به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، آیتالله سیداحمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در خطبه اول نماز جمعه تهران با اشاره به سلسله مسائل مطرح شده در خطبههای پیشین نماز جمعه با عنوان "اصول اخلاقی اسلام " با محوریت دعا، اظهار داشت: چهارمین مانع استجابت دعا این است که در حرف ترس از عذاب آتش باشد ولی در عمل این ترس نباشد.
وی با بیان روایتی از حضرت علی (ع)، درباره ترس از آتش در عمل، گفت: سه نکته از این روایت دریافت میشود که نکته اول این است که بهشت و دوزخ همین الان است و اینطور نیست که بعد از این جهان بهشت و دوزخ خلق شود که قاطبه علمای شیعه این را قبول دارند.
خطیب موقت نمازجمعه تهران با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) در رابطه با کسانی که خلق بهشت و جهنم را رد میکنند، بیان داشت: ایشان در جواب این افراد فرمودهاند که منکر این موضوع، شخص پیامبر و ما را تکذیب کرده است.
وی با بیان نکته دوم دریافتی از این روایت گفت: نعمتهای بهشتی با اعمال تدارک دیده میشوند که شرکت در نماز جمعه یکی از این نعمتها است ولی اکنون به دلیل وجود پرده دیده نمیشود.
*گناه، حائل استجابت دعا است
عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه حائل استجابت دعا گناه است، اظهارداشت: به شرطی دعا جواب داده میشود که مانعی ایجاد نشود، بنابراین باید مراقب باشیم با گناه، پرده در برابر رحمت الهی نیاویزیم.
وی با بیان اینکه گناهان فردی و اجتماعی از جمله گناهان ایجادکننده مانع در برابر رحمت الهی هستند، گفت: بدترین آدمها در اجتماع کسانی هستند که با سخنچینی، دوستی بین مردم را از بین میبرند.
خاتمی با اشاره به اینکه گناه سیاسی نیز مانند گناه فردی و اجتماعی، دارای پیامدهای خطرناکتر است، تصریح کرد: مرتکبین گناه سیاسی کسانی هستند که مردم را ناامید میکنند و در عرصههای مختلف پیشرفت چشمگیر را کوچک کرده و تلاش میکنند درمورد کشوری که در برابر توطئههای دشمن مقاومت میکند با کوچکترین مسئله مردم را ناامید کند.
وی با بیان اینکه یأس از خدا بزرگترین گناه است و فقط قوم کافر است که از خدا ناامید میشود، با ذکر روایتی از نهجالبلاغه، بیان داشت: آنهایی که در بین مردم یأس ایجاد میکنند منافق هستند و با مسئله آفرینی امید مردم را ناامید میکنند.
خطیب موقت نمازجمعه تهران با اشاره به 32 سال بعد از انقلاب، گفت: این 32 سال چراغ آینده است.
وی در پایان با اشاره به سالروز وفات حضرت زینب (س) با بیان اینکه عاشورا وامدار زینب(س) است، گفت: روایتی راجع به حضرت زینب (س) از پیامبر (ص) " است که خود نیز اولین بار آن را شنیدهام و ایشان درباره زینب(س) فرمودهاند که "کسی که در مصیبت زینب(س) گریه کند مانند آن است که در داغ حسن(ع) و حسین(ع) گریه میکند. "