دوشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۸:۲۷
۰ نفر

همشهری آنلاین: سال ۱۹۸۱ برای نخستین بار مقاله‌ای در مورد یک بیماری ناشناخته به چاپ رسید که بعدها ایدز نام گرفت. آن‌زمان هیچ‌کس، حتی مطر‌ح‌ترین متخصصین ایمنی‌‌شناسی هم تصور نمی‌کردند که ایدز میلیون‌ها انسان را به کام مرگ بکشاند.

aids

دکتر آنتونی فاوچی می‌گوید، ۵ ژوئیه سال ۱۹۸۱ پشت میز تحریرش نشسته بود که مقاله‌ای در مورد یک بیماری ناشناخته توجه او را به خود جلب کرد. دکتر فاوچی، متخصص ایمنی‌شناسی، اکنون یکی از مطرح‌ترین متخصصین بیماری ایدز و مدیر موسسه دولتی بیماری‌های عفونی در آمریکاست.

دکتر آنتونی فاوچی در مصاحبه‌ای با کلاوس کاستان، گزارشگر رادیوهای دولتی آلمان در واشنگتن، می‌گوید: «هنوز هم خیلی خوب به خاطر می‌آورم که چقدر نشانه‌های این بیماری برایم عجیب بود. مقاله در مورد پنج مرد جوان همجنس‌گرا از لس‌آنجلس بود که در سلامت بدنی کامل به سر می‌بردند، اما ناگهان ریه‌هایشان عفونت کرده بود.»

سردرگمی متخصصین ایمنی‌شناسی

دکتر فاوچی توضیح می‌دهد، تعجب او به این دلیل بوده که این نوع التهاب ریه ‌تنها در افرادی مشاهده می‌شود که سیستم دفاعی بدن آنها به طور کامل از کار افتاده باشد.

او ادامه می‌دهد: «البته آن زمان فکر کردم ‌‌‌‌‌که چنین موردی گذراست و تکرار نمی‌شود.» وی اضافه می‌کند، مدت کوتاهی بعد متوجه شده که اشتباه کرده است. چند هفته بعد از انتشار نخستین مقاله، بیماری ۲۶ مرد جوان همجنس‌گرا از شهرهای سان‌فرانسیسکو و نیویورک، آن‌هم به دلیل التهاب ریه، خبرساز می‌شود.

دکتر فاوچی می‌گوید: «آن وقت بود که موهای تنم سیخ شد! به سرعت متوجه شدم که این بیماری با شواهد عجیب و پیامدهای مرموز آن به سرعت از بین نخواهد رفت. اما بدتر از همه این بود که نمی‌د‌انستیم با چه نوع بیماری‌ای سر و کار داریم.»

سرمایه‌گذاری کلان در تحقیقات ایدز

دکتر فاوچی به عنوان مشاور دولت آمریکا دست‌کم در ۲۰۰ جلسه کنگره آمریکا حضور یافته تا در مورد بیماری ایدز صحبت کند. او شرح می‌دهد که تمامی تلا‌ش‌های اولیه برای شناسایی این بیماری مرموز به شکست انجامیدند. او می‌گوید: «برای یک پزشک مرگ هر بیماری دردناک است. در مورد بیماران ایدز از همه بدتر این بود که بیماران در اوج جوانی بودند.»

به گزارش دویچه‌وله، فاوچی و همکاران او موفق می‌شوند توجه مقامات دولتی آمریکا را به بیماری ایدز جلب کنند. از اواخر دهه هشتاد میلادی روسای جمهوری آمریکا با سرمایه‌گذاری چند ده میلیون دلاری در تحقیقات مربوط به بیماری ایدز موافقت کردند. در این فاصله، پشتکار پژوهشگرانی که در تمام دنیا بر روی این بیماری تحقیق می‌کردند هم کم‌کم ثمر داد.

فاوچی توضیح می‌دهد: «در سال‌های نخست، ابتلا به ایدز به معنای مرگ بود. اما‎ اکنون با شناختی که در مورد این بیماری داریم، داروهای موثری ساخته شده‌اند. اگر بیمار درمان را سریع آغاز کند، می‌تواند با مصرف این داروها زندگی کم ‌و بیش عادی‌ای داشته باشد.»

داروهای گران‌قیمت و کمیاب

مشکل بزرگ اینجاست که داروهای موثر علیه ایدز تنها در کشورهای ثروتمند جهان در اختیار بیماران قرار می‌گیرند. در کشورهای آفریقایی، قاره‌ای که بیشترین آمار مبتلایان به ایدز را دارد، چنین داروهای گران‌‌قیمتی هنوز بسیار کمیاب هستند.
در مدت سی‌سال گذشته ۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل ابتلا به ویروس ایدز جان خود را از دست داده‌اند و هنوز هم هر روز ۷ ‌هزار نفر به ویروس ایدز مبتلا می‌شوند که علاوه بر مردان، زنان و کودکان را هم شامل می‌شوند.

کد خبر 136878
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز