا چنین نشده‌است. چندی پیش مدیرکل دفتر پشتیبانی و توسعه مدارس غیردولتی در این باره گفته بود: فهرست همه آموزشگاه‌های علمی آزاد، زبان، تقویتی، کنکور، تک درس و آزمون‌های ادواری مجاز آموزش و پرورش به تفکیک استان‌ها، نیمه دوم آبان ماه روی سایت مدارس غیردولتی قرار می‌گیرد.

ابوطالب حافظی اظهار کرد: براساس قانون جدید مجلس و به استناد تبصره ماده 9 قانون، تنها مرجع صدور فعالیت فوق‌برنامه و آموزش‌های مکمل آموزشگاه‌های علمی آزاد و زبان خارجی برای افراد زیر 20سال و مراکز آموزش پیش‌دبستانی برای کودکان 4و 5ساله وزارت آموزش و پرورش است.به گفته وی، در مجوزهای آموزشگاه‌های علمی آزاد و زبان‌های خارجی باید عنوان «تحت نظر وزارت آموزش و پرورش» قید شده باشد چرا که برای فعالیت‌های آنها از سوی آموزش و پرورش موافقت اصولی صادر می‌شود.

سال 90، ساماندهی آموزشگاه‌ها

باقر‌زاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکـت‌های مردمی آموزش و پرورش اخیرا اعلام کرد: آموزشگاه‌هااز ابتدای سال1390 به ازای دانش‌آموزان ثبت‌نامی، 5درصد شهریه دریافتی را به حساب آموزش و پرورش واریز می‌کنند تا صرف نظارت، خرید تجهیزات برای نوسازی و ساماندهی آموزشگاه‌ها شود.معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: می‌خواهیم در گام اول بخشی از 5درصد دریافتی از شهریه آموزشگاه‌ها و مراکز علمی را در زیرساخت‌های فناوری IT صرف کنیم و پورتال ویژه‌ آموزشگاه‌های علمی آزاد را تشکیل ‌دهیم.

کد خبر 126310

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز