این کتاب قرار است بهعنوان یک درس آزاد ارائه شود و جزء واحدهای درسی اجباری یا اختیاری دانشگاهها قرار نمیگیرد.
مجتهدزاده با اشاره به اینکه مرکز امور زنان در سال 88 تدوین این کتاب را به دکتر غلامعلیافروز - که در حوزه خانواده صاحبنظر است - سفارش داده، خاطر نشان کرد: این کتاب اکنون تدوین شده و مولف آن عنوان کرده است که بنا دارد تدریس آن در دانشگاهها را به آموزش عالی پیشنهاد دهد.
اما در همین حال زهرا سجادی، معاون وی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: درخصوص کتاب روانشناسی ازدواج و شکوه همسرداری نامهای را به همراه یک نسخه از این کتاب به شورایعالی انقلاب فرهنگی ارسال کرده و منتظر هستیم تا دستور لازم را ارائه دهند و تدریس این کتاب در انتظار رأی شورایعالی انقلاب فرهنگی است.
معاون آموزش و پژوهش مرکز امور زنان اضافه کرد: این کتاب کاملا مبتنی بر آموزههای دین مقدس اسلام است و با رویکرد اسلامی و به دور از هیاهو، نیاز دانشجویان را پاسخ میدهد و تدابیری در وزارت علوم در حال انجام است تا این کتاب در دانشگاهها بهعنوان کتاب درسی جایگزین کتاب قبلی شود.
سجادی با بیان اینکه ضرورتی ندارد آموزشهای تنظیم خانواده در کلاسهای درس دانشگاهها تدریس شود، اظهار داشت: این مباحث مورد نیاز دختران و پسران است اما در زمان ازدواج و از جمله آموزشهای هنگام ازدواج است و نیازی به آموزش آنها در دانشگاهها نیست. وی با بیان اینکه مبحث ازدواج، یکی از وظایف و حیطههای فعالیت مرکز امور زنان است، افزود: کتاب روانشناسی ازدواج و شکوه همسرداری دارای بخشهای مختلفی از جمله فلسفه، هدف اصلی ازدواج، زمان ازدواج، تأثیر مشاوره در ازدواج و اصول و معیارهای همسانی و کُفویت در زوجیت است؛ بخشی از این کتاب به دختران و دلایل عدمخواستگاری آنها از پسران مورد توجه خود پرداخته است. سجادی ادامه داد: محتویات این کتاب شامل نکات ضروری برای آموزش به دانشجویان است که انتخاب همسر مهمترین نکتهای است که باید به دانشجو آموزش داده شود اما تنظیم خانواده مطلبی است که پس از ازدواج باید آموزش داده شود.
مریم مجتهدزاده، رئیس مرکز امور زنان و خانواده در گفتوگو با ایسنا نیز با تاکید بر اینکه هر موضوعی که به زن و خانواده مرتبط باشد، با مرکز امور زنان و خانواده نیز بیارتباط نیست، تصریح کرد: بر این اساس مرکز امور زنان و خانواده در سال 86 و با گذشت 13 سال از مصوبه شورای فرهنگی اجتماعی زنان، تصمیم به اجرای آن گرفت و به این منظور با چند نفر از استادان کارشناس حوزه خانواده در این باره رایزنی کرد که البته بینتیجه بود.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهوری با رد ادعای برخی از کارشناسان حوزه زنان مبنی بر اینکه این اقدام جزء وظایف مرکز نیست، عنوان کرد: یکی از وظایف مرکز در زمینه تحکیم بنیان خانواده و در نتیجه فعالیت در حوزه ازدواج است.
به گفته مجتهدزاده، تدوین این کتاب در راستای وظایف مرکز در قبال امر ازدواج بوده و محتوای آن نیز در حوزه ازدواج و خانواده است.
مشاور رئیسجمهور در پاسخ به اظهارات برخی مبنی بر اینکه وظایف مرکز رفع تبعیض و توانمندسازی زنان است، خاطر نشان کرد: توانمندسازی زنان، یک سی و هشتم وظایف و تکالیف مرکز امور زنان است و کسانی که چنین سخنانی را مطرح میکنند، اطلاعات محدودی از حوزه زنان دارند.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده در خاتمه با تاکید بر اینکه مرکز امور زنان هرگز از تکالیف و وظایف خود غفلت نکرده است، یادآور شد: در یکسال گذشته، اقدامات زیرساختی قابل توجهی در حوزه ارتقای جایگاه زنان و حضور مؤثر آنها در عرصه تصمیمسازی اتخاذ شده که در دورههای پیشین بیسابقه بوده است.شایان ذکر است قبلا اعلام شده بود کتاب شکوه همسرداری قرار است به جای درس تنظیم خانواده در دانشگاهها تدریس شود که این گفته با تکذیب وزارت علوم مواجه شد.