همشهری آنلاین: دومین جشن جهانی نوروز، با پیام نوروزی و شادباش رییس جمهوری اسلامی ایران خطاب به مدعوین حاضر و دولت‌ها و ملت‌های واقع در حوزه تمدنی و فرهنگی نوروز و کشورهای همسایه در تهران برگزار شد و کشورهای شرکت‌کننده در این مراسم دیدگاه‌های مشترک خود را در قالب بیانیه ای در ده بند به تصویب رساندند.

3

به گزارش مهر، در بخشی از این بیانیه سران و مقامات کشورهای حوزه تمدنی نوروز بر ضرورت پاسداشت آداب و رسوم نوروزی به ویژه در ایجاد روابطی مبتنی بر صلح، عدالت و مهرورزی به منظور ترویج و گسترش فرهنگ نوروزی و حفظ و توسعه آداب و سنن آن از طریق اجرای برنامه‌های فرهنگی، هنری، علمی و آموزشی در جهان تاکید کردند.

متن کامل بیانیه جشن جهانی نوروز بدین شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

دومین جشن جهانی نوروز با حضور رؤسای جمهور کشورهای جمهوری اسلامی ایران، جمهوری ارمنستان، جمهوری اسلامی افغانستان، جمهوری عراق، جمهوری تاجیکستان و ترکمنستان، معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان، وزیر مشاور و معاون نخست وزیر جمهوری ترکیه، رئیس مجلس جمهوری اسلامی پاکستان، وزیر امور خارجه جمهوری لبنان، وزیر امور خارجه سلطنت عمان، معاون رییس مجلس جمهوی قزاقستان، وزیر فرهنگ جمهوری قرقیزستان، وزیر بهداشت و رفاه هند ، معاون رییس دولت انقلابی زنگبار، سفیر جمهوری ازبکستان، سفیر سنگاپور و دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی - اکو در روز 7 فروردین حمل/1390 هجری شمسی مطابق با 27 مارس 2011 میلادی در تهران، جمهوری اسلامی ایران برگزار گردید.

با توجه به برگزاری موفقیت‌آمیز اولین جشن جهانی نوروز در روز 7 فروردین حمل/1389 در تهران مطابق با 27 مارس 2010 میلادی، دومین جشن جهانی نوروز در فضایی آکنده از طراوت و سرسبزی بهار، با پیام نوروزی و شادباش جناب آقای دکتر محمود احمدی‌نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران خطاب به مدعوین حاضر و دولت‌ها و ملت‌های واقع در حوزه تمدنی و فرهنگی نوروز و کشورهای همسایه در تهران آغاز گردید.

رؤسای محترم جمهور کشورهای حاضر نیز طی سخنانی ضمن قدردانی از اقدام جمهوری اسلامی ایران در برگزاری دومین جشن جهانی نوروز و شادباش این جشن به دولت‌ها و ملت‌های منطقه، بر ضرورت برپایی مستمر و متناوب آن در کشورهای حوزه فرهنگی و تمدنی نوروز در سال‌های آتی تاکید نمودند.

برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری دومین جشن جهانی نوروز با شعار «نوروز، همبستگی ملل برای صلح و عدالت جهانی» در تهران به اجرا درآمد.

شرکت‌کنندگان با آسیب‌دیدگان و خانواده‌های قربانیانی که در حادثه سونامی در ژاپن و در وقایع اخیر کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا جان خود را از دست داده‌اند، ابراز همدردی نمودند.

شرکت‌کنندگان همچنین از ابتکارات جمهوری تاجیکستان (1387)، جمهوری اسلامی افغانستان (1388) و جمهوری آذربایجان (1389) در تجلیل مشترک عید نوروز قدردانی و ضمن تاکید بر مفاد بیانیه پایانی نخستین جشن جهانی نوروز در تهران، بیانیه پایانی دومین جشن جهانی نوروز را به تصویب رسانده و دیدگاه‌های مشترک خود را در قالب بندهای ذیل ابراز داشتند:

1- پاسداشت آداب و رسوم نوروزی به ویژه در ایجاد روابطی مبتنی بر صلح، عدالت و مهرورزی، اهتمام ملت‌های بهره‌مند از فرهنگ و سنن غنی نوروز و نیز همکاری سایر مخاطبین قطعنامه 253/64/RES/A مورخ 23 فوریه 2010 میلادی مجمع عمومی سازمان ملل متحد را می‌طلبد.

2- لازم است کشورهای حوزه تمدنی و فرهنگی نوروز در مناطق شبه قاره هند، آسیای مرکزی، قفقاز، خاورمیانه، بالکان، حوزه دریای سیاه و بخش‌هایی از آفریقا نسبت به ترویج و گسترش فرهنگ نوروزی و حفظ و توسعه آداب و سنن آن از طریق اجرای برنامه‌های فرهنگی، هنری، علمی و آموزشی اهتمام ورزند.

3- ضمن حمایت مجدد از اقدام مجمع عمومی سازمان ملل متحد که منجر به تصویب قطعنامه 253/64/RES/A گردید، از دبیر کل سازمان ملل متحد درخواست می‌نمایند گزارشی از اجرای مفاد قطعنامه یاد شده از جمله بزرگداشت روز 21 مارس به عنوان «روز بین‌المللی نوروز» جهت تصویب به مجمع عمومی ارایه نماید.

4- ضمن قدردانی از اقدامات یونسکو در گرامیداشت نوروز، بهره‌برداری بیشتر و عمیق‌تر از ظرفیت‌های علمی و فرهنگی این نهاد بین‌المللی را در فراهم ساختن بستر فرهنگی لازم برای تقویت و تعمیق مناسبات ملت‌ها ضروری تلقی می‌کنند و از مدیرکل این سازمان درخواست دارند، با توجه به مفاد مندرج در بیانیه‌های تهران، ساز و کاری مناسب برای این منظور در یونسکو ایجاد نماید.

5- به منظور ایجاد انسجام در فعالیت‌های نوروزی، توافق می‌نمایند، «گروه فرهیختگان نوروز» با عضویت منتخبین کشورها اعم از ادبا، شعرا و عالمان کشورهای ذیربط تشکیل و نسبت به نهایی ساختن «سند جهانی نوروز» اقدام و آن را به نشست افتتاحیه جشن سوم جهانی نوروز ارائه نمایند.

6- با توجه به مفاد بیانیه پایانی نخستین جشن جهانی نوروز، از سازمان همکاری اقتصادی (اکو) و نیز مؤسسه فرهنگی آن سازمان درخواست می‌گردد همه ساله گزارش اقدامات خود را در خصوص اجرای طرح‌های فرهنگی، علمی و آموزشی به اجلاس جشن جهانی نوروز ارایه نمایند.

7- با توجه به مفاد بیانیه اولین جشن جهانی نوروز، از دولت جمهوری اسلامی ایران به خاطر اختصاص مکانی برای استقرار مقر دبیرخانه نوروز در تهران و تامین هزینه‌های اولیه آن تشکر و قدردانی می‌گردد.

8- از دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران به خاطر برگزاری موفق دومین جشن جهانی نوروز در تهران قدردانی می‌کنند.

9- به پیشنهاد جناب آقای امامعلی رحمان رییس‌جمهور محترم تاجیکستان مقرر گردید مراسم سومین جشن جهانی نوروز در فروردین ماه سال 1391 هجری شمسی مطابق با مارس 2012 میلادی در این کشور برگزار گردد.

10- این بیانیه در 10 بند و سه نسخه فارسی، انگلیسی و روسی تنظیم گردید و در تاریخ 7 فروردین 1390 مطابق با 27 مارس 2011 میلادی در تهران مورد تصویب قرار گرفت.

7 فروردین / حمل 1390 هجری شمسی

27 مارس 2011 میلادی

تهران - جمهوری اسلامی ایران

کد خبر 131044

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فرهنگ عمومی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز