به گزارش ایسنا، دانشمندان دانشگاه ایندیانا به تازگی دریافتهاند که این موجود یک میلیمتری بیشتر از هر موجود شناختهشده دیگری ژن دارد.
در حالت کلی حدود 31 هزار ژن در DNA این کک وجود دارد. این در حالیاست که انسانها فقط از حدود 23 هزار ژن برخوردارند.
دافنیا ژولکس، یکی از انواع متداول کک آبی، اولین سختپوست است که از یک طرح نشانگر توالی شیمیایی که کد ژنتیکی یا ژنوم را میسازد برخوردار است.
در نگاه اول، دافنیا با بدن شفاف، اندام دارای مفصل کاذب، چشمهای مرکب و سیستم ساده عصبی و گردش خون بسیار معمولی به نظر میرسد اما ژنوم این جاندار نه تنها بسیار بزرگ بوده بلکه سرشار از شگفتی است.
به گفته دانشمندان، بیش از یک سوم ژنهای دافنیا در هیچ موجود زنده دیگری ثبت نشده و این موضوع بدین معنی است که آنها کاملا موضوعات جدیدی در دنیای علم محسوب میشوند.
ترکیب ژنتیکی عجیب این کک رفتارهای غیرمعمولی را منعکس میکند که از مدتها پیش مورد بررسی دانشمندان قرار گرفته است.
همچنین این حیوان از خود واکنشهای منحصر به فردی در برابر استرس نشان میدهد. دافنیا همچنین میتواند خود را با طیفهای وسیعی از اسیدیته، سموم، غلظتهای اکسیژن، کیفیت غذا و دما وفق دهد.
این موجودات قادر به تولید مثل جنسی و غیرجنسی هستند. آنها در نبود جنس نر به صورت کلونال تکثیر میشوند تا اینکه شرایط سخت محیطی آنها را مجبور به جفتگیری کند.
به گفته محققان، نرخ بالای تکثیر ژن در دافنیا دلیل اصلی برخورداری این حیوان از این تعداد بالای ژن است. این نرخ سه برابر بیشتر از سایر بیمهرگان و 30 درصد بزرگتر از انسانها است.