مخبر دزفولی از بررسی وضعیت تعطیلات در ایران توسط این شورا خبرداد و اظهار داشت: در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی که به ریاست احمدینژاد تشکیل شد، وضعیت تعطیلات کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: بهرغم برداشتی که از میزان تعطیلات در کشور وجود دارد، بررسیهای مقایسهای و تطبیقی نشان میدهد که مجموع تعطیلات رسمی و آخر هفته در ایران، پس از کشور یمن از نظر میزان کمبودن در رده دوم جهان است. این سخنان درحالی است که بهطور متوسط روزهای تعطیلات رسمی در ایران 22 روز است اما معمولا در بیشترین حالت تعداد روزهای تعطیل در ایران به 30 روز نیز میرسد.
بررسی تعطیلات کشورهای دیگر براساس فهرستی که از سایت ویکیپدیا استخراج شده است نشان میدهد بعد از ایران، مصر 21، اروگوئه18، برزیل، بنگلادش، ژاپن و قبرس17، آلمان، بلژیک، چین و کره 16 و اندونزی، انگلستان، پاکستان، تایلند، مکزیک، موروکو و هند 15 روز تعطیلی دارند.
کشورهایی مانند اردن، پرتغال، سوریه و مالزی14، ترکیه، سوئد، شیلی، فنلاند، کانادا، کرهجنوبی، نروژ13، آفریقای جنوبی، اسلوونی، ایتالیا، جمهوریچک، رومانی و هلند12و پرو، دانمارک، سنگاپور، فرانسه، گرجستان و نیوزلند11 روز تعطیلات عمومی در سال دارند.
اما در کشور ما اگر تقویم سالجاری را بررسی کنیم به این نتیجه میرسیم که در سال 1389، 3 روز پنجشنبه، 3 روز شنبه، 2 روز یکشنبه، 4 روز دوشنبه، 3 روز سهشنبه و 5 روز چهارشنبه از روزهای سال، تعطیل رسمی است؛ البته این بدون احتساب تعطیلی عید فطر است. در نتیجه امسال ما 21 روز تعطیل رسمی داشتهایم.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی اما معتقد است تعطیلات کارکردهای مختلفی دارد و نگاه تکبعدی اقتصادی به مقوله تعطیلات نگاه درستی نیست. وی گفت: در بحث تعطیلات باید نگاه جامع به تمام ابعاد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و همچنین اقتصادی داشته باشیم. مخبر دزفولی همچنین تاکید کرد: کشور ما کشوری با ویژگیهای اسلامی، انقلابی و ملی است که هر کدام از این ویژگیها، نقشهای مختلفی برای تعطیلات دارند.
وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: از منظر اقتصادی گرچه در نظام رسمی، کار در ایام تعطیلی غیرفعال است ولی در نظام غیررسمی مسافرتها افزایش پیدا کرده و صنایعی که با گردشگری مرتبط هستند، رونق بیشتری پیدا میکنند.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در ادامه یادآور شد: این گزارش نشان داد که وضعیت تعطیلات در ایران در مقایسه با وضعیت تعطیلات با سایر کشورهای جهان در سطح کمی قرار دارد.
مخبر دزفولی با بیان اینکه گزارش ارائه شده در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی به اتفاق مورد تایید اعضای شورایعالی قرار گرفت و تقریبا همه اعضای شورا گزارش را متقن، کامل و در عینحال مفید دانستند، گفت: مقرر شد این گزارش بهصورت یک سند رسمی از سوی شورایعالی انقلاب فرهنگی منتشر شود تا جهت برنامهریزی بهینه ساماندهی وضعیت تعطیلات مورد استفاده قرار گیرد.
انتخاب 7 تن از روسای دانشگاه
وی در ادامه از تایید انتخاب 7 نفر از روسای دانشگاههای کشور در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی خبر داد و اظهار داشت: آقایان اردشیر شیخآزادی برای ریاست دانشگاه علوم پزشکی کردستان، عباس اسماعیلی برای ریاست دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رضا ایمانی برای ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، عبدالرضا صباحی برای ریاست دانشگاه علوم پزشکی کرمان، جهانشیر امینی برای ریاست دانشگاه کردستان، محمد زادشکویان برای ریاست دانشگاه مراغه و مسعود گنجی برای ریاست دانشگاه محقق اردبیلی مورد تایید شورایعالی انقلاب فرهنگی قرار گرفتند.