به گفته مدیر پروژه بینالمللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، این تصویر در پناهگاه حیات وحش عباسآباد نایین که یکی از بااهمیتترین زیستگاههای یوز آسیایی است ثبت شده و از آنجا که تاکنون هیچ فردی در هیچ نقطهای از جهان موفق به ثبت تصویر گربه شنی در طبیعت با این وضوح نشده، این تصویر از اهمیت ویژهای برخوردار است.
علیرضا جورابچیان در توضیح این خبر گفت: محمدرضا حلوانی یکی از محیطبانان فعال و زحمتکش بیش از یکسال و نیم در پی شناسایی کریدورهای گربه شنی در پناهگاه حیات وحش عباس آباد نایین بود و سرانجام توانست پس از شناسایی کریدورها و لانه گربه شنی، با کمک دوربینهای تلهای (Camera Trap)، تصویری بینظیر از این حیوان تهیه کند.
البته این کار حاصل تلاش جمعی گروهی از کارکنان محیطزیست است و شایسته است که از زحمات مهندس اکبری رئیس اداره محیطزیست نایین و نیز دستاندرکاران پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی هم تقدیر شود زیرا راهنمایی، آموزش و همدلی گروهی سبب شد تا این محیطبان بتواند تصویری با این کیفیت از گربه شنی ثبت کند. وی در باره اهمیت این تصویر خاطرنشان کرد: در ایران 10 گونه از گربهسانان وجود داشت که در حال حاضر نسل 2 گونه آن یعنی ببر مازندران و شیر ایرانی منقرض شده، اما 8 گونه دیگر هنوز در زیستگاههای کشور زیست میکنند که در این میان گربه شنی از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا زیستگاههای این حیوان شکننده و محدود و اطلاعات مربوط به این حیوان بسیار اندک است، به همین دلیل هیچ آمار مستندی از جمعیت این حیوان در دست نیست.
این گزارش میافزاید: محمدرضا حلوانی که سال گذشته بهعنوان یکی از محیطبانان برتر انتخاب شده بود اسفندماه گذشته موفق به ثبت تصاویری از یوزپلنگ و گربه شنی در پناهگاه حیات وحش عباسآباد نایین شد. به گفته مدیر پروژه یوزپلنگ این تصویر برای مشاوران پروژه یوز به خارج از کشور ارسال شد و همه آنها با دیدن این تصویر، ضمن ابراز شگفتی تاکید کردهاند تاکنون در هیچ نقطهای از جهان کسی موفق به ثبت تصویری با این وضوح از گربه شنی در طبیعت نشده است.